dole

(506 wyników)
  • Mam pytanie,zaczął mi się 30tc od wczoraj mam wrażenie że mały obrócił mi się główką do dołu.Czy to możliwe,nie za wcześnie?Czy to jest nie bezpieczne? :( martwię się!!!
  • dziewczyny wczoraj wróciłam znad morza do Warszawy samochodem, podróż trwała około 6h, była spokojna ale od wczoraj boli mnie na dole brzuch, jestem w 19 tygodniu i czuje normalnie ruchy dziecka, czy iśc do lekarza czy to normalne. Piszcie nawet najstraszniejsze rzeczy, bo nie wiem co zrobic...
  • Dziewczyny, czy jeżeli w 22 tc niespodziewanie ruchy dziecka przeniosły się z brzucha i jego boków w dół, to wszystko jest ok? Za kilka dni mam usg, ale do tego czasu zwariuję. Dotychczas były to normalne kopnięcia, czasem czkawka, zwykle na wysokości pępka. Teraz kopnięcia czuję na samym dole, jakby przy szyjce macicy i to nie jest przyjemne. Wydaje się, że dzidzia stoi w moim brzuchu, a nie leży. Czy dziecko tak po prostu się kręci i właśnie na jakiś czas zmieniło ułożenie? C...
  • Bylam ostatnio na wizycie i moj lekarz powiedzial mi, ze jesli dziecko nie obroci sie glowka w dol w ciagu 2 tygodni, jest mozliwe, ze bede musiala miec cc. Poniewaz juz mialam cc, nie chce powtorki z rozrywki. Troche zaczelam sie martwic ale mam jeszcze ogromna nadzieje, ze jenak sie obroci. Moje malenstwo wazy 2200g dlatego powiedzcie mi prosze czy moge miec jeszcze nadzieje?
  • Jestem w 23 tc. Na ostatnim usg lekarz jeździł po brzuchu i w dolnej części (bardzo nisko, wręcz na wzgórku łonowym) była główka a wyżej reszta. Czy to normalne?, bo jak zwykle byłam tak zaaferowana że gina nie spytałam.
  • Kilka dni temu byłam na USG i wyszło, że mała leży sobie, a raczej wisi jak nietoperz na trzepaku, główką w dół. To samo powiedziała lekarka, u której byłam wczoraj. Czy to normalne, żeby na tyle tygodni przed porodem dzieć układał się jakby już chciał wychodzić??? Pomijając fakt, że mi uciska na dół brzucha, co jest średnio miłe, to mam głupie uczucie, że zaraz ze mnie wyleci :) Żadnych oznak przedwczesnego porodu nie mam, nic z tych rzeczy - tylko jakoś mi tak dziwnie.
  • dziewczyny jestem w 32tyg ciazy i jak chodze czuje taki dyskomfort w dole brzucha ja to nazywam ciazeniem co to oznacza
  • Dziewczyny doradzcie mi coś lub uspokujcie bo bardzo sie martwię jestem w 5 tyg i4 dniu ciąży od ost @ w sobotę byłam u lekarza było widać tylko pecherzyk z cialkiem żółtym a do tego lekarz stwierdził dwa torbiele po 3 cm na obu jajnikach dziś od rana okropnie boli mnie dół pleców brzuch wcale nie mam tez plamienie zostałam w domu i leże bo tak właśnie zaczęło sie poronienie dwa lata temu w 9 tyg ale towarzyszyły temu plamienia i bóle brzucha . Co mogę zrobić zeby tym razem sie skończyło dobr...
  • czy oprocz tych pachwinowych kluc, ciagniec od wiezadel, moga podobne bole sie pojawiac w samym dole macicy, po obu jej stronach? jakie bole na takim etapie ciazy jak moj (polowa), sa normalne i nie powinny budzic niepokoju? troche mnie czasem ostatnio pokluwa wlasnie tam... nie jest to jakos bolesne strasznie i tylko chwilowe zwykle, ale... jest :/
  • witajcie zwracam sie z pytaniem,czy Wy tez tak macie?jestem w 18 tyg.ciazy,przy mam dziwne uczucie w dole brzucha nie jest to bol tylko wrazenie jakbym ... czula macice?to jest mozliwe?jak sie schylam czuje ze mam "cos" w dole brzucha,wrazenie "gul".Czy Wy tez macie takie uczucie?mozliwe jest aby czuc macice?Oraz drugie pytanie,czasem kiedy wstane gwaltownie czuje "pociagniecie" w dole brzucha,tak samo wczoraj kiedy kichnelam, poczulam bol w dole brzucha objawiajacy sie takim...
