Forum Zdrowie Borelioza
ZMIEŃ
      diety

diety

(66 wyników)
    • Witam, Tworzę nowy wątek tylko z tego powodu. Staram się leczyć boreliozę pierwsze 2 miesiące na biotraxonie i azitroxie nie zniszczyły mi wątroby. Dopiero (tak mi się wydaje) klabax tak, że alat i aspat poszły w kilka setek. Więc musiałem przerwać abx. teraz wróciłem i znowu muszę przerwać bo alat 154 U/l. Dieta przeciwgrzybiczna jest dokładnie przeciwieństwem diety wątrobowej. Proszę napiszcie jak wy sobie z tym radzicie, że bierzecie abx długo i wyniki wątroby macie w normie. Tera...
    • Cześć Chciałam się zorientować ile osób korzystało lub korzysta z tej diety i z jakim efektem.
    • Czy ktoś z Was stosuje dietę dr Budwig? Ja drugi miesiąc. I prawdę powiedziawszy po początkowym pogorszeniu, teraz jest świetnie. Jest tylko jedno ale... Wiem, że ta dieta mocno oczyszcza z toksyn i wywala wszystko na zewnątrz... No i mnie tak obysypało, że wyglądam jak tyfus plamisty. Moja córka mówi, że kompletnie już wracam do szczeniackiej młodości, bo schudłam bardzo (chodze w jej ciuchach, bo moje ze mnie lecą, a ona swoich nie chce :)) i na dodatek mam trądzik (chciałoby się rzec mło...
    • witam wszystkich zmagających się z boleriozą. Od 10 biorę garść antybiotyków. Od swojego lekarza dostałam rozpiskę z dietą. Mam do was pytanie- co ziemniakami?? Napisane jest,że niektórzy tolerują.J ich nie jem a strasznie je lubię! Taka ze mnie Pyra::) Jadacie ziemniaki??
    • Witam was, JUż nie 1 raz piszę..przeszłam na ta rygorystyczną dietę wierząc ,że wytępię grzybice a tu dostałam anemie plus niedobór cukru mierzyłam dwa dni i najwięcej miałam 50..lekarz mój jak sie dowiedział to mnie skrzyczał więc zjadłam owoce kawałek czekolady i tak lepiej na umyśle. ale język biały.. Naprawdę nie wiem już co robić...Lecze bb mam grzyba lecze grzyba mam anemie plus spadek cukru straszny.. To wszystko jest jakieś chore albo to ja sie nie nadaję na to leczenie bo w...
    • Wielu z forumowiczów zna historię choroby i leczenia mojego męża Grzegorza (nasze dwa wątki:1.Zaczynamy leczenie;2. Borelioza u Grzesia.) Diagnoza niewłaściwa lub niepełna została postawiona blisko 14 lat temu, z czego prawie 2,5 roku prowadzona jest skojarzona terapia antybiotykowa z bardzo pozytywnymi skutkami,które jednak dotąd mozna było nazwać epizodami. Tylko i aż. Aż, bo pozwoliły na przekonanie nas, że nie wszystko stracone i, skoro wystapił tak pozytywny objaw, to znac...
    • Witam, Mam wiele pytań odnośnie diety. Przeczytałem wątek w FAQ, ale i tak za bardzo nie wiem co mogę jeść a czego nie. Chodzi mi o to co na przykład jecie na śniadanie zamiast chleba (tylko wafle ryżowe???), no i jak to jest z tym chlebem - dostałem informacje, że razowy jednak można jeść. Co na kanapki, zamiast wędlin. Tak samo sprawa tyczy się ziemniaków - co zamiast nich - tylko kasze i ryż brązowy? co ze smażonym mięsem? Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam
    • Witam pod koniec marca kończe kuracje mam nadzieje że to już koniec.Mam pytanie jak dlugo trzymać dietę po zakończeniu abx?
    • Mam spory problem z dieta. Na wielu stronach, które przeczytałam oraz na wytycznych od lekarza są listy z produktami zabronionymi i dozwolonymi, przy czym dostrzegam wiele sprzeczności. W kilku źródłach zabronione są orzechy włoskie, w innych polecane. Niektórzy polecają tzw. chrupkie pieczywo, ale nie jestem pewna czy wiedzą, że większość jest pieczona na drożdzach, których zagrożeniu grzybicą powinni unikać. Nie przemawiają do mnie takie listy - szczególnie gdy dostępnych jest tak wiele pr...
    • Mam długoletnią boreliozę. Leczę się wg ILADS 11 miesięcy. Zaliczyłem dużo antybiotyków, w dużych dawkach, w różnych zestawach. Zażywałem te najbardziej sprzyjące rozrostowi grzyba jak Tavanic czy Biotrakson. Przed rozpoczęciem leczenia sporo przeczytałem o problemach jakie przynosi długotrwała antybiotykoterapia szczególnie jak sprzyja powstawaniu grzybicy. Ponieważ chciałem się wyleczyć całkowicie zakładałem długotrwałe leczenie.Kupiłem 2 książki,przeczytałem pod tym kątem chyba całe ...
    • Ostatnio bardzo modna , z racji ze przyjaciólka na niej jest zaczełam się wgłębiać w tą tematykę, nie po to , żeby się odchudzać ale żeby znaleść jakieś ciekawe przepisy. Wiele z nich mnie zainteresowało, dieta polega głownie na odżywaniem się białkiem a unikaniem weglowodanów -czyli tak jak my. Macie na ten temat jakieś zdanie? Znalazlam przepisy na mase pysznych rzeczy typy galaretka z herbaty czy bułki ktore składają się z: otrębów- dozwolone jogurtu - dozwolony jajek- dozwolony ...
    • Dieta czlowieka pierwotnego zawierala, az 50-60 g blonnika dziennie i tyle mniej wiecej zawiera dieta wspolczesnych dzikich plemion zyjacych na wczesnym poziomie cywylizacyjnym. Dieta wspolczesnego czlowieka zawiera zwykle tylko okolo 10 gramow dziennie. Ten wzgledny niedobor blonnika kojarzy sie z nadmierna iloscia chorob nowotworowych u wspolczesnego czlowieka lub innych problemow zdrowotnych. Ci co spozywaja glownie tzw junk food spozywaja zaledwie 2 gramy blonnika dziennie. ...
    • Powiedzcie mi jak długo trzeba trzymać dietę po odstawieniu antybiotyków. Półtora roku temu wkrótce po rozpoczęciu leczenia rozwinęła się u mnie silna grzybica. Musialem przerwać leczenie i leczyć grzyba przez ponad 3 miesiące kilkoma abxami anygzrybiczymi. Teraz od listopada odstawiłem abx na borelke bo mam złe wyniki ASPAT ALAT i WBC. Przechodzę na zioła. Mam tylko problem czy dalej muszę być na restrykcyjnej diecie. Czy po trzech miesiącach od odstawienia abx mogę już z niej zrezygnować? D...
    • Chciałam zapytać co myślicie o diecie wegetariańskiej lub nawet wegańskiej przy boreliozie i koinfekcjach? Czy przy tych chorobach należałoby stosować dietę przeciwzapalną - niekorzystną dla bakterii (zalecaną powszechnie przy przewlekłych chorobach o przebiegu zapalnym j. np w stwardnieniu rozsianym)? Czy może jeść dużo nabiałów jak radzi mi lekarz - przy antybiotyku?
    • Witajcie :) Zaczęłam leczenie i lekarz poza lekami zalecił mi dietę bez skrobii..dla mnie to jakaś masakra bo uwielbiam słodycze, świeży chleb, makarony i takie tam..Czy ktoś z Was stosuje taką dietę? Pozdrawiam :)
    • Dieta!!(15)

