dole

(60 wyników)
  • Tak było dobrze, całą ciążę byłam spokojna ale i wesoła, pozytywnie myśląca a od 4 dni mogę leżeć godzinami i patrzeć w sufit, dół dopada mnie coraz częściej. Nie pamiętam jak było poprzednio, mąż twierdzi, że podobnie a mi się wydaje, że chyba jednak tak się nie bałam. Najbardziej stresują mnie noce, że właśnie w nocy się zacznie. Zamieszanie w domu z moimi zaspanymi dziećmi... Wiem, że to co czeka na porodówce jest nie do przewidzenia... ehh, żeby już było po...
  • Mam doła... Czwarty miesiąc, a ja dalej nie czuję euforii. Jak to jest, że niektóre kobiety w ciąży czują się świetnie, a innym, w tym mnie, ciągle coś dolega. Po mdłościach, ciągłym zmęczeniu i bólach głowy pojawiły się bóle krzyżowe, od kilku dni znowu wróciły dolegliwości żołądkowe i ciągle coś nie tak... Poza tym nie wiem dlaczego, ale w ciąży jestem wyjątkowo drażliwa i nerwowa. Akurat teraz jest czas, że dużo dziewczyn z mojego otoczenia jest w ciąży. Dwa tygodnie temu kuz...
  • witam niedawno dowiedziałam się że jestem w ciąży, bardzo czekałam na dwie kreski a kiedy juz ochlonelam zaczelammiec durne mysli. Mam Szymona który ma 1,5 roku i faktem jest ze od jego urodzenia zmienil sie moj swiat ktory kreci sie wokol niego. Nie ciagnie mnie to wieczornych wyjsc, czestych spotakan etc. mamy duzo na glowie bo konczymy budowe i moze dlatego brak czasu powoduje ze wolimy spedzic go razem a nie na udzielaniu sie towarzysko.martwi mnie jednak ze gdy przyjdzie na ...
  • i to bardzo często...że jestem beznadziejna, nikt mnie nie lubi, i jeszcze parę gorszych typu jestem brzydka, mąż już mnie nie kocha itp itd :( to dopiero 13 tc a ja świruję :( jak tak dalej pójdzie to moja samoocena sprawi,ze na koneic ciąży będe się ludzi bała... czy któraś z Was też ma takie doły?
  • Niedawno sie dowiedziałam, że jestem w ciąży. Na wcześniejszej wizycie u lekarza dowiedziałam się, że coś z moimi jajnikami jest nie tak i mogę mieć problemy z zajściem w ciążę. Jednak udało się - jestem w 4 tygodniu. Kilka razy dziennie kłuje mnie w dole brzucha, nie mam pojęcia co to może być, może jajnik? Do lekarza idę 15.12. jeśli któraś z Was miała podobne kłucia to proszę o jakieś informację na ten temat. Pozdrawiam
  • Jestem na przełomie 38 i 39 tc i od wczoraj boli mnie brzuch w dole, tak jak przy miesiączce lub jak zakwasy, do tego krzyz i pachwiny-i to wszytsko przy chodzeniu lub po dłuższym siedzeniue, poza tym wszytsko ok, Mały rusza się normalnie :). Miałyście tez tak??
  • Witam wszystkie przyszłe i obecne mamusie. Mam pytanie, czy i co czułyście, kiedy wasze dzieciątko ustawiało się głowką w dół przygotowując się do wyjścia na świat. Kiedy to nastąpiło? Ja jestem w 33-cim tygodniu i mój synuś cały czas ustawiony jest główką w górę. Czekam z niecierpliwością na jego obrót i jestem bardzo ciekawa, czy będę świadoma, że to nastąpiło (mój gin mówi, że tak). A może znacie jakieś tajemne sposoby, żeby dzidzię sprowokować do zrobienia fikołka? Podzielcie ...
  • Dziewczyny prosze was o rade,bo nie wiem czy to normalne czy nie.Mam bole w dole brzucha- takie ciagnace sie.Pojawiaja sie i przechodza.Mam tez bole jajnikow lub tylko jednego jakbym miala w nich powietrze(mialam takie uczucie jak nie bylam w ciazy).Czy to wszystko jest normalne w 9 tyg. ciazy???We wczesniejszej ciazy tego nie mialam i nie wiem czy to sa normalne objawy spowodowane powiekszaniem sie macicy czy to cos zlego.Prosze o odpowiedz.
  • i znowu kiszka, bo @ przyszla a mial jej juz na 1005 ne byc.... dopoero po 3cim cylku jestem, ale monitorowanych i hormony sprawdzone i mezus tez bo ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku... i wszysyko to wiem zeby nie popadac w paranoje, ale........ wydaje mi sie ze juz nidgy tego dziecka nie ebde miec, za miesiac moje 30te urodziny i juz mam dola bo jeszcze nie mam dziecki a chce ich miec 2...... to moje zycie wydaje sie takie nierealne w dzieckiem - tak bardzo tego chce ze juz mi...
