diety

(86 wyników)
  • Witam! Chciałabym poruszyć problem żywienia osób cierpiących na anoreksję. Chętnie odpowiem na pytania odnośnie problemu niedożywienia i leczenia żywieniowego w anoreksji. Zapraszam do dyskusji. Zachęcam również do odwiedzania strony akcji edukacyjnej „Nie daj się zjeść chorobie” gdzie znaleźć można więcej materiałów na ten temat. www.niedajsiezjescchorobie.org/index.php [b]Dieta w anoreksji[/b] Jednym z najważniejszych elementów leczenia anoreksji jest leczenie żywi...
  • Powiedzcie mi prosze czy przy tej diecie mozna pic herbatki (lisc senesu- przeczyszczające) i czym mozna zastapic pomidory bo nie moge ich jesc?
  • hej czy znacie jakas dobra diete po, ktorej sa szybkie efekty?
  • Piszę tu bo na Dietach nie umiem zacząć wątku Zacznę tak: Podobno nie jestem gruba... (zdaniem kolegów seksowna, ładnie zaokrąglona). Ostatnio schudłam (inni to widzą, prawie każdy kto mnie nie widział np. od miesiąca dwóch mówi że dużo schudłam), ale chciałabym jeszcze trochę, najlepiej jak najszybciej. Przeczytałam ostatnio o diecie makrobiotycznej i chciałabym zapytać czy ktoś ją stosował, jakie wrażenia i czy można ją stosować w sposób "niewidoczny" dla rodziców(inaczej się n...
  • choruje na bulimie od kilku miesiecy.postanowilam definitywnie z tym skonczyc.probuje sama jak na razie z poizytywnym skutkiem od tygodnia:)pomaga mi w tym ksiazka "Obudz w sobie olbrzyma",to chyba pierwsza ksiazka ktora faktycznie na mnie dziala (cos w rodzaju NLP).Staram sie jesc normalnie,choc czuje juz ze przytylam staram sie zupelnie nie zwracac na to uwagi (zauwazylam ze ataki bulimiczne wywolywala u mnie mysl ze jestem gruba albo przymierzanie ubran ktore wydawaly mi sie zbyt cia...
  • Przez jakis czas objadalam sie i wymiotowalam na okraglo. nie moglam powstrzymac laknienia.przez pare dni nic nie jadlam a potem sie objadalam,przychodzily wyrzuty sumeinia,ze znowu nie wytrzymalam i rzygalam. Potem wzielam sie za siebie i postanowilam racjonalnie sie odrzywiac.Na sniadanie jem musli i kromke chleba razowego,potem okolo 11 owoce (jablko ,banan i pomarancze),o 15 czy 16 jem obiad ale maly czyli gotowane miesa i brokuly,. wieczorem herbate owocowa.slodyczy nie jem wog...
  • Dziewczyny prosze przysylajci mi jakies diety albo linki do stron, na ktorych mozna znalezc cos fajnego.Tak bardzo chce schudnac...
  • Bardzo chcialabym schudnac.Ostatnio uslyszalam, ze jest taka dieta "13". Czy moze mi ktos napisac, na czym ona polega albo podac link do strony, na której moglabym sie czegos dowiedziec. Napiszcie jakie sa efekty, tzn. ile i w jakim czasie mozna schudnac i jakie sa skutki uboczne tej diety. Jesli znacie jakies fajne diety napiszcie o nich. Prosze!!!
  • ######################################### Sobota - Wielkie obrzarstwo..... :-(( NIedziela- Dieta 1000 kcal ( + za każdą kcal zrobiony brzuszek, czyli 1000 brzuszków) :-D Poniedzialek - obrzarstwo+ żyganie+ obrzarstwo + żyganie... + 600 brzuszków:/ Wtorek - ???? ( planowana głodówka) :-)))) ( +planowane min. 600 brzuszków) Wiesz co, ja już nie mogę.. po prostu nie mogę... To wszystko jest takie beznadziejne.. Nie wiem już co mam zrobić.... Poddać się?? ...
  • Hej dziewczyny.. Mam bulimię.. Mym największym pragnieniem jest wyzdrowieć i zacząć żyć normalnie.. Jednak nie wiem zupełnie jak mam jeść.. Zawsze starałam się jeść 400 kcal, ale rzadko kiedy wychodziło.. Brak napadu raz dziennie to świętość :( Chciałabym byście pomogły mi ustalić dzienni jadłospis.. Tak żebym schudła, a uniknęła ataków oraz nie popadła w kolejna skrajność.. Proszę o pomoc.. Z góry dziękuje i gorąco pozdrawiam ;*
  • Trzymałam sie bez objadania jakiś czas tzn około 2ch tygodni,a wczoraj znowu napad na slodycze i wszystko co pod ręką.Jestem gruba znowu,przy wzroscie 165cm ważę 57 kg.Postanowiłam od dzisiaj jeść normalnie i nigdy więcej sie nie objadać.Doradzcie jak to zrobić,chcę ładnie wyglądać,bo póki co wstydzę się wyjsc na basen,brzuch,uda,jak u tucznika.Wesprzyjcie mnie w działaniu!!!
