dole

(44 wyniki)
  • Jak oduczyć albo jak nauczyć 2,5 latka zjeżdżania na zjeżdżalni głową w dół. Nasze wyjścia na plac zabaw wyglądają tak, że biegnie do zjeżdżalni, szybko wspina się i bez zastanowienia rzuca się w dół. Zazwyczaj udaje mi się łapać, ale tłumaczenia, pokazywania nic nie pomagają. Tak samo nie zauważa niebezpieczeństw na końcu ławki po której biegnie (po prostu z niej spada). Jakby w ogóle nie czuła niebezpieczeństwa. Rozumiem że po raz pierwszy może być nieświadom, ale tak ciągle. Może ktoś miał...
  • Witam Kiedy dziecko można przenieść na dół takiego piętrusa? [IMG]http://i9.photobucket.com/albums/a74/biala2004/1058b2de-a128-4518-a8c7-433f30dbddd6.jpg[/IMG]
  • U synka (15 mcy) własnie wyszły na dole czwórki, ale nie ma jeszcze trójek. Ma jedynki, dwójki, luka i czwórki. Czy to problem? Iść do stomatologa czy poczekać? Proszę o radę.
  • Na plaster mi logopedzi, książeczki z sylabami, kartoniki i obrazki dla maluchów jak to moje dziecko nie chce nic powtórzyć po mnie i już! Przechodzi ewentualnie przekupstwo ale zamiast kot mówi "sdjkfsem" i koniec, drugi raz nie powtórzy...... Nie mogę ćwiczyć jak mi kazali bo jak niby? Próbowałam setek zabaw w których można przemycić te sprawy ale ten cwaniak wie już o co chodzi bo stary koń z niego i koniec zabawy:) Jakieś pomysły o co może chodzić? Dlaczego sie napina że nie i już? Zazn...
  • bo mój prawie czterolatek zna tylko trzy litery, a 2 nieustannie myli mu się z 5. A może to już czas na psychologa? ;)
  • Potomek plci meskiej Nocnik.Usiadze jak go zachece ale nie sika jeszcze. ( Modle sie aby zaczal) W czym rzecz: jak siada to siusiak mu sterczy w gore przeciez. Jak zacznie sikac to fontanna pojdzie w gore. Jak mamy malych mezczyzn tutaj ogarnely sprawe nocnika i sikania celownie w przypadku chlopcow?
  • Hej, miałam dziś ogólnie ciężki dzień w pracy i jeszcze sie na wieczór zdołowałam. moja córka ma zajady - przeczytałam ze przyczyną może być anemia czyli złe odżywianie lub po prostu brud (w sensie brudne ręce i zła higiena buźki). i teraz robie sobie wyrzuty, że moze za malo o nią dbam, moze nie jestem zbyt troskliwą matką... przekichane te czasy - trzeba byc zona, kucharka, kreatywnym pracownikiem, finansista i jeszcze w miedzyczasie wychowac super madre i zadbane dziecko... przeprasza...
  • witam mam małe mieszkanie a juz niedługo urodzę drugie dziecko pierwszy syn ma 5 lat. Myslałam żeby zrobić łózko piętrowe na zamówienie starszy spi na górze a młodszy ma swoje łóżeczko typowo niemowlęce na dole.Czy któraś z was stosowała takie rozwiązanie bo nie wiem czy to dobre rozwiazanie z powodu małego metrażu.
  • Jak myslicie ? Za pół roku znajomi się przeprowadzają dostaniemy po nich w spadku łóżko piętrowe po dzieciach. Waham się czy je przyjąć; Jaś będzie mieć wtedy 1,5 rokua córka 4 latka i 3 m-ce. Szkopuł jest taki że Janek w nocy się kręci ( teraz śpi w turystycznym , super bo miękkie jest )a Marysia w nocy przychodzi do nas. Marysie przełozylismy do "normalnego" łóżka gdy miała 2 latka, Gdy w pokoju stoją ich łóżka + mała sofa jest mniej miejsca, ale to pietrowe też jest duże. ?...
  • zawsze miałam kompleksy . dzisaj obejrzałam powtórke programu i okropnie się czuje. Moja figura jest okropna basen nie pomaga wyglądam potwornie.ogólnie nie czuje sie kobieco i źle mi z tym...jesli w wieku 24 lat tak wyglądam to co potem ???
  • Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Potrzebuję zrobić dla córki do przedszkola, a zupełnie nie mam pomysły a co gorsze talentu....może są tu mamy które robiły już przebrania dla dzieci. Pozdrawiam
  • Moja córeczka ma 13, 5 miesięca. PIerwszy ząbek wyrósł jej, kiedy miała 10 miesięcy. Zarówno pierwszy jak i drugi wyszły dosyć boleśnie. Tydzień temu naraz wyszła jej górna jedynka od razu z dwójką. Towarzyszył temu wrzask ( zwłaszcza w nocy). Słyszałam, ze te ząbki, to jeszcze mały pikuś. POdobno przy trzonowcach jest "jazda" ... :-(((((( Kochane emamy, jak przeżyłyście blesne ząbkowanie?? Pytam się pewnie tych nielicznych, gdyż prawie wszystkim dzieciom moich koleżanek bezboleśn...
  • Witam, żona i ja chcemy zmienić mieszkanie; w interesujących nas miejscach i cenach bywają mieszkania dwupoziomowe typu: na dole kuchnia + jadalnia, na górze sypialnie + łazienka. Nasza córka ma 6 miesięcy i niebawem zacznie raczkować, potem ledwo chodzić, potem biegać, i tak przez parę lat nie będzie można jej puścić na schody, a przecież inaczej się nie da normalniep oruszać po domu. Czy macie doświadczenia z takim mieszkaniem? Podzielcie się! Dzięki z góry za opinie. Pozdraw...
  • Mąż mnie bardzo namawia, a ja sie bardzo boję. Syn śpi jeszcze w dziecięcym łóżeczku, córka z nami, chcemy kupic jej łóżko. Pietrowe ma duzo zalet, ale czy ona nie jest jeszcze za mała by spac na górze? I czy nie narobie spobie tylko kłopotu, ściągając wciąż malucha z góry? Wdzięczna będę za rady i opinie.
  • Kochane e-mamy, mój najsłodszy skarb kończy dzisiaj 2 latka. Jestem z niego bardzo dumna, bo to naprawdę mądry i samodzielny (jak na swój wiek) chłopiec. Zna wiele piosenek i wierszyków, "dobrze żyje z nocnikiem", nawet sam się rozbiera do wieczornej kąpieli. Ale najcudowniej jest kidy przychodzi do mnie i mówi mamusi tocham ciem. Wtedy sie rozpływam. Niestety nie będzie dzisiaj gości, tortu, ani świeczki urodzinej, ponieważ tatuś Szymka leży w szpitalu i niewiadomo kiedy go wypus...
  • Dzisiaj m.oj 15 miesięczny synek napił się za dużo herbaty, a dokładniej po prostu się nią zachłysnął. I wprawił mnie w przerażenie ponieważ zrobił się dosłownie sztywny, a ja nie wiedziałam jak mu pomóc. W ońcu odwróciłam go głową w dół uderzyłam w plecki parę razy i mu przeszło. Ale płakał jeszcze dłuższą chwilę. Czy spotkaliście sie z tym żeby dziecko pod wpływem zachłyśnięcia zrobilo się sztywne? I czym to jest spowodowane? Może tym że się przestraszył?
  • Witam , mojemu 13-miesięcznemu synkowi, który ma 8 zębów : 2 jedynki i 2 dwójki na górze i dole, teraz zaczęła wychodzić piątka . Myślałam ,że ząbki wychodzą w miarę po kolei a tu z dwójki na piątke? :) Czy u Waszych dzieci też tak było?Czy to normalne?
  • Hej, proszę o pomoc, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nosidełkami firmy IPA z Nowego Targu? Z opisu wynika że to bardzo fajny sprzęt, ale markteting to jedno, a prawdziwe cechy użytkowe to drugie. Dajcie znać jak coś wiecie. ew. ich adres to www.jpa.com.pl wyglądają na rozsądną firmę. Pozdrawiam Grzegorz - tata Szymka
  • Córa skończyła 18 mcy . Ząbkować zaczęła mając 15 mcy. Teraz ma : górne jedynki i 2-ki, oraz prawą 4-kę. Ale na dole ma tylko prawą jedynkę i 4-kę. Czy tak może być?
  • Pierwsze zęby wyszły małemu zaraz po skończeniu roku. Mądrości ludowe pocieszały, że to dlatego, że długo był karmiony piersią ;) Potem, jakoś szybko pojawiły się górne jedynki. I stop. Następne 5 miesięcy przeżyte na 4 zębach. 2 tygodnie temu - jest! Jest kolejny! Ale górna dwójka (powinna chyba być dolna?). A po dzisiejszej nocy okazało się, że ma 2 kolejne, ale..... górne.... czwórki :/ Cholera, czy to znaczy, że na dole ma i będzie mieć tylko te dwa królicze siekacze? Co z kłami...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się