diety

(48 wyników)
  • hej jak poprawic jakosc komorek jajowych? przygotowuje sie do ivf wiem, ze duzo bialka trzeba jesc i poleca sie przyjmowac royal jelly. Macie jeszcze jakies przemyslenia? Ktos z was bierze koenzym Q10?
  • Hej! Pomyślałam, że watro założyć wątek, na którym będziemy się dzielić poradami, jak sobie radzić z niepłodnością. Mamy ogromny problem z mężem, ponieważ nie możemy mieć dziecka, jesteśmy po 1 nieudanym transferze. Znacie jakieś sposoby, zioła itp, aby jakoś wspomóc płodność? Trochę o tym czytałam, ale zastanawiam się jak to wygląda w praktyce? Za nim podejdziemy do kolejnego transferu pomyśleliśmy, że może warto spróbować od drugiej strony...Bardzo prosze o pomoc!
  • Wszystkim zainteresowanym podaję link do wątku z "naszego bociana" o diecie i innych zaleceniach mogących wspomóc hodowlę komórek, a potem implantację. Prawie wszystko, co wiem na ten temat pochodzi właśnie z tej dyskusji: www.nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?f=6&t=37796 Dziewczyny, dopisujcie, co jeszcze wiecie na ten temat, żeby nam wszystkim wzrosły szanse. Ja tylko pokrótce wyliczę, co sama stosowałam: *odstawiłam kosmetyki zapachowe i unikałam kontaktu z silną chemią typu...
  • dieta(10)

Tylko nie krzyczcie, że głupoty piszę, bo chcę pomóc. Siedziałam tu z Wami kilka lat temu, wiele się dowiedziałam. Niepłodność zwana żartobliwie (o ile można z tego żartować) idiopatyczną-taką miałam diagnozę, przebadałam się wzdłuż i wszerz i wszystko super, tylko ciąży brak. Invimed, inseminacja itd. Nie powiem, że wyluzowałam-nienawidzę jak ktoś tak mówi: trzeba się wyluzować i jest ciąża. Po prostu chciałam schudnąć. Miałam też taką maciupeńką nadzieję, że może i mi się uda, bo ko...
  • Czytalam gdzies, ze in vitro udaje sie gdy stosuje sie w czasie stymulacji diete wysokoproteinowa czyli duzo bialka malo weglowodanow? czy ktos z was probowal? co jedliscie w czasie i przed ivf???
  • Dziewczyny, myślę, że za sukces pierwszej ciąży mógł być w moim przypadku odpowiedzialny Metformax. Teraz chciałabym znów zajść w ciążę, ale jeszcze szczątkowo karmię piersią więc M nie mogę przyjmować. Staramy się już 3 cykle, jak dotąd bezskutecznie. Myślicie, że niskowęglowodanowa dieta mogłaby zastąpić branie Metforminy? Gdybym zdecydowanie ograniczyła spożywanie węglowodanów? Czy lekarze przepisując Wam M mówili coś o diecie?
  • Witam Czy spotkałyście sie z dietą przed In Vitro która pomaga wychodwoać wiecej zdrowych komórek i dieta po transferze . Dzięki
  • tak sobie wlasnie poczytuje i sie zastanawiam czy moglabym wlasnie przejsc na dietke kopenhaska przy staraniach od nastepnego cyklu znowu bede lykac clo a niepowiem mam niezle zaokraglenia tu i tam!!!jak myslicie ta dieta to przeciez nie glodowka
  • Macie moze jakies wyprobowane metody jak sie odrzywiac przy stymulacji do OSCI?Moze jakies linki?
  • dieta(8)

