Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      dole

dole

(151 wyników)
    • Pewnie mi wywalą wątek, ale mam takiego doła,że wszystko mi jedno! Okazało się, że moja upragniona praca, która była na wyciągnięcie ręki, przypadła komuś innemu;( Praca cud-miód jako nauczyciel biologii w liceum, lekko ponad 1/2 etatu bo 10 godzin tygodniowo. Można bez problemu dziecko wychować, dom prowadzic, realizować się zawodowo, no i co najważniejsze WYJŚĆ DO LUDZI bez wyrzutów sumienia,że się dziecko zaniedbuje!! I co, rozmowa w poniedziałek, tylko 4 kandydatów, ja super przyg...
    • No i mam dola, chodze i placze, z bezsilnosci, zmeczenia, irytacji....cudowna coreczka 6 tyg ale cholerny prblem z zasypianiem i spaniem, polozona wieczorem do lozeczka jak zasnie na ok godzine to super, ale najczesciej nie zasypia tak jak dzis np a u mnie juz godz 22 50, od 20 w lozeczku lezy, steka, poplakuje, bralam juz na rece, do naszego lozka, i nic, ne wiem co z tym robic to juz od dawna tak. Czasem faktycznie zasnie np wczoraj ale dlaczego nie pospi chociaz 2-3 godzin tylko budzi sie...
    • DÓŁ(6)

