Forum Zdrowie Choroby nerek
ZMIEŃ
      choroby

choroby

(6 wyników)
    • Moj 2-letni synek od urodzenia ma torbiele w gornej czesci lewej nerki. Do tej pory badania byly dobre i nie mial zadnych powiklan. Ja z kolei bardzo sie zamartwiam i chcialabym sie spytac jak wyglada zycie osoby doroslej z torbielami. Czy predzej lub pozniej doprowadzaja one do powiklan lub chorob? z drugiej strony probuje byc optymistyczna i wierze ze wogule nie beda mu dokuczac? a jak bylo z wami?
    • Taką diagnozę usłyszałam dziś w gabinecie urologa. Czy ktoś zna tę chorobę? Ktoś choruje (chorował)? Czy jest to wyleczalne? Poczytałam trochę na ten temat w necie ale nie rokuje to dobrze. Będę wdzięczna za każde info. od osób które wiedzą cokolwiek z autopsji o tej chorobie. Pozdrawiam, Gosia
    • jakis miesiac temu dowiedziałam sie ze mam chore nerki,strasznie sie boje.Na usg wyszlo ze w obrebie miazszu lewj nerki i jej zatoki znajduja sie liczne torbiele,najwieksze maja 55mm.Miedniczka i kielichy poszerzone,kielichy do 15mm,miedniczka 38mm.Miazsz nerki o zmniejszonym zróznicowaniu korowo rdzeniowym.Nerka prawa o dosc waskiej grubosci miazszu 7mm,w dolnym biegunie kielich poszerzony do 7mm.Na szczescie wyniki krwi mam dobre,kreatynine i m ocznik tez.W badaniu moczu wyszł...
    • Od kilku lat mam złe wyniki moczu:leukocyty, erytrocyty, białko. Lekarze w klinice zdiagnozowali PRZEWLEKŁE KŁEBKOWE ZAPALENIE NEREK!Jestem przerazona bo lekarze powiedzieli mi ze tego nie da sie wyleczyc i ze z tego zawsze ma sie niewydolnosc nerek i zostaja tylko dializy.Czy to prawda?Boje sie....
    • Witam! W tym roku planuję dziecko, niestety cierpię na wielotorbielowatość nerek (nie ma niewydolności, póki co wyniki w normie i praca nerek nie jest zaburzona), jak dotąd żaden nefrolog nie udzielił mi jasno odpowiedzi, czy ciąża wpłynie na moje zdrowie i dalszą pracę nerek. Czy któraś z kobiet na tym forum rodziła z tą dolegliwością? albo zna kogoś takiego, jakie zalecenia w czasie ciąży?, czy była to ciąża zagrożona, poradźcie,bo nie wiem czy decydować się na dziecko, jeśli c...
    • Witam! Dziś dowiedzieliśmy się ze u naszej znajomej w 6 miesiącu ciąży podczas badania usg stwierdzono u dzieciątka brak nerek i pęcherza moczowego. Proszę o pomoc i cenne wskazówki. Jaki ośrodek w Polsce specjalizuje sie w tego typu wadzie. Sama mam synka ze złożona wada serca , jest po trzech operacjach w Krakowie Prokocimiu ( serce jednokomorowe) i jeszcze niedawno nie wiedziałam ze mozna żyć z połową serduszka. Być może i w tej dziedzinie medycyna jest daleko posunięta. Pozdra...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się