diety

(653 wyniki)
  • Czy dieta Dariusza Gnatowskiego to liberalna forma South Beach. Znacie szczegoly?
  • Trafiłam tutaj, bo szukałam informacji na temat skutecznej diety, w której mogłabym jeść to co lubię. Trafiłam tutaj, bo potrzebuje wsparcia w skutecznym odchudzaniu się i samozaparciu, którego mi niestety brakuję. Zaczęło się od skończenia liceum, gdzie waga stała na 64,2 kilogramy i tak było przez ponad dwa lata, zanim skończyłam 20 lat i nie zaczęłam się objadać fast foodami nie mając ochoty na przyrządzanie posiłków. Doszły ciasteczka, lody i coca cola, która tylko podniosła poprzeczkę. ...
  • Jak w tytule , po róznych przykrych wydarzeniach życiowych chyba moge się w koncu zabrać za siebie :) Jednak nie wiem , czy bedac po wielu różnych dietach i przy ogromnym jojo jest sens zabierać się za SB ? Czy ktos ma podobne doświadczenia z dietami ? Bo ja juz różne opinie słyszałam łacznie z taką , że już nic mi nie pomoże .....
  • śledzę teraz akcję MAM PASJĘ dot. osob chorych na cukrzycę i jest tam trochę o zywieniu, ale nie było nawet jednej wzmianki o diecie south beach - czy mozna z niej korzystac będac chorym na cukrzyce moz ktoś z was jest chory i juz tego próbował? pzdr
  • Witam Was :) Już chyba czwarty raz chcę zacząć dietę :P Normalnie ciągle brak mi większej motywacji :( Dieta jest super, sama przecież jestem doskonałym przykładem, że można schudnąć - za 1 poważnym podejściem - 12kg w dwa miesiące, za 2 - przez samą pierwszą fazę trwającą dwa tygodnie zeszło mi 6kg. Niestety w pewnym momencie tracę motywacje :( To mój największy problem. Założyłam ten wątek, aby móc dzielić się z Wami moimi sugestiami. Mam zamiar opisywać każdy dzień, chwalić się s...
  • Witam wszystkich :) Znalazłam opis diety SB w internecie no i szczerze mówiąc bardzo mnie zaciekawiła. Planuje trochę schudnąć bo przez ostatnie dwa lata sporo przytyłam. Nigdy nie byłam chuda, mam już taką budowę jednak wiem, że potrafię ważyć mniej i szczuplej wyglądać. Odchudzałam się przez cały czerwiec przed planowanym urlopem. Zwykłe ograniczenie kalorii do 1000. Efekty były - może nie jakieś rewelacyjne, ale jednak. Na urlopie dieta w grę nie wchodziła. Nie chciałam się katować na...
  • Proszę Was drodzy forumowicze o podpowiedź, jak poradzić sobie z problemem marnotrawienia jedzenia w czasie diety. Rodzinka zaopatruje lodówkę do "fulla" a ja z powodu wrodzonej oszczedności wyjadam wszystko aby nic nie wyrzucać. Domownicy wiedzą, że walczę z samą sobą, mimo tego nie są mi pomocni. Tak na marginesie im również przydała by sie dietka...
  • Witam tak czytajac sobie troszke na temat diety south beach zastanawiam sie czy przy karmieniu piersia mozna ja stosowac?
  • Witam, stosowałam kiedyś dietę SB i udało mi się schudnąć ok 17kg.. ale to było 4 lata temu;) dziś jestem mamą 2 miesięcznego dziecka i karmię piersią.. mam straszny apetyt i .. straszną nadwagę-20 kg sprzed ciąży i 10 jeszcze ciążowych. Zastanawiam się na dietą SB, ale nie wiem czy jest ona odpowiednia przy karmieniu piersią?? Dla mnie teraz priorytetem jest karmienie i odp. ilość mleka dla synka.. a jednak po tych 2 m-cach czuję się tak źle w swoim ciele ze chyba czas cos w końcu ...
  • Mam pewien problem. Od ponad 3 tygodni jestem na south beach. Przestrzegam wszystkich zalecen, nie zdarzylo mi sie ani razu zgrzeszyc. Cwicze 3 razy w tygodniu. Pomimo tego podczas I fazy zeszly mi tylko 2 kg, ktore teraz wrocily!!!!! Nie wiem jak to jest mozliwe?! Jestem na 2 fazie, tez nie jem nic co wykracza poza liste. Przez cale 3 tygodnie nie tknelam chleba. Jedyne czym wzbogacilam diete w II fazie to owoce [jablka, pomarancze, mandarynki] i jogurty owocowe light [jogobelli- brzo...