Witam Wszystkich... parę dni temu dowiedziałam się, że mam boreliozę ... tak podobno w życiu bywa ... trzeba to jakoś pokonać... Na razie biorę Unidox 3 razy dziennie po 2 tabletki, ale mam pytanie: czy powinnam stosować jakąś dietę? Szukałam jakiejś na forum ale jej składniki są strasznie porozrzucane, więc chciałabym prosić o jakieś konkretne linki ... jeśli się oczywiście da...! Acha ... jestem już uwowiona z dr Beatą i staram się być dobrej myśli! Gorąco pozdrawiam Wszystkich ... p...
    • Dieta odkwaszając polega na unikaniu produktów wysoce kwaśnych, zawierających rozmaite kwasy, co prowadzi do zakwaszenia organizmu. Spożywa się produkty nisko kwaśne, zasadowe i neutralne, w celu znormalizowania Ph.[sonda=Słyszałeś o takiej diecie?] [*]Tak [*]Nie [*]Tak i próbowałem [/sonda]
    • Czy ktoś z Was stosuje którąś z tych diet? Ja weszłam w 5 przemian - uczę się ;-) Chętnie się wymienię spostrzeżeniami i przepisami (na razie wypróbowałam i wdrożyłam ciepłe śniadania na bazie kaszy jaglanej i zupy, najczęsciej z dodatkiem miso). Ktoś chętny? :-) Rich69 - chyba Ty interesujesz się makrobiotyką, czy nie? Napisz, proszę, coś więcej o Twoim odżywianiu...
    • Witam. Czy ktoś z was ma rozpisaną tą dietę na kompie i mógłby przeslac mi kopię? Kartkę od Pani dr. w domu gdzieś zgubiłem a potrzebne mi to dla znajomego. Jeśli można to prosze podesłac na michal.adamus[]ep.com.pl Będę wdzięczny za podesłanie. Później wątek będzie można usunąć - to taka prośba do moderatorów.
    • Witajcie, Od 3 miesięcy jestem na abx (od 3 tygodni Unidox, Azitrox, Rif, Tini w pulsach), 3 dni temu po konsultacji z lekarzem zawiesiłam leczenie abx z powodu grzyba (silne bóle brzucha, przelewania, świąd, wymioty -> w ciągu 2 dni schudłam 2,5 kg). Przez cały okres zażywania abx jestem na diecie antygrzybiczej (co, jak widać, nie ustrzegło mnie przed grzybem ;-( W ostatnim badaniu moczu wyszły mi ketony 3 x ponad normę oraz azotyny, nieliczne szczawiany wapnia + liczne bakter...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się