Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      domy

domy

(4277 wyników)
    • Wczoraj już puściła tama i poryczałam się, a mąż musiał wysłuchać lawiny pretensji. Mały ma 15 miesięcy chcę już iść do pracy. Męczę się w domu, mam wrażenie że cofam się w rozwoju, zapominam podstawowych rzeczy, wczoraj nawet wybrałam się na pocztę jak była już zamknięta. Mąż przekonuje mnie żebym jeszcze wytrzymała że dla małego to lepiej itd. Finansowo możemy sobie na to pozwolić, gdybym poszła do pracy zostałabym sama z dziećmi, odprowadzaniem ich, lekcjami starszego, zakupami, domem itd,...
    • Siedzenie w domu robi ze mnie leniwą, coraz bardziej ograniczoną, osowiałą osobę. Z każdym dniem czuję jak moje życie wypełnia się coraz mniej urozmaiconymi czynnościami. Inaczej postrzegam osoby, które pracują zawodowo. Inaczej = z większym szacunkiem, podziwem. Mam mniejszy szacunek do pań "rozwiających" się w domu. Bo ja wiem jak to wygląda od kuchni. A wygląda słabo. Tworzę coraz więcej powodów dla których nie da się tego czy tamtego. Że dziecko za małe, że będzie problem jak pójdzie do p...
    • Gdzie o tym poczytać? Ile płacicie rocznej składki?
    • ile pieniedzy potrzeba miesiecznie aby utrzymać dom 400m2
    • Kobiety które prowadzą dobrze domy na co dzień, dbają o nie, wszystkie te które przykładają do tego dużą wagę,mogą się swietnie i wyjątkowo wykazać w święta,stwierdzam.Czuję się w tym okresie malutka w porównaniu do dobrych gospodyn które mnie otaczają, mam kilka takich co wylizują podłogi i fugi, dekorują wnętrza, pieką, gotują cały rok, w świeta niby umęczone ale jednak dumne z siebie i w swoim zywiole. Dla nich to dobry czas by sie w pełni realizować. A co z kobietami mało domowymi, które ...
    • Maz ma za 2 tyg okragle urodziny. 40stka! Robimy mala impreze. Maz a brata. Ten brat jakies 2 miesiace temu odszedl od zony, bo poznal inna dziunie. Wiem, bywa. Ale on wybral zupelnie najorszy oment, wtedy jego zona przechodzila chemie, wiecej byla w szitalu niz poza. On podobo bidulek ie dal sobie rady z ciezarem jej choroby ( ona choruje od wielu lat, raz jest lepiej, potem jakies nawroty). No i spotkal pocieszycielke. Maz chce zaprosic brata na urodziny, ale on juz zapowiedzial, ze przyjdz...
    • Dwa dni temu mielismy gosci na obiedzie , znamy sie juz jakis czas ale pierwszy raz goscimy ich u nas , raczej nowa znajomosc , ktora sie dopiero rozwija. Oboje z mezem nie palimy i w domu sie ne pali ale oczywiscie na murach nie wisza karteczki;))) Goscie juz sie zbieraja i wtedy mezczyzna wyciaga papierosa i bez pardonu zapala , mnie zamurowalo bo jeszcze mi sie nie zdarzylo ze ktos nie zapyta ,czy mozna zapalic, a na ogol nasi goscie bez specjalnego pytania wychodza zapalic przed dom;))) ...
    • Obrzeża dużego miasta, dom 120 m. Rozliczanie: na godziny czy za wysprzątanie niezależnie od czasu (raz wystarczy 5 godzin, innym razem 7)
    • pytam bo moze ja mam jakos staroswieckie przekonanie ze po szkole do domu? Dzisiaj mam taka niezbyt sytuacje Mlody mi ze szkoly kolege przyprowadzil :/ Kolege ba Nigdy o nim nie sluszalam zeby mlody cos gadal o nim I mlody do pierwszej klasy chodzi a ten niby kolega Do trzeciej Noi mlody mi tu klamie najpierw mowi ze mama pracuje A tata mieszka daleko Wkoncu udaje mi sie wydusic od niego numer do rodzicow Dzwonie do jego mamy I mowie zeby sie nie martwila jej syn jest u nas A ona...
    • chcemy rozbudować dom moich rodziców o poddasze - dom ma obecnie parter i piętro, my mielibyśmy zupełnie osobne mieszkanie na 2 piętrze. Właśnie na innym forum poinformowano mnie ze to zupełna pomyłka, bo komu się będzie chciało na 2 piętro biegać? Macie takie wysokie domy? Jak to jest u was? No i jak się wam mieszka z rodzicami? Podkreślam, ze mieszkanie będzie zupełnie osobne (kuchnia, łazienka, salon itp...). Da się przeżyć?