  • Witam, dietke zaczelam 24 listopada. Mam wzrost 153cm (malutka jestem :/..) warzylam 56kg, rozmiar 38. Poczatki byly trudne, zwlaszcza ze nie mozna jesc pieczywa.. i owocow.. Do pracy robilam sobie salatki z serkiem wiejskim, warzywami, jajkami, tunczykiem, w zaleznosci na co mialam ochote. Nauczylam sie jesc brokuly i pic sok pomidorowy ble.. na obiadki przewaznie filet z kurczaka albo panga. Na przekaski orzeszki ziemne, fistaszki i nerkowce. Do picia czerwona herbatka, kawka z mlek...
  • moje BMI to30...muszę schudnąć i to naprawdę sporo,ile można na tej diecie schudnąć czy są jakieś przeciwwsazania co do stosowania tej diety,czy i jakie sporty czy ćwiczenia uprawiać.prosze o wsazówki
  • Zaczynam jutro. Zapraszam chętnych .
  • We wrześniu rozpocząłem I fazę i 6 kilo w plecy, potem dwa tygodnie II fazy i kolejne 2 kilo mniej, :-] ale potem niestety zabrakło chęci i samozaparcia. Co prawda nie straciłem ani kilograma, ale też na szczęście nie przytyłem, od kilku miesięcy trzymam więc wagę. Tracąc jeszcze 6 kilo akurat miałbym BMI<25. Mam zamiar pozbyć się tych 6 kilo szybkim 2 tygodniowym szturmem. ;-) I tu mam pytanie czy jeśli teraz znów rozpocznę I fazę odchudzania to czy efekt wart będzie tych wyrzeczeń??
  • karmię piersiš i powinnam dostarczać organizmowi węglowodany. jak myslicie- czy mogę stosować sb ? po ciaży zostało mi kilka kg i chcę je zgubić .
  • Nie powiem, że nie chodzę głodna, bo chodzę. Najgorzej jest od śniadania do obiadu i już mi przyszło do głowy, żeby obiad jeść na śniadanie :D Zwykle, gdy już ten obiad zjem, nawet o 14 to wytrzymuję spokojnie do 17-18 i nie czuję głodu. Potem lekka przekąska i kolacja. Między śniadaniem i obiadem jest trochę gorzej, bo zaraz po pierwszym posiłku jestem głodna i ciągle patrzę na zegarek, kiedy będzie czas na II śniadanie lub czas na przygotowanie obiadu ;) Niemniej - przepisy i propozycje ...
  • Witam, znalazlam dzisiaj wasze forum i zaczęłam je troszkę czytać i muszę przyznać ze jestem bardzo zaskoczona, bo dieta o której niektorzy z Was piszą na pewno nie jest dieta South Beach. Ja własnie skonczyłam swoj pierwszy tydzien i schudlam prawie 5 kg, a jem codziennie (według ksiażki o tej diecie) 6 posiłkow dziennie - bez ograniczania ilosci i liczenia kalorii. Nie ma mowy o zadnym glodzeniu się czy nie jedzeniu kolacji - wrecz przeciwnie w tej diecie to kolacja jest gównym ...
  • hej dziewojki:)jestem ciekawa ile schudłyscie na sb,a jesli przytylyscie to po jakim czasie i dlaczego,czy to znaczy ze juz do konca zycia trzeba sie kontrolowac na kazdym kroku??:/ ciezko mi jutro 6 dzien,powoli przywykam ale srednio dobre wyniki mam-2,5kg:/no nie wiem...moze jakos mnie zmobilizujecie,jesli jestescie na diecie dajcie znaka!jak ktos ma ochote pogadac o dietce i wogole to podaje gg 5907806 buziale
  • Dietke zakonczylam jakis czas temu (ok. mieśiąc) ale dopiero teraz pomyslalam zeby sie pochwalic :)Moja waga startowa to było 54-55 kg przy wzroście 156 cm. Myślałam żeby zlecieć poniżej 50. 1 faza kompletnie bez grzeszków i równe 2 tygodnie, choć rodzinka tak ze mnie sie śmiała i kusiła pizzami i słodyczami, że sama sie zastanawiam teraz jak wytrzymałam. Ah ta silna wola ;) Strasznie mi się spodobało przesiadywanie w kuchni i robienie obiadków sobie, bo nigdy tego wcześniej nie robiłam. 1 f...
  • ehhh jestem powaznie chora na serce i jest gorzej niż lepiej ...jestem 10 dzień na diecie I faza...dzisiaj ją przerwałam... w sobote mam studniówke...mama zaczeła bardzo się martwić...bo nie dam rady z łózka wstać....jestem strasznie słaba ...ciągle mnie boli głowa mam zawroty ... a dzisiaj dostałam krwotoku z nosa=( ... nie uwazam że ta dieta jest odpowiednia dla chorych na serce ... po jej zastosowaniu czuje sie duzo gorzej niż wczesniej=(... owszem schudłam 4 kg wciągu 9 dni......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się