  • Sniadanie zawsze(!): pomarancza lub grejfrut, tost bez niczego lub krakers. Dzien 1: lunch: - 2 pomidory ,1 jajko , 2 kubki jogurtu naturalnego , 2 suche tosty . : obiado – kolacja : - pomarancza lub grejfrut , 2 jajka, pol glowki salaty z dressingiem , kubek jogurtu ,2 suche tosty Dzien 2 : lunch: - pomarancza lub grejfrut , 1 jajako , 2 kubki jogurtu , 2 suche tosty : obiado – kolacja : - pomarancza lub grejfrut , tatar(mieso mozna zgrilowac i przyprawic sola i ...
  • Jak to jes, że zjada się tysiące kalorii i się chudnie? Moja kumpela stosuje. Je salcesony polane majonezem i chudnie. Ostatnio schudła 8 kg miesiecznie. Moze mi ktos to naukowo wytłumaczyć?
  • hej, mam takie pytanie. Moja siostra0d 2-3 miesiecy je tylko warzywa, ogorki pomidory, kapuste, albo warzywa na patelnie z hortexu, hmm sporawe ilosci. z 60kg schudla do 46, i mam pytanie czy jest to zdrowa dieta?? problemu z okresem nie ma wiec moze to jest dobry sposob na schudniecie?? co o tym myslicie???
  • sprawa stoi tak....rozpoczelam dietke ( kompozycja wlasna) widac efekty dzisiaj jednak mialam b.maly napad obrzazstwa....jednak od ok kilku godzin jestem juz po herbatce....i poprostu juz wiem ze napad mnie nie zaskoczy w najblizszch dniach moze tygodniach...ale mam pytanko ....czy jutro stosowac dalej moja dietke, ktora rozpoczelam, czy lepiej zrobic sobie 1 dzien glodoweczki tak dla lepszego efektu i samopoczucia....Dziewczyny ajak wy byscie postapily...Dzieki za info...Pozdro
  • Mam bulimie. Wiem o tym i chcę z tego wyjść. Jednoczesnie chcę schudnąć, bo zaczynam nową szkołę i mam dość tego, że ludzie na początku ludzi oceniają TYLKO po wyglądzie< prosze nie zaprzeczać, przezyłam 3 koszmarne lata i nie chce tego powtarzać> Chciałabym znaleść jakąś zdrową, SKUTECZNĄ diete, która pomoże schudnąć. Czy zna ktoś taką?
  • od kiedy pamietam borykalam sie z bulimia, mialam okresy kiedy sie potwornie obzeralam, a waga skakala jak glupia, pozniej przychodzil okres ze cokolwiek zjadlam to musialam zwrocic, i cos tam w dol lecialo ale niewiele.przez 7 lat up and down.w koncu doszlam do 75 kg przy wzroscie 163 cm.przez przypadek spotkalam sie z ta dieta, w sumie to widzialam efekty na paru znajomych, wiec sprobowalam i ja. nie bylo latwo ale uczepilam sie tego jako ostatniej deski ratunku. i co? i pierwszy raz od tyl...
  • mam pytanko do osob na tym forum...niedawno przejrzalam na oczy i zrozumialam ze mam juz dosyc zycia z anoreksja przeplatana atakami bulimii.mam dosc zycia wedlug planu kalorii, jestem juz tym strasznie zmeczona i nawet na tej mojej "chudosci"przestalo mi zalezec.pare dni temu przeprowadzilam prosty eksperyment:najadlam sie tak jak prz normalnym napadzie bulimii(wszystko co sie dalo az do bolu brzucha) ale nie zwymiotowalam, nie bralam tabletek, nie cwiczylam. i nie przybylo mi an...
  • od zawsze jakoś miałam problemy z jedzeniem, zawsze jadłam albo za dużo albo za mało i tak zaczęła się moja przygoda z bulimią. nie wiedziałam że to aż tak bardzo mnie wciągnie. nie wiem czy bulimiczki są przy kości czy nie....w każdym bądź razie próbuję schudnąć al nie mogę , tyle diet już stosowałam i za każdym razem po dwóch- trzech dniach kończyła się moja walka. nie daję już rady bo mam wrażenie że mój żołądek już nie wytrzymuje, chociaż jestem młoda. już nie wymiotuję, ale czasem ...
  • domyślam się, że do tej choroby popycha chęć bycia szczupła, ale nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego pierwszego razu, no bo wiadomo, znaczna większość kobiet co chwila jest na jakiejs diecie, caly czas się odchudzają, więc co decyduje o tym, że w pewnym momencie część z nich po posiłku idziecie to toalety i wymusza wymioty?! szczerze mówiąc tez mialam kiedys taki plan, ale obawiałam się tego właśnie tego pierwszego razu, poczytałam zatem o skutkach choroby i odechciało mi si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się