    • Po przeczytaniu tasiemca dotyczącego butów i innych rzeczy na klatce schodowej, podziękowałam sobie samej za decyzje zamieszkania w domu, mimo, ze w bloku takich jazd nie miałam. Zapewne dlatego, ze mieszkałam w miejscu, gdzie byli sami starsi ludzie...bez dzieci i dużych rodzin ;-) Mieszkam tak, ze do centrum mam bliski i dobry dojazd, mimo, ze poza granicami miasta. Czyli nie dzicz. Osobiscie dla mnie duza wada mieszkania w domu jest: liczba okien do umycia i w ogole calej powierzchni...
    • Znajomi budują dom. Działka jest wspólna. Finansowo wspomagają ich rodzice. Z jej strony wkład jest co prawda większy ale nieoficjalnie, natomiast jej mąż podpisywał z rodzicami umowy na każdą darowana kwotę i formalnie załatwiali wszystko w US. Koleżanka teraz ma dylemat czy aby "w razie czego" nie zostanie w czarnej d.pie bo on ma papierek że wkład to darowizna dla niego od rodziców. Z drugiej strony czy można tak podchodzić do małżeństwa, a może należy pilnować każdego grosza, kto co od ko...
    • Na innym forum dramatyczny wątek o niestosowności brzydkiego komentowania 17-latki żyjącej z gangsterem i sugestie, że pewnie dziewczę było bite, zastraszane, molestowane i ogólnie krzywdzone. Otóż nie było. wiadomosci.onet.pl/regionalne/rzeszow/17-latka-byla-dumna-ze-jest-miloscia-gangstera,1,5392970,region-wiadomosc.html Urzeka mnie zdanie element charakterystyki rodziny panienki "Nastolatka pochodziła z normalnego domu." Oł ryli?
    • Nastolatka/nastolatek/dziecko z dobrego domu - czyli jakiego w zasadzie? Rozumiem, że jak się w domu nie chleje na umór, nie bierze dragów, nie wchodzi na drogę przestępstwa to jest tzw dobry dom, tak? Czy są jeszcze inne kryteria?
    • Istnieje przekonanie, że mieszkańcy domów jednorodzinnych są dużo zamożniejsi niż mieszkańcy bloków. A zatem czemu to mieszkańcy domów jednorodzinnych (nie bloków - oni mają własne kosze na śmieci i opłacony wywóz śmieci) wywożą śmieci (swoje prywatne) do lasów, podrzucają do altanek śmietnikowych należących do bloków bądź do większych koszy ustawionych na ulicy (w Krakowie bywają takie nieco większe od przeciętnych okrągłe, widać nieraz w nich śmieci "domowe")? Nie stać ich na wywóz śmieci?
    • I od razu pytanie,czy mieszkacie w domu,czy w mieszkaniu?
    • Jak w temacie - ma ktoras z Was bieznie w domu? A moze pracuje w klubie sportowym i sie na tym zna? Ogolnie calkiem niedawno zaczelam przygode z bieganiem, ale mnie wciagnelo i to bardzo. Staram sie biegac 4 x w tygodniu, ale problem pojawia sie gdy nie mam z kim zostawic dziecka. Nie znam sie jednak w ogole na tym sprzecie, szukalam w necie, ale duzo sie nie dowiedzialam, sa bieznie po 200 eur i po 3 tysiace eur... Na poczatek nie chce jakiegos profi sprzetu, ale zeby sie tez nie rozsypal ...
    • www.plotek.pl/plotek/56,78649,12972467,To_koniec_malzenstwa_Malgorzaty_i_Jacka_Rozenkow_.html#BoxPlotekTxt plotki głosza, że Perfekcyjnej Pani Domu małżeństwo sie rozpadło. Czy winne beda feministki? a może zamiast gadac, że sprzatanie jest gwarancja szczescia, trzeba było głaskac męża. Mam nadzieje, że po tvn wreszcie zdejmie ten durny program, bo kobieta, która stylizuje sie na perfekcyjna pania domu nie powinna byc rozwódką.
    • Czy ktoś z Was mieszka w takim? Czy budowałyście taki dom? Jak się mieszka? Jakie rozwiązania polecacie lub odradzacie np. ogrzewanie itp sprawy techniczne.
    • Z jakiego pomieszczenia w domu,mieszkania jesteście najbardziej dumne jeśli chodzi o wystrój. Co wam się najbardziej podoba w waszych domach? Mi w moim garderoba ale też ciąg kuchnia,jadalni,,salon i tak sobie myślę że lubie swój dom pomimo że go nie chciałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się