Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      diety

diety

(10 wyników)
    • Lekarze są niedouczeni jeśli idzie o porządną dietetykę. Owszem, czasem (baaaardzo rzadko) kierują pacjenta do dietetyka, lecz przeważnie tego nie robią. Wiem, kilka dni dietetyki na studiach to za mało. Jednak potraktowanie pacjenta mową w rodzaju: Nie jedz pani kapusty ani tłuszczu, jest co najmniej zdumiewające. Ps. W wielu schorzeniach, a także w profilaktyce zdrowotnej wskazane jest stosownie diety ustalanej dla pacjenta indywidualnie przez lekarza. Brakuje "procedur w rodzaju" zdrow...
    • www.vrg.org/nutrition/adapaper.htm - STANOWISKO amerykańskiego stowarzyszenia dietetyków w sprawie diety wegetariańskiej m.inn ogólnie o zaletach zdrowotnych diety wegetarianskiej szczególowo o zawartości ważnych skladników odżywczych ważne opinie: np. "Well-planned vegan and lacto-ovo-vegetarian diets are appropriate for all stages of the life cycle, including during pregnancy and lactation. Appropriately planned vegan and lacto-ovo-vegetarian diets satisfy nutrient needs of in...
    • Kto zna tą dietę, i czy ona komuś pomogła.Co to jest za dieta i jak długo ją się stosuje.
    • i jaka diete mam stosowac? czy moga mi wyciac trzustke?
    • Weszłam na to forum w nadziei, że ktoś mi wreszcie odpowie, bo jak pytam to spotykam sie tylko z uśmieszkiem (Może dlatego , że jestem w tzw. średnim wieku)Za każdą odpowiedź będę wdzięczna. Jestem po operacji uchyłka Mackella i wyrostka robaczkowego i stąd prozaiczne pytania, ale dla mnie bardzo ważne. 1. Jak długo goją się szwy wewnątrz brzucha? 2. Kiedy będę mogła jeździć na rowerze (rekreacyjnie) ? i jakie moga być konsekwencje jaknie wytrzymam? 3. Jak długo trzeba trzymać tę...
    • Czy ktos moze sie w tej kwestii wypowiedziec...Jak bardzo skuteczne i czy wogole jest to mozliwe, by uniknąć operacji, zastępując ją dietą Kwaśniewskiego? Jakie daje efekty u mezczyzny w wieku 62lat? Zdaje sobie sprawe, ze wiele zalezy od ogolnego rozwoju choroby i stanu pacjenta, jednak chcialabym poznać Wasze opinie. Co radzicie? Czekac na efekty zwiazane z dieta, czy to w zadnym wypadku nie zastapuje operacji... Dziekuje i pozdrawiam, meg
    • ludzie nie oszukujcie sie,bez chemi wiekszocc z nas nawet przy dobrym treningu i diecie,niewspominajac o suplemenach bo 99% nich nie dziala, wygladalaby nadal jak g...;) zal mi ludzi ktorzy chodza na silownie, biegaja i co ,zmienili si etylko w niewielkim stopmniu, sa albo troch ewieksi ,albo szczuplejsi ,al ejakosc ich ciala posostawia wiel do zyczenia, np sa osoby ktore zawsze mimo diety i cwiczen, bed azatzrymywac wode pod skora, zawsze beda gladcy , mieccy, najzabawniejsze je...
    • Mój kolega robił sobie usg jamy brzusznej, wyniki ogólnie były ok ale przy trzustce było napisane: Trzustka z pozapalnymi zwłóknieniami. Co to oznacza? Dlaczego robił usg? Bo od kilku miesięcy tak od sierpnia ma uczucie jakby był nadmuchany, uczucie pełności które uciska mu przepone i cieżko mu sie oddycha. Prosze o odpowiedzi, on naprawde się boi pójśc do lekarza
    • badanie moczu wykazało obecność białka 5mg% , krwinki białe 2 - 4, a czerwone 1 - 2, urobilinogen w normie, do tego cały czas bolą mnie plecy co mi jest pomocy....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się