choroby

(34 wyniki)
  • Czy pco to poważna choroba, czy od niej się tyje, jak długo przeciętnie się ją leczy, czym??????
  • We Francji nieplodnosc jest jednostka chorobowa, wlasnie dzieki tej klasyfikacji leczenie pokrywane jest w 100 % przez ubezpieczenie spoleczne. Widocznie w Polsce nieplodnosc zostala uznana za stan fizjologiczny organizmu.
  • kwietniu miałam kolejne podejście do ICSI, podano 2 wczesne blastocysty w 5 dniu, w 9 dpt beta 21, w 11 dpt beta 24 ( lekarz kazał odstawic leki co zrobiłam) powtorzyłam bete w 12 dpt, tak dla zasady była 28 wiec praktycznie nie rosła, po 3 dniach dostałam okres, bardzo, bardzo obfity. dzis mam 12 dzien "nowego" cyklu, zastanowiło mnie, ze nie mam w ogóle płodnego sluzu ( zawsze miałam od ok 7 dc, mam wczesne owulacje). sama nie wiem dlaczego zrobiałm test i wyszedł jak nabardziej poz...
  • Na pewno ktoś na tym forum zetknął się z tym zespolem. Chciałabym się cokolwiek dowiedzieć jak funkcjonują panowie z tą chorobą. Amniopunkcja potwierdziła że urodzi mi się syn z tym zespołem. Prosze o pomoc.
  • Moze wy wiedzialyscie, ale ja nie. ze prawdopodobienstwo zajscia syndromu znikajacego blizniaka w ciazy po leczeniu nieplodnosci metoda IVF wzrasta do 50%? A myslalam, ze problemy osob leczacych nieplodnosc koncza sie w momencie zajscia w ciaze. Druga nie mneij wazna rzecz to fakt, ze przy ivf prawdopodobienstwo wad genetycznych (chromosonu 13, 18 i 21) dla blizniakow rosnie do 16%. Nagle wydaje mi sie to strasznie duzo...
  • Kochane dziewczyny mam pytanie odnośnie tego schorzenia.Otóż mój mąż ma taką chorobę. Zażywa hydrocortizon i Dexametason w małych ilościach ale zawsze to leki.Ma stwierdzoną azoospermię, czyli brak plemników w nasieniu, po wykonanej biopsji okazało się że plemniki są w jądrach. Zdecydowaliśmy się na ICSI TESE - pierwsze w Novum- nieudane. Drugie podejście było w Gamecie w Łodzi, ciąża do 8 tygodnia, póżniej nastąpiło samoistne obumarcie.Szok i niedowierzanie dlaczego to na nas trafiło. ...
  • Witam, rozpoczęłam niedawno badania hormonalne,dziś odebrałam pierwsze wyniki: Estradiol 59pg/ml faza folikularna 12,5-166 faza owulacyjna 85,8-498 faza lutealna 43,8-211 FSH 4,48 f.fol. 3,5-12,5 f.owu. 4,7-21,5 f.luteal. 1,7-7,7 LH 8,23 f.fol. 2,4-12,6 f.owu. 14-95,6 f.luteal. 1,0-11,4 Prolaktyna 23,53 3,4-24,1 ...
  • z jednej strony moze kiedys sie uda nam zajsc w ciaze. czy zdecydoujecie sie na badania prenatalne? 1 z nich grozi poronieniem? jak zaregulecie (tz. jak wam sie dzis wydaje:) na zly wynik badan prenatalnych? czesto mysle o roznych rzeczach tak na "zaś" i juz sie boje niektorych swoich mysli i tego, jak postapic...:(
  • Dziewczyny. W zeszłą sobotę miałam podany Pregnyl i było przytulanko. Niestety dzień wcześniej widziałam się przez jakąś godzinkę z synkiem mojej koleżanki, który jak się dziś dowiedziałam - ma dziś zdiagnozowaną mononukleozę. Czy mogłam się zarazić? Co jeśli zaszłam w ciążę? W czwartek robię test. Tak strasznie spanikowałam. Napiszcie proszę, czy któraś z Was wie coś na ten temat. Może już teraz mogę coś zrobić, aby uniknąć ewentualeo rozwoju choroby. A może to cholerstwo nie zaraża, p...