Mam doła , jak urodziłam kruszynke zostałam zwolniona z pracy nie mam kasy mam za to nadzerkę , ból brzucha, nadwge i wogóle mam doła wydaje mi sie ze wszyscy mają extra a ja mam gowniano. CZY JEST NA SALI PSYCHOANALITYK BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU Kaśka
    • Dzisiaj np mam straszny dzien wszystko naraz, zaczęło sie od wczoraj jestem bardzo szczęsliwa ze mam julenke ale ze zmeczenia czasem jestem smutna a nie mam takiego wyraźnego powodu od pierdułki się zaczyna a potem juz samo poleci na koncu pokłóciłam sie z męzem i o. Karmie piersia i martwie sie jak jestem zdenerwowana zeby zle to nie wpłynęło na dzidzie niestety jestem uczuciowa i bardzo przezywam niektóre sprawy a mój mąz ma to w nosie poprostu jestesmy pokłóceni i juz a ja potr...
    • Ależ mam dziś doła :-((. Moja 6-tygodniowa córeczka ma od wczoraj okropny katar, ściąganie gruszką nic nie daje,ona się męczy,ja się wkurzam bo nie mogę jej pomóc.Na dodatek Ola jest niejadkiem.Karmię ją NAN HA 1 i niestety przytyła dopiero 700gr od momentu wyjścia ze szpitala :-((.CZy któraś też ma takiego niejadka?Sorki za ten post ale musiałam się komus pożalić!
    • Właśnie zauwazyłam ze moja Mała ma taką linie jak sie ma na brzuchu będac w ciązy wiedzie taką brązowa, dziwne nie miała tego wcześniej , oczywiście nie podejzrewam ze jest w ciazy;-) ma dopiero 7 m ;-) ale czy spotkał się ktoś z czymś takim??? co to jest ?
    • Proszę o pomoc z nakierowaniu na możliwe przyczyny takiego objawu: dziecko ma 10 m-cy, jest zdrowe, rozwija się dobrze (siada, raczkuje, zaczyna wstawac). Od kilku tygodni (z przerwą na jakies 2) kilka razy dziennie leci mu w dół główka, wygląda to, jakby była za ciężka, dziecko podnosi ja zaraz samo. Z czego to moze wynikac?
    • Witam, Mam 9 miesiecznego synka. Od dwoch miesiecy jak zabkuje stracil apetyt. Od dwoch tygodni nie chce juz butelki do ust z mlekiem czy kaszka. Tylko herbatki i soczki z butli. Rano i na noc je mleczko z piersi, w ciagu dnia jest roznie jak "w kalejdoskopie"...Jak ide do pracy maly je sniadanko o 8-9 i albo kleik na gesto albo cos konkretnego,1/2 paroweczki cielecej z kromeczka chlebka albo biszkopty na mleku. W polodnie je kleik albo nie wiec dostaje deserek owocowy. Potem je ...
    • Hej, czy miałyście podobne odczucia. Byłam dziś po raz pierwszy w robocie i musiałam mojego maluszka zostawić na 7 godzin ( długich godzin) w domu z mamą. To straszne, ale chwilami miałam ochotę podziękować za pracę i być z nim. Zdziwaczałam przez ten cały czas siedzenia w domowych pieleszach, to fakt, ale tak właśnie się czułam. Czy wy też przeżywacie podobne rozterki?
    • córa ma prawie roczek. Pierwszy ząbek wyszedł jej jak miała dopiero 8 miesięcy (przy okazji miała gorączkę 40 st.), drugi ząbek wyszedł po 2 miesiącach. Obecnie ma 4 zęby - ale wszystkie na dole. Co więcej, wychodzą jej kolejne ząbki na dole! A u góry NIC - cisza. Tzn. ma bardzo grube górne dziąsła ale to już słyszę od lekarzy od 9 miesiąca jej życia, że za chwilę jej wyjdą górne jedynki, bo dziąsła takie grube... Miała któraś z was taki przypadek? Nasza pediatra twierdzi ze nie ma powodów...
    • Cześć! Chodzi o anatomiczne smoczki do butelek NUKa (choć pewnie wszystkie są podobne): są z jednej strony ścięte a z drugiej wypukłe z dziurką - którą stroną "do góry" podawać dziecku?
    • Witajcie, od zeszłego czwartku (ponad tydzień) synek ząbkuje. Był pediatra, potwierdził rozpulchnione dziąsła więc to nie moje urojenia (przy pierwszym synku widziałam zęby w 4 m-cu a wyszły naprawdę w 9tym:)). Na początku synek miał mega histerię cały czas, płakał, nie spał, było ciężko. Daliśmy czopki i Diphergan. Do bólu zębów dołączyły się zielone kupy i mega wzdęcia a potem zaparcie. Odstawiłam Diphergan, po czopku glicerynowym się wypróżnił, daję probiotyk, kupy ok:) Jednak niepokój,...
    • codziennie od 2 miesiecy przechodzimy wieczorny horror. Mały do tej pory usypiał na cycu. poniewaz musze go za 3 miesiace odstawic, chcialam by nauczył sie zasypiac inaczej... popełniłam błąd pozwalając mu przez 7 miesiecy usypiać na cycu. teraz nie chce zasnąć w inny sposób...lulam go bujam przytulam głaszcze czytam kołysze mówie do niego spiewam... nic... drze się płacze ryczy a ja z nim ryczę... czesto sie konczy ze w koncu dostaje tego cyca albo zasypia wykonczony. mam mega ...
    • Witam. Zastanawiam się czy to mit czy prawda w tymi rączkami. Nasza córeczka najczęsciej ma ostatnio rączki wzdłuż ciała a od czasu do czasu nad głową. Czy to może być objaw ze cos jest nie tak? Pozdrawiam
    • mój niunio ma 2 miesiace i śpi z rączkami do dołu . Czy też tak miałyście ?
    • no dzis misiak przegial..choc to nie jego wina...:((( a. obudzil sie o 5 i zaczal domagac sie mleka...ale niestet ymusial poczekac do 6..wiec bylo marudzenie... ja si enie wyspalem..i bylem wkurzony na caly swiat..i miska wlacznie.. o 6 dostal mleko... polozylem go do lozka i piersze co zrobil to zwymiotowal.. na siebie, spiwor, pizame i przescieradlo.... o 7. 30 zaczal domagac sie wypuszczenia z klatki:) tyle ze ja akurat bylem pod prysznice, ..i ze zlosci i newrwow misiek pus...
    • Dziewczyny już nie mogę, ryczeć mi się chce jak cholera. Synek ma skończone 7 tygodni, problemy z brzuszkiem są praktycznie od początku. Nie jest to może idealnie typowa kolka, kiedy niemowlęcia nie można uspokoić dłuższy czas, ale bóle spowodowane gazami w jelitach, trwają w zasadzie całą dobę. Potrafią go także wyrwać ze snu, tak samo na spacerze jak i w nocy. Już nie mogę patrzeć, jak dziecko się morduje, ile można do cholery! Dorosły łyka jakieś cholerne proszki, jak go cokolwiek bo...
    • nie mam pojecia skad, ale maly dostal ospy. i to takiej dosc mocno wysypanej... corka miala rok temu raptem kilka krostek, a ten biedak calkiem wysypany i ciagle mu dosyuje.. czy ktos mial podobnie, bo zalamuje sie juz troche. lekarz powiedzial, ze przyjedzie albo i nie, bo ospa nie jest taka znowu grozna, a dzis sa zle warunki na drogach. pieknie. wiem, ze sa zle, bo wlasnie rozbilm samochod rano jadac ze starsza do przedszkola...no porazka na calej linii
    • Ehhh, nie mam sie komu wygadac, a oczy mam cale we lzach. Znalazlam Wasze forum i mam nadzieje, ze "wygadanie sie" troszke mi pomoze. Moj problem moze wydac sie Wam smieszny, mnie jednak, po wielu rozczarowaniach, ktore nas spotkaly po porodzie, po prostu przerasta. Mam 2,5 miesiecznego synka. Ciaza byla w polowie spedzona w lozku przy wielkich dawkach lekow na podtrzymanie. Porod b. ciezki, bo dzidzia duza - ponad 4 kg. Po porodzie ciagle latanie do lekarzy - strasznie duzo byl...
    • Muszę to napisać, bo mnie coś chyba trafi. Zaczynam zazdrościć kobietom których partnerzy się nie mieszają do dzieci.Pojawiła się świetna oferta pracy , po prostu stworzona dla mnie. Ale niestety mój pip.. nie zgadza się na opiekunkę, tylko dzieckiem miałaby się zająć babcia- jego mama. Wszystko by było w porządku gdyby nie fakt, że kobita jest koło 60-tki i ma już pod opieką jednego brzdąca swojej córki. Mały ma 1,5 roku i jest nieznośny, a teściowa pozwala mu na wszystko. Ostatn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się