  • Nie wiem,czy mam się przejmować czy nie.Od mniej więcej dwóch tygodni łapie mnie kłujący,przeszywający ból w dole brzucha.Pojawia się na ogół,gdy jestem w ruchu,skutecznie mnie unieruchamiając,ale znika równie szybko jak szybko,jak się pojawia,to jest taki prąd.Mówiłam o tym lekarzowi,ale w badaniu nic nie wychodziło.Może któraś z Was tak miała?Czy to po prostu może być związane ze zbliżającym sie porodem?Termin mam na początek stycznia,ale gin powiedział,że mogę nie doczekać
  • Dziewczyny, szukalam w wyszkuiwarce, zeby nikt na mnie nie nakrzyczal, ale nie bardzo znajduje odpowiedz, bo przewaznie pisza dziewczyny w wyzszej ciazy. A ja jestem w 12 tc i od wczoraj odczuwam lekkie skurcze w dole macicy, takie troche promienujace "ciagniecie" w dol, jakby do szyjki. To sa naprawde lekkie skurcze, zaden bol lamiacy w pol, ale boje sie czy to normalne czy leciec do szpitala? Bo jak macica sie rozszerza to boli glownie po bokach, czy mi sie wydaje? Przeprasz...
  • dziewczyny czy wy tez na etapie 34tyg ciazy mialyscie ten objaw jak kłucie w dole brzucha i jakby gdzies w okolicach drog rodnych? czeggo to moze byc powodem powinnam pedzic do lekarza czy to juz tak bedzie sie robilo,nieraz mam trudnosci przejsc z pokoju do pokoju bo czuje taki dyskomfort w dole brzucha
  • Czy wiecie moze co to znaczy? Lekarz skwitowal tylko: "no porod bedzie ciezki"....
  • Jestem w 26 tyg. ciazy. Wczoraj lekarz robil USG i dziecko bylo odwrocone glowka w dol. Z wrazenia zaponialam zapytac czy dzidzia sie jeszcze obraca, czy juz raczej zostanie w tej pozycji. Ktos cos wie na ten temat?
  • Drogie Kobietki, lekarz mi się wczasuje i nie mam się kogo dopytać. 29 tc i od jakiegoś czasu czuję zazwyczaj w dole brzucha dziwne pukanie. Częstotliwość tego waha się od 1 do 5 sekund i trochę to trwa (czasami nawet ok pół godz z przerwami). Czasami mam wrażenie, że to może przepływ krwi, albo jakiś puls... bo chyba nie czkawka dziecka? Nie znam się zupełnie, ale na pewno nie są to ruchy dziecka. Nie przypominam sobie, aby w pierwszej ciąży spotykało mnie coś podobnego, a teraz to si...
  • całą ciąże maleństwo jest głową w dół, więc tak się zastanawiam czy oby zdrowiutkie jest na pewno. Niby usg pokazuje wszystko oki. Czy ktoś też tak ma?
  • Hej! Musze sie wyzalic bo mam doła i caly dzin placze- najlepsze ze sama nie wiem dlaczego- czy wy tez miewacie takie zmiany nastroju w ciąży. Nic mi sie nie chce - jestem na zwolnieniu wiec siedze sama w domu i nawet posprzatac mi sie nie chce. A wszystko przez to ze mialam isc na usg 3d/4d ale po tych ostatnich doniesieniach o szkodliwosc usg to zaczelam sie wahac! Dodam ze mialam usg robione wiele razy bo mialam ciezkie poczatki i caly czas sprawdzaja czy z dzidzia wszystko w porzadk...
  • Hej dziewczyny. Interesuje mnie kiedy wasze dzieci obróciły się główkami w dół? Bo mój Patryczek całą ciążę tak leżał, a teraz się przekręcił i już ok miesiąca leży głową do góry i ani widzi zmieniać pozycji :. Podobno jeśli do 36 tygodnia się nie przekręci, to już nie ma na to szans. Jak to u was bywało?
  • Zaczęłam dziś odczuwać dziwny ból w pachwinach i nacisk w dole brzucha. Ból pachwn nasila się gdy chodzę wstaję z pozycji siedzącej lub siadam. Jestem w 38tc+2 i nie wiem co to może być. Proszę o poradę. Z góry dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się