diety

(7 wyników)
  • Tak zauważywałam taką prawidłowość. Jak Marysia miała zapalenie oskrzeli to podałam eurespal ( zawsze na niego zle reagowała ale myslałam że jej przeszło , miała wczęsniej gronkowca złocitego w przewodziepokarmowym i bardzo wrazliwy brzuszek") po podaniu leku wystapiła biegunka. Przed lekiem mocz był ok. Po biegunce zrobiłam posiew no i wyszło zakazenie.Po odstawienie eurespalu mała dostała Biseptol którym znacznie pogorszył sprawe. Po odstawieniu leków ( oczywiście na własna ...
  • Pobierałam u dziecka mocz jak zwykle kontrolnie co miesiąc i pierwszy raz coś takiego się zdarzyło. Przy pobraniu mocz był normalny przejrzysty, wstawiłam do lodówki bo od 6 rano do 9 to tak sobie stać nie może. Wyjęłam go żeby zawieść do przychodni a on wygląda jak skondensowany sok pomaraczowy (żółty). Dzwoniłam do laboratorium i powiedzieli że temperatura w lodówce była za niska, sprawdziłam i było około 7 stopni a więc w chyba porządku. Tylko szczepiłam go dwa dni wcześniej (p...
  • witam i bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników badań badania wykonałam na własną rękę, gdyż prowadzący mojego synka pediatra uznał to za niepotrzebne (przy dość długo ciągnącej się infekcji i napadach duszności) zaniepokoiły mnie składniki mineralne w moczu z opisem: obfite fosforany bezp.i niel. kryszt. trójfosf.amon.-magnez., odczyn moczu obojętny, osad dość obfity (pozostałe elementy w normie) synek nie ma apetytu, ale bardzo dużo pije i wydaje mi się, że również całkiem ...
  • urotrim(4)

mam pytanie, moj synek ma podawane w porze wieczornej urotrim, dostal z tydzien tymu malutkich krosteczek na polowce czola, wyelminowalam nowe produkty z diety, wszytsko porzadnie wypralam z porzadnym plukaniem, krosteczki nie znikaja. przeczytalam w ulotce leku urtrim ze wysypka moze byc spowodowana przez jeden ze skaldnikow urotrimu. Wizyte u lekarza specjalisty mamy w 20 kwietnia. Czy powinnam sie zglosic wczesniej czy mozna z tym poczekac do wizyty? Co myslicie czy mialysie, m...
  • Mój synek (14 m-cy) bardzo często miewa w badaniu ogolnym moczu "liczne forsforany bezpostaciowe" - do tego mocz nadal zasadowy. Często wracają mu też infekcje dróg moczowych (gł. e-coli), ale cystografia nic nie wykazała. Czy ktoś wie, o czym mogą świadczyć te fosforany? Czy może mieć to związek z podawaniem na polecenie lekarza zwiększonych dawek vigantolu (wit. D3)? Jakie badania ewentualnie wykonać, by potwierdzić, ze tego vigantolu jest za dużo? pozdrawiam Magdi
  • Sok pomarańczowy zapobiega odkładaniu się kamieni moczowych Z badań tych płynie wniosek, że wbrew powszechnej opinii nie wszystkie soki cytrusowe w równym stopniu przeciwdziałają odkładaniu się kamieni moczowych, podkreślają autorzy pracy. W swoich najnowszych badaniach naukowcy z Univeristy of Texas Southwestern Medical Center w Dallas porównali skuteczność dwóch soków cytrusowych w zapobieganiu kamieniom - pomarańczowego i cytrynowego, które mają podobną zawartość cytrynianów. D...
  • Mam pytanie jaki powinien byc wlasciwy ciezar moczu u 4 miesieznego dziecka ? U mojego maluszka ciagle jest <=1,005. Nie wiem czy jest wlasciwy. Dodam tylko ze maly jest wylacznie na diecie plynnej mlecznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się