diety

(7 wyników)
  • czy macie może jakieś doświadczenia w temacie j/w?
  • Moje dziecko, z racji na całkowite zaburzenia rozwojowe, powinno mieć stosowane takie właśnie diety. Zamiast mleka modyfikowanego polecono nam ryżowe lub kokosowe, ewentualnie bebilon pepti. Zamiast białego cukru - cukier brzozowy, ponoć czyni cuda. Nie bardzo wiem, jak te diety jemu wprowadzić? Na pewno stopniowo, ale mam mentlik w głowie. Ponoć dobrze byłoby zrezygonować jeszcze z glutenu, ale co synek wtedy będzie jadł? Na bank w jego dotychczasowej diecie za dużo jest produktów mlecznych...
  • bardzo fajny wywiad z Donna Gates i Dr.Campbell-McBride o wplywie jedzenia, zywnosci kwaszonej i innych na leczenie autyzmu i innych problemow: www.youtube.com/watch?v=nLP0Ijo2CK4 Zachecam wszystkich do sprobowania diety surowej i kwaszonek
  • Proszę napiszcie jaka jest dieta anty grzybowa?
  • Witajcie Panie. Znacie mnie już z postu pt. "Psychiatra dziecięcy Ewa Tanc" żeby sie nie rozpisywać nad schorzeniem mojego dziecka. Dodam tylko że Dominik ma ustalony zabieg Drenaż uszu na koniec maja w IFiPS. Pediatra Dominika zalecił dietę bezmleczną i bezglutenową. Zastanawiam się czy któraś z Was dostała takie zalecenia od pediatry. Związek to ma taki że w momęcie kiedy dziecko zaczeło przyjmować stałe pokarmy (nie ssało piersi) nastąpiła blokada i jednocześnie zatrzymanie sie w...
  • dieta?(9)

Czy słyszeliście a może nawet stosujecie jakąś dietę wspomagającą rozwój mowy? Podobno rodzice dzieci autystycznych modyfikując ich dietę osiągają niezłe efekty. Moja koleżanka powiedziała, że na rozwój mowy powinno się podawać tran. Chodzi zdaje się o kwasy Omega-3 (czytałam, że ich niedobór w organiźmie może być przyczyną dysleksji). Na wszelki wypadek zaczęłam używać w kuchni olej lniany, który również zawiera Omega-3. Zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże? Co o tym wszystkim...
  • Mój synek we wrześniu skończył 2 lata. W miejskiej poradni psychologoiczno-pedagogicznej stwierdzono całościowe zaburzenia rozwojowe oraz podwrażliwość integracji sensorycznej. Neurolog potwierdziła CZR, dała skierowanie na rezonans głowy, do poradni genetycznej. Jutro być może uda się nam zbadać Małemu słuch. Oprócz tego okazało się, że ma glistę, jest w trakcie leczenia. Coś tam niby mówi, ale raczej powtarza coś, co usłyszał. Nie reaguje na swoje imię, nie wykonuje poleceń. Kontakt wzrokow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się