Zdecydowałam 3 dni temu, że muszę kilka kilogramów schudnąć, bo nadwaga też negatywenie wpływa na próby zajścia w ciążę. A generalnie to ż... połowę (chciałam powiedzieć "jem") i czyję się ok. Czytałam, że dobrze jest schudnąć (jezeli ma sie nadwage!!!) tak ok. 10%. Trochę się tego bałam, bo lubię jeść i jadłam często, ale powiedziałam sobie... BASTA! Już 3 dzień trzymam sie dzielnie, ale boje sie chwili słabości, że wrócę do poprzednich przyzwyczajeń żywieniowych tj. dużo i cz...
  • Uruchamiam maly ranking dot. diety optymalnej Kwasniewskiego. kto wie o co chodzi niech napisze pare zdan. Jak dlugo stosuje ta diete, z jakim skutkiem, co wolno jesc i czego trzeba unikac. Czy mozna stosowac ta diete jezeli lykamy Metformax\Metformin?
  • dziewczyny, czy slyszalyscie o tej diecie? jest to dieta owocow-warzywna, w "Pytanie na sniadanie" okolo dygodnia temu, bylo o roznych dietach i zadzwonila kobieta, ktora mowila, ze dzieki tej diecie zaszla w ciaze... starali sie z mezem okolo chyba 10-ciu lat, mieli nawet invitro... moze ta dieta pomogla, moze nie, ale chcialabym sprobowac! jednak nic nie wiem nt. tej diety! moze cos slyszalyscie? moze znajdzie sie ktos, kto zna ta diete? w necie niewiele jest nt. dr Dąbrowskiej, a juz...
  • A więc na dobry początek przypomnę, że ja schudłam na tej diecie 42 kg przez 8 miesięcy i mam PCO. Pierwsze 2 tyg diety są bardzo ważne. Możecie zjeść tylko 20 g węglowodanów dziennie. Przez te 2 tyg organizm przestawi się na spalanie tłuszczu. Stan ten nazywa się stanem ketozy-lipolizy. Ja to czułam innym "smakiem" i specyficznym zapachem w buzi. Lekarze twierdzą, że w stanie tym można być bezpiecznie do roku czasu. Jeśli chcecie szybciej schudnąć można być więcej niż 2 tyg na 20...
  • Pisałam już kiedyś na tym forum i chyba potrzebuję znów Waszego wsparcia. Od trzech lat "staramy się" o dziecko. Mam stwierdzone PCOS i od 3 lat praktycznie nie miałam owulacji. Mam za sobą próby stymulacji owu, ale przerwałam, gdyż nie chciałam zwiększać dawki leku. Moim problemem jest to, że jestem otyła, od wielu lat. Zawsze miałam nadwagę, która prewdopodobnie spowodfowala PCOS, a to z kolei napędziło kolejne kilogramy. Zdaję sobie sprawę, że z dużym prawdopodobieństwem moje problemy z...
  • Zdiagnozowano u mnie zespol policystycznych jajnikow, jednak moim najwiekszym problemem jest moja waga 110kg (jeden z objawow tego schorzenia). Oczywiscie, ze musze zrzucic, ale czy ktos wie czy moge na poczatek zastosowac np. diete kopenhaska? Biore leki, na uregulowanie okresu i witaminy. Juz od kilku dni zaczelam sie ograniczac, ale latwiej mi wytrwac jesli mam rozpisane konkretne posilki. Czy moze mozecie polecic jakas inna diete.
  • Jestem przed kolejną inseminacją. Chcemy skupić się bardziej na odpowiedniej diecie u męża. Proszę o rady- w końcu trzeba wszystniego się chwytać.
  • wklejam z forum eksperckiego "zdrowa dieta" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=36&w=21620581&v=2&s=0
  • No własnie, jak sobie radzić z wysokim androstendionem? USG nie wykazało PCO, ale wynik androstendionu na to wskazuje (wg endokrynologa). Masowo wypadają mi włosy, jestem załamana, ponieważ ZAWSZE włosy były moją ozdobą. miałam długie, gęste i kręcone.Już nie są takie jak u lwa, raczej takie zwykle, ja widze, że są przerzedzone (choc osoba z zewnątrz może się dziwić), ale ja to widze. Dziewczyny jak sobie roadzicie z ta przypadłością? jakas dieta, witaminki, czy może leki? Z tego ci wiem...
  • Dziewczyny mam pytanie do tych, które wiedza cos na temat szczepienia limfocytami męża. Czy po tej szczepionce nalezy stosowac jakies diety? i jak radzicie sobie z bolem i swedzeniem. dzieki za odpowiedz
  • Dziewczyny pomocy najpozniej jutro (4dc) musze isc na usg na ocene PCO zlecone przez Dr Jerzak z LIM w Wawie zapisała mi na kartce do kogo najlepiej (dwa nazwiska) a ja ta kartkę zgubiłam :((( moze ktos pamieta????? a jesli nie znajde to myslicie ze isc do kogokolwiek? Dzieki :) pozdrowionka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się