dole

(28 wyników)
  • witam....jak w temacie...na co zwrócić uwagę...i jaką polecacie....:)
  • Wstałam dzisiaj spojrzałam w lustro i prawie uciekłam..mam takie doły pod oczyma, że szok, nie wory takie wystające tylko takie wgłębienia...rany!!! Dziewczyny, od czego toto? Nerki zdrowe, a resztę idę jutro przebadać do laboratorium (krew etc) Coś mi sie widzi, ze to przesilenie wiosenne, od kilku dni ledwo wstaję mimo, że po 8 godzin śpię. Też tak macie? Ja nigdy aż tak żle przesilenia nie znosiłam, czuję się jakbym 200 lat miała, a to dopiero (albo już:(() 40ka. W sumie...emeryturą z zu...
  • Kupilam online zaslony do salonu, niestety cos mi sie po..mylilo (ehh, te cale) i zaslony sa mniej wiecej 10cm nad podloga - koszmar! Nie chce ich oddac, bo po pierwsze nie maja dluzszych, a po drugie koszt przesylki zwrotnej + kolejna przesylka wyszlyby za drogo. No i w ogole bardzo mi odpowiadaja (oprocz dlugosci) i wolalabym cos pokombinowac. Chcialabym je przedluzyc, tylko nie wiem za bardzo jak. Problem w tym ze sa na przelotkach, co wyklucza przedluzenie od gory (np szelkami). Ma...
  • Czy mogłybyście mi pomóc w znalezieniu wykroju (najlepiej darmowego w necie) na sukienkę? Ma być łatwa; prosta,lekko dopasowana, z zaszewką od pachy modelującą biust, z zamkiem na plecach, nie odcinana, lecz z pojedynczymi zaszewkami (a może nawet niekoniecznie) i nie rozszerzana dołem, bez rękawów, bez podszewki, letnia. Typ ołówkowy, jak to się teraz przyjęło mówić. Na jedynej chyba polskiej stronie papavero nie znalazłam takiej sukienki. Na stronie burdy - nie wiem, jak pobrać wykrój, k...
  • Mam mieszkanie 45m kw - 2 pokoje, łazienka, kuchnia. Wykupuję strych który jest nad moim mieszkaniem przebijam się do góry a u góry robię ... no właśnie co sobie zrobić ?? Do zaplanowania mam 30m kw. Obecnie jeden pokój jest salonem a drugi sypialnią. Z salonu chce zrobic schody na górę i mam taki pomysł aby w sypialni na dole zrobić garderobę, salon pozostawic salonem. U góry chyba nie warto zostawiać jednej wielkiej powierzchni. Chcę do góry przenieśc sypialnię i okna ...
  • przymierzam się do zakupu, uzywacie moze? to tzw planter. wiesza sie to to an suficie, na balkonie np. Nie wiem, jak to dziala, ale napisane jest w opisie produktu, ze: "Innowacyjny system plantera polega na tym że wisi on do góry nogami, co powoduje, że woda i składniki odżywcze spływają w dół z korzeni prosto do owoców. Można umieścić dwie sadzonki w jednym otworze co zwięszy efektywność. Słońce nagrzewa całą roślinę wraz z korzeniem który bardzo szybko się rozwija i kwitnie w środku do...
  • musimy dzisiaj podac elektrykowi rozmieszczenie i mam prośbę o osoby mieszkające w domkach.Macie domofon na górze??Wydaje mi sie,że potrzebne jest równiez na górze,bo nie będe przecież biegała za każdym razem jak ktoś zadzwoni,a będę w sypialni.I jeszcze jedno ,gdzie macie na dole sprzęt.Wstępnie powiedziałam,że blisko wejścia,a teraz się zastanawiam.
  • Mam zestaw Medial. W instrukcji o zmywarce ani słowa. Na e-mailowe pytanie importer odpowiedział, że "producent nie zaleca". Ale z drugiej strony jak to stal nierdzewna, to co się może stać? Elementom z tworzywa też się nie powinno nic stać. Ręcznie niewygodnie, bo gar duży i ciężki, szczególnie ten 6-litrowy A jak wasze szybkowary?
  • chciałabym zakupic lodówkę-jednak oprócz zużycia prądu i pojemności jaka by mi odpowiadała-nie wiem jeszcze na co patrzec. może ktoś niedwano kupował taki sprzęt,lub się ogólnie orientuje po latach doświadczeń? my się wprowadziliśmy do babci męża i od 5 lat korzystamy z tutejszej lodówki-stary, nieduży polar, który trzeba już rozmrażac conajmniej raz na 2 miesiące, nieraz nawet co miesiąc. nic się nie da dłużej przechowac. najgorzej jest w okresie świątecznym, kiedy można by zam...
  • Od piątku mieszkam w nowym mieszkaniu i marzą mi się zazdros(t)ki. Spotkałam się z różną pisownią z t i bez, nie wiem która jest właściwa. Do rzeczy: jak to się montuje na plastikowych okanch? i czy można powiesić takie i na górze i na dole okan czy będzie to śmiesznie wygladalo i na górze musi być normalny karnisz? Chodzi o to, żemieszkanie jest w poniemieckim starym budynku i ma szereg przeszkód architektonicznych, a pod oknem mam zlew więc zwykła firanka nie jest dobra. A jakaś być ...