  • Jak to jest u was i waszym mezami???Dzis uslyszalam przykra rzecz od meza niby sie cieszy ze bedziemy mieli dzidziusia a tu uslyszec takie cos "ale sie z ciebie baba zrobila"choc bardzo dobrze wie ze powiedziec kobiecie tego typu slowa (szczegolnie ja jestem na to wrazliwa-dobrze o tym wie)sa przykre.Mam przez to dola.Moze dla was wyda sie to zbyt blache ale mnie naprawde przykro sie zrobilo i troszke łezki mi polecialy.I jak tu nie miec kompleksow przed mezem jesli chodzi o spraw...
  • O dziecko staramy się 3 lata. Zrobilam badania, bralam leki, bez efektu. Zmienilam lekarza, ktory po kolejnej serii badan stwierdzil to samo co poprzedni: nic powaznego, za wysoka prolaktyna, podala leki (bromergon i duphaston w 2 fazie cyklu)i znowu czekam; miałam poprzednio robione 2 razy badanie na wrogość śluzu i wyszło negatywne, czyli że mam wrogi śluz, ale tamten lekarz robił to bez podglądu USG, tak "na wyczucie", dwukrotnie, nie wiem czy mam więc brać pod uwagę to badanie...
  • To mój drugi cykl starań. Dręczy mnie jedno pytanie:' Jeśli okres dostanie sie 25 dnia cyklu rano, no to jak długi ma się cykl: 24 dniowy czy 25 dniowy??? Wiem, że drążę szczegóły, ale zaczynam akcję z testami owulacyjnymi i dostaje pomału świra... I jeszcze jedno: kiedy może wystąpić owu przy cyklach 24, 25 dniowych. W ostatnim cyklu "akcja baby" odbyła sie w 11 dc i NIC:((( nie wyszło. czy możliwe że to było za późno...? Myślałam, ze jak wejdę w te klimaty to nie zacznę świrować ja...
  • Witajcie.Jestem w 13 tyg ciaży i dopadł mnie dołek.Spodnie już ledwo dopinam i pomyslałam a co dopiero do kwietnia.Szwagierka ma etap odchudzania a ja tycia.Co prawda powinnam sie cieszyć ze wszystko ok a tak okropnie sie wszystkiego boję.Czy macie takie załamania?A może to przez ten deszcz.Pozdrawiam wszystkie cięzarne i starające sie
  • Witam, Wczoraj zamartwialam sie okropnie bo czulam (dlugo, z 5 godzin chyba) ucisk w dole brzucha po prawej stronie, promieniujacy do okolicy ledzwiowej. Bylo to dosyc bolesne, nie pomagaly cieple kompresy. Nigdzie nie znalazlam opisu podobnych objawow. Moze to dzidzia naciskala na nerw? Mialyscie cos podobnego? K.
  • Dziewczyny jestem bardzo bliska tego by siąść i płakać...około 17 tygodnia doinformowałam się nt. szkół rodzenia w moim mieście i dowiedziałam się, że nie ma sensu daleko szukać, bo przyszpitalna jest wspaniała...Dodatkowo mają w programie "oswajanie z porodówką" czyli zwiedzanie ogladanie i takie tam...Zadzwoniłam do pani mgr...miła, powiedziała, by być w 28 tyg, nie trzeba się zapisywać i wszystko wygladało różowo i pięknie...Do czasu, kiedy postanowiłam zacząć chodzić na owe ...
  • Pomóżcie !!!!!!!!! zrobiłam wczoraj test i wyszedł pozytywnie, bardzo się ciesze, ale z drugiej strony mam bóle w dole brzucha, co to może być. HELPPPPPPPPPP !!!!!! Pozdrawiam Aneta
  • miałam się nie nakrecać. obiecałąm to sama sobie, miała być obojętność, a co ja robie? dziennie macam sie po cyckach i panikuję kiedy przestają boleć, pilnie studiuję papier toaletowy przy każdym siusiu i ... ciągle zamartwiam się że znów pewnie nadejdzie..ehhh oby @ nie przyszła!!! zaraz sie rozpłaczę dziś mnie rano porządnie zemdliło. jestem 10 dni po owulacji, wiem ze to raczej nerwica, ale ile ja bym dała by bylo inaczej...
  • Tak mi smutno, tak chciałam zostać mamą... taki był idealny cykl i .. przyszła @ wstrętna i znów nic i znów nadzieja i znów oczekiwanie i tak bardzo sie boję. JESTEM ZAŁAMANA.
  • Witam! Jakos mnie wzielo od kilku dni ciagle rycze;(wszystko mnie wkurza jednym slowem.Wczoraj sie poprztykalam z moim mezem,ciagle tesciowa daje do zrozumienia jaka ja jestem zla matka bo ona tak nie robila,nie widzialam swoich rodzicow od 2,5 roku i tez tesknota wchodzi,moj 2 letni synek daje czadu a mezus w domu nic nie robi tylko spi albo gra...a jak idzie do pracy to cale mieszkanie do gory nogami;( i sprzatanie od poczatku,i tesciowa zaraz pewnie przyjdzie(mieszka pietro nizej)i ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się