Forum Zdrowie Diabetycy
ZMIEŃ
      diety

diety

(9 wyników)
    • Witam!! diety!!! odiewczny problem mlodych dziewczat i nie tylko!! ja tez go mialam..Stosowalam wiele diet, glodowki, kapusciana, bokserska( wyczerpujaca do granic mozliwosci!!) azz w koncu trafilam na idealna:)dostalam ja od lekarza , taka cieniutka ksiazeczka z gotowymi zestawami na 14 dni...jest to dieta 1200kcal.. nie wierzylam gdy ktos mowil ze wystarczy jesc odpowiednie ilosci o odpowiednich porach za duzo wysilku, a jednak tak jest. W ciagu dnia jest 5 posilkow nie da sie w...
    • No prosze o uaktywnienie się dobrych kucharzy:). Ja ze względu na dietkę, koniecznosc odchudzenie i utrzymania diety prosze o przepisy. Szczególnie te osoby które nie stosuja insuliny. Z insuliną jest większy kulinarny luz. Aczkolwiek nie zamieniłabym się:) miejscami. Wolę nie jesć. Ale jeżeli juz coś mam jesc, to choć smacznie.... Dlatego proszę o przepisy na ciekawe dania. Na razie delektuje się mieskami z grila i gotowanymi,oraz warzywami na patelnię z odrobiną oliwy z oliw...
    • mój mąż jest chory na cukrzycę insulinozależną od 13 roku życia. Staram się jak najlepiej poznac to schorzenie i dlatego też przeczytałam Wasze forum (ale jakos tu pusto ostatnio...). Z tego co czytam to większosć z Was w ogóle nie je słodyczy, bardzo uwaza z dietą itd. a mój J. od samego poczatku stosował inny rodzaj leczenia: tzn je wszystko, nawet zajada sie batonami, które uwielbia, ale za każdym razem wstrzykuje sobie odpowiednią dawkę insuliny do tego co zjadł. Tak więc nie m...
    • TRIGR(5)

Witajcie moi Drodzy! :) Długo milczałam, bo jak zauważyła Marta - macierzyństwo pochłania mnie bardzo :)) Ponieważ na naszym forum są przyszłe Mamusie - do nich kieruję przede wszystkim ten post. Być może słyszałyście już o programie TRIGR, a może dopiero pierwszy raz o tym czytacie. Ja dowiedziałam się od mojej Pani doktor, jeszcze gdy Pawełek był w planach. Klinika, w której rodziłam, bierze udział w programie TRIGR i Pawełek jest jego uczestnikiem. W przyszłym tygodniu będzi...
    • Witam, mam pytanko do osob znajacych sie na rzeczy. W mojej rodzinie wszystkie starsze osoby chorowaly lub choruja na cukrzyce. Czy istnieja jakies dzialania prfilaktyczne (dieta?) ktore moge teraz zastosowac by uniknac tej choroby w przyszlosci, czy niestety mam to juz zapisane jesli nie w genach to w gwiazdach?
    • poszlam na test cukru we krwi, okazalo sie ze jest za wysoki, moim zdaniem to jakas pomylka, mierze cukier zaraz przed jedzeniem i wyniki mam jak 63,75,73 83,93,66, a po jedzeniu dwie godziny mam wyniki 113,118 78,83, wyniki chyba mam supcio, ale nie jest cukrow, zakazano mi i teraz kreci mi sie w glowie od kilku dni, jestem slaba, jestem w 29 tyg ciazy,dlatego mi sie wydaje ze to jakas pomylka!! czy to normalne ze tak sie zle czuje?? rece mi sie trzesa cala sie trzese jak alkoholi...
    • Hmm, to forum nie potrafi jakoś ruszyć :) A często czy to na forum dietetyki czy też zdrowia pojawia się wątek cudownych metod wyleczenia się z cukrzycy z dietą kwaśniewskiego na czele. Niestety nie udało mi się nikogo takiego spotkać, a może ktoś taki jest tutaj? pozdrawiam l-l
    • witajcie! zajrzałam do was, poniewaz pewnie wczesniej czy poźniej dołączę do was.. w mojej rodzinie cukrzyca jest dośc częsta chorobą, zaczyna się jakoś po 40ce ja mam 44 i od kilku lat obserwuje taki oto objawy: senność, suchość w ustach, pragnienie, potwornie sucha skóra, pekanie skory na rekach, stopach, SWIĄD SKÓRY, "zadziorki" na palcach, szczególnie duzych na stopach.. wzrok-taki sobie nie jestm otyła, ale przy kości owszem, prowadze siedzący tryb zycia /architekt/, di...
    • Witajcie! Walczę z moją figurą już sporo czasu - będzie ponad rok. Zrzuciłam już 7 kg i ...waga stanęłą w miejscu, figura też. Biegałam, aeroby, joga, zdrowa dieta 1500 kcal, minimalne ilości słodyczy. Uczciwie i rzetelnie. i co???? jak mam sprawić, żeby okropny fałd tłuszczu na brzuchu, który mimo brzuszków jest nieugięty, zniknął. Any idea? Any help??? Czy to przez cukrzycę nie mogę go zrzucić???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się