  • Dziewczyny powiedzcie mi co do tego problemu (zajscie w ciaze) ma tarczyca. I na czym polega ta nadczynn i niedoczynn.Bardzo prosze o informacje bo jestem w tym temacie zielona. pozdrawiam ania
  • odebrałam je dzisiaj.część wydaje sie w normie, ale tego tez nie jestem pewna.natomiast 3 napowazniejsze chyba nie wygladaja dobrze: CMV-IgG 250.0 AU/ml (cytomegalia), Różyczka-IgG 80,5 IU/ml Toxoplasma gondii-IgG 4,1 IU/ml może to nie tragedia,ale mam obawy jaki wpływ moze to miec na dzieci teraz i po porodzie doradzcie coś proszę,boje się
  • ulli ma TSH za wysokie , a ja za niskie - 0,021 przy normie zaczynającej się od 0,3. T3 i T4 mam nieznacznie poza górną granicę normy ( o jeden punkt więcej). Pozostałe badania: FSH, LH, prolaktyna, progesteron, testosteron, E2 są ok. Nie mam pco, mam owulację i drożne jajowody, badania mężą idealne, a od pięciu lat nie zachodzę w ciążę... Tzn rok temu w czerwcu zaszłam ale ciąża trwała 6 tygodni... Poradżcie proszę jak podwyższyć tsh?
  • właśnie się dowiedziałam, że miałam kontakt z osobą, która teraz zachorowała na wiatrówkę. To miał być pierwszy cykl ze wznowionymi staraniami. Co mam robić, czy kontynuować starania, czy stanowczo zaprzestać, nie wiem czy się zaraziłam. To bedzie wiadomo za jakieś 2 tygodnie??? Jestem trochę załamana. Proszę, poradźcie! gg Wcześniej nie chorowałam na wiatrówkę.
  • Proszę, doradźcie mi jakie badania tarczycy zrobić na początek. Słyszałam o TSH, T3, T4 i fT3, fT4. Chciałabym mieć wyniki i dopiero iść do endokrynologa. Okazało się, że mam przeciwciała, a nigdy nie badałam hormonów tarczycy, może USG tarczcy by się przydało? Czy przeciwciała powstają przy zaburzeniach hormonalnych? Myślę, że jestem leczona od drugiej strony niż trzeba. Pozdrawiam, gg
  • mam pytanie: czy którejś z Was udało się zajść ciążę stosując hormonalną terapię zastępczą?
  • Witam, od dluzsego czasu sledze to forum .Poniewaz nie wiem co robic postanowilam sie Was poradzic. Najpierw ''leczylam '' sie u zwyklego lekarza w LUX MED , ktory zdiagnozowal PCO, i problemy hormonalne, wspominal cos o laparoskopi. W koncu polecil bym poszla do kliniki leczenia chorob nieplodnosci. Po przejrzeniu tego forum zdecydowalam sie na Invimed i dr Rokickiego gdyz nawet moj wczesniejszy lekarz stwierdzil ze to dobry specjalista. Dziewczyny , ktore lecza sie u niego wiedza...
  • Podejme taki temat dyskusyjny, a mianowicie inseminacja "domowa". Chodzi mi o to, ze czesto czytam, ze np. kobiety zrobily taka inseminacje domowym sposobem i podobno zaszly w ciaze. Domowym sposobem a mianowicie tak, ze jakis mezczyzna oddaje sperme do pojemniczka a kobieta strzykawka wstrzykuja ja sobie. Podobno ma to taka sama skutecznosc jak normalny stosunek. Zwolennicy tej metody podkreslaja jej taniosc, bo lekarza w tym nie ma i to, ze kobiety niezamezne czy lesbijki moga podobno zajsc...
  • Witaj Rafale! Od pewnego czasu chodzi mi po glowie pytanie, na ktore znalazlam jak na razie tylko ogolnikowe odpowiedzi (w ksiazkach o ciazy, na jakiejs stronie www). Byc moze Ty - lekarz mozesz udzielic wiecej informacji o nurtujacym mnie problemie. Chcialabym wiedziec w jak duzym stopniu przebyte w ciagu dotychczasowego zycia choroby (i ktore z nich) i ich leczenie maja wplyw na jakosc naszych komorek jajowych. Czy moze byc tak, ze jakas choroba lub intesywne, przewlekle leczenie...
  • jestem po cyklu stymulowanym Duphaston (16-25 dzien) i CLO (5-9). jutro mam sie zglosic na usg zeby zobaczyc co i jak (11 dzien cyklu"). Ale od wczoraj choruje na angine, czuje sie beznadziejnie, od dzis oczywiscie antybiotyk. I teraz czy to ma jakis wplyw na owulacje, czy jest sens monitoringu jutro, a moze to stracony cykl? dzieki z gory za odpowiedzi. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się