  • Dziewczyny, wygrzebałam z babcinej szafy jedwabną bluzkę. Ma superkolor - łososiowy róż i bardzo chciałabym coś z niej zrobić, żeby się ją dało nosić. Jest przezroczysta, kształtu litery T z długimi rękawami. Idealnie prosta, nie dopasowana, dekolt okrągły, płytki. Jest baaardzo duża, myślę, że to jakieś 44 lub 46. Rękawy pewnie miały być 3/4, ale na mnie są do dłoni. Te szwy, które powinny być na ramionach, kończą mi się w okolicy łokci :) Może macie jakiś pomysł, jak taką bluzkę można...
  • Pomocy. Koniecznie chcialabym miec w oknach firanki (nie zaluzje!), ale nie wiem jak tego dokonac :( Jestem nieszczesliwa posiadaczka okien trojkatnych w postaci laczonych plecami trojkatow prostokatnych, ktore jednoczesnie otwieraja sie tymiż plecami do siebie. Ponadto, tuz nad proflem okiennym zaczyna sie karton-gips, w zwiazku z czym jakis cieniutki karnisz najprawdopodobniej nalezaloby wkrecic bezposrednio do niego, no chyba zeby wykorzystac takie rureczki montowane przy zazdrostkach be...
  • Witam :) Mam w łazience "normalne" duże okno. Szyba ma wymiary ok. 85x110. Póki co prowizorycznie przykleiłam do niej (na wodę) folię z Ikei, taką "mleczną". Sam pomysł chyba nienajgorszy, ale w praktyce tak różowo nie jest: - rolka folii ma szerokość ok. 50cm, tak że musieliśmy położyć poziomo 2 warstwy żeby wystarczająco kryła - przy zmianach temperatury robią się bąbelki - nie da się umyć okna - mam klaustrofobię przy tak zasłoniętym oknie :/ Teraz szukam innego rozwiązania. Maci...
  • nigdy nie kupowałam szparagów. ostatnio widziałam je na bazarze ale ich kolor był bardziej różowy niż zielony. nie wiem czy to taka odmiana? na co zwracać uwagę przy kupowaniu?
  • W nowej kurtce odpadł/ zgubił się taki malutki metalowy element przy suwaku na dole, ten, co to się go wsuwa w tę ruchomą cześć zamka. Gdzie coś takiego można naprawić? Byłam u krawcowej, ale ona powiedziała, że takich rzeczy się nie naprawia, trzeba cały zamek wymieniać. Niezbyt mi się takie rozwiązanie podoba :( Pomyślałam o szewcu, wszywają zamki do butów, to może i coś takiego naprawiają!? A może macie jakieś inne pomysły???
  • Witajcie, czy któraś z Was potrafi "fachowo" skracać jeansy? Tzn. tak, żeby po skróceniu dół nogawek wyglądał jak oryginalny. Wiem, że trzeba umiejętnie odciąć dół z obszyciem, a następnie jakoś sprytnie go przyszyć, ale potrzebowałabym dokładnej instrukcji - opisowej bądź obrazkowej :) Z góry dzięki :)
  • Mamy duży pompowany basen w ogrodzie, pora, by wylać z niego wodę, bo już raczej nie będziemy korzystać. Niestety, nie ma w nim takiego zaworka na dnie przez który woda wylewałaby się na zewnątrz i wsiąkała w glebę. No i nie mam pomysłu, jak tę wodę wylać. Będzie tego sporo, bo ponad 2 m3 wody. Wiadrem? Będę dwa dni wylewać ;-) Może są jakieś specjalne pompki do wypompowania? Macie jakieś inne pomysły?
  • Wszędzie gdzie patrzę na allegro to te łóżka mają jakieś dziwne wymiary i materac 80x180. A jak bym chciała za jakiś czas materac zmienić to będzie problem. To samo z prześcieradłami - są 90lub100x200 to jest dość spora różnica w stosunku do takiego materaca bo aż po 10-20cm. Macie łózka piętrowe? Kupowane gdzieś czy na zamówienie robione? Co z materacami, z prześcieradłami? Z góry dziękuję za rady :).
  • Wysoka, w dobrej klasie energetycznej, cicha, oddzielnie chłodziarka i zamrażarka, zamrażarka na dole. I koniecznie żeby nie trzeba jej było rozmrażać :-) Czy ktoś może mi coś polecić?
  • Hydraulik zamontował nam baterię termostatyczną pod prysznicem do góry nogami, tj. wąż zamiast wychodzić dołem, wychodzi górą, a kurki są odwrotnie. Twierdzi, że jakiś błąd jest popełniony wewnątrz, w ścianie i nie można już nic zrobić. Baterie są (podobno) tylko jednego rodzaju, więc nie można jej wymienić na odpowiednią do tej sytuacji. Jestem zła, że od początku, w nowym wnętrzu musimy się godzić na takie dzikie rozwiązania. A może są jakieś metody, jakieś złączki, czy inne rurki, które mo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się