Forum Z archiwum Zwierzęta
ZMIEŃ
      domy

domy

(443 wyniki)
    • Witam. Mam problem :( Przeszukałam fora, publikacje, strony hodowców... albo tak nieudolnie, albo jednak nie wszystko można znaleźć w internecie ;) Chodzi mi o taką kwestię... Mam małe szczeniaki yorkshire terrier, ciąża była planowana, przyszli nabywcy czekali cierpliwie, są to nasi znajomi... Wszystkie 3 szczeniaczki idą do zaprzyjaźnionych domów. Problem polega na tym, że nie wiem, czy małe mogą wracać "w odwiedziny" Pierwszy szczeniaczek wczoraj trafił do nowego domu, bez problemów ...
    • witam, jestem posiadaczką owczarka niemieckiego, który mieszka na dworze. Ma budę ocieploną styropianem, w środku słomę, wejście do budy przesłonięte. Mimo to nie wiem czy w taki mróz nie powinnam wziąc go na noc do domu lub do piwnicy. Spotkałam się z różnymi opiniami na ten temat. A Wy jak robicie?
    • Kropka to 13-letnia, nieduża sunia. Kilka dni temu nagle, we śnie, zmarł jej ukochany właściciel i jedyny opiekun. Osieroconą sunią obecnie zajmuje się sąsiadka, która przynosi jej wodę i jedzenie. Kropka musi szybko zniknąć, po śmierci właściciela nie jest nikomu potrzebna i nikomu oprócz sąsiadki nie leży na sercu jej dobro i dalszy los. Stała się zbędnym, uciążliwym problemem który należy szybko rozwiązać. Padło już kilka propozycji- najmniej drastyczną jest wywiezienie do lasu i porzu...
    • witam wiem ze temat walkowany tysiace razy - ale tu sa entuzjasci i zapewne profesjonalisci - hodowcy - dlatego pytam bo to jednak nie takie proste. Przygotowujemy sie aby madrze wybrac psa - zostanie kupiony w nastepnym roku: -nasz maluch bedzie mial wtedy okolo roku i zapowiada sie na niezlego urwisa, -nasza kotka brytyjska lat 2 bedzie miec w polowie 2010 kilka powodow do stresu: nowy dom i planowane przez nas jej potomstwo - jednego malego kotka chcemy zostawic - a wiec b...
    • Zmieniamy miejsce zamieszkania co za tym idzie nowe otoczenie i nowe podlogi :) nasz 4 m-c szczeniak od poczatku mieszkania z nami upatrzyl sobie jedno miejsce do sikania. zapachu nie dalo sie wywabic, wiec pies uznawal, ze to jego toaleta i posikiwal do woli. pies jest oczywiscie uczony ciagle czystosci ( zabrany z pseudohodowli wiec nie nauczyl sie, ze zalatwiamy sie poza mieszkaniem ) tylko obawiam sie tego, ze zacznie sikac w nowym domu. mam taka cicha nadzieje, ze moze nie bedzie bo ni...
    • baaaaardzo proszę o porady, jak zorganizować/zadbać o komfort kotów w czasie przeprowadzki, a później klimatyzacji w nowym domu, przenosimy się do 130 metrowego, dwupiętrowego domu z dwupokojowego mieszkania, Kot(3l.) i Kociczka (10 m-cy) nie są wychodzące, po sterylizacji, wyjście poza drzwi mieszkania to dla nich wielki stres, już się boję myśleć, co będzie w czasie transportu i później.... buuuuuu :-( chciałabym zaoszczędzić im stresu, ale się nie da :-( zamierzam kupić wcześn...
    • Witam. Mam dom z podwórkiem. Chciałam wziąć psa, nie wiem jeszcze jakiej rasy. Chce aby pies miał budę przed domem, ale nie był na łańcuchu tylko swobodnie biegał po placu. Zastanawiam sie tylko jak w przyszłości w takiej sytuacji wygladają wyjazdy np na tyg wczasy. Co zrobić z takim psem jak nie ma sie kto zaopiekowac domem na czas nieobecności. Jak wykarmic wówczas psa. Myślałam, że moze dokarmiać go sąsiadka np. ale jak sie mają wówczas zasady, że pies nie powinnien jeśc od obcego. T...
    • Czy ktoś z Was mając już kota w domu zdecydowała się dodatkowo na psa? i co z tego wynikło? Ja mam 6-letnią kotkę i po prostu bez psa ani ja ani moja córka dłużej nie wytrzymamy, więc jestem na skraju decyzji (może nawet trochę dalej:) ) że pies będzie u nas także:) Mam jednak pewne obawy co do tego jak zwierzaki się dogadają. Czy kotka zdominuje psiaka i będzie w konsekwencji święty spokój między nimi? czy tez może w psiaku odezwą się pierwotne instynkty i jak podrośnie to wpadnie na ...
    • witam. moj 2 miesięczny szczeniak zapiera sie i nie chce opuszczać domu, a właściwie klatki schodowej. Dziwi mnie to ponieważ na początku nie miała z tym problemu. Czy ją coś wystraszyło? że nie chce przejść przez próg..muszę ją wynosić na rękach i to spory odcinek, żeby załatwiła "potrzebę". Poza tym, gdy ją już postawię na zimi zaczyna piszczeć i próbuje wymusić na mnie powrót do domu. Moje pytanie brzmi - Co mogę zrobić, zeby stopniowo to w niej zmieniać, czy przejdzie samo, ja...
    • W pierwszej kolejności chciałabym wszystkich serdecznie przywita na tym forum :) przejrzałam już wszystkie wątki, znalazłam w nich dużo przydatnych informacji, prosiłabym jednak o odpowiedź na moje pytanie. Liczę, że osoby lepiej znające się na kotach ode mnie pomogą mi znaleźc wyjście z poniższej sytuacji. Otóż: od prawie roku ze mną i moim TŻ jest koteczka - znajdka - Heja, dachowiec, od maleńkości (jeszcze golaska) wychowywana przez człowieka - wspaniałych ludzi z forum Miau (oczywiście...
    • moze to niezly pomysl na zrobienie troche kasy w koncu nie kazdy ma ochote trzymac w domu jakiegos starego, nic nie robiacego psa a nie chce brac nowego dopoki stary jest w domu osoba taka moglaby wiec przyniesc starucha do domu starcow, gdzie za jakas oplata psisko mialoby miche i derke zapewnione jak myslicie, jaka powinna byc miesieczna oplata?
    • Mieszkamy z dwu letnią perską kotką, bardzo nieufną, wręcz bojaźliwą. Kotka nigdy nie wskakuje na kolana, nie podchodzi do nas, boi się wszystkich i wszystkiego. Za około 2-3 miesiące planujemy wprowadzenie do domu szczeniaka Yorka (będzie miała 3-4 miesiące). I tu moje pytanie jak zaznajomić te twa stworzenia, kogo komu dać do obwąchania, czy na początku odizowalować zwierzaki. Jakie macie doświadczenia w takich przypadkach. Co radzicie?
    • Witam, u mojego kota obudziły się instynkty myśliwskie i znosi do domu ptaki (zazwyczaj już narwte) miałem juz wiele sikorek, gili, gołębie, była synogarlica, myszy, szczur kot jest niezwykle wytrwały, bo aby takie "prezent" wnieść do domu musi się wspiąć na balkon (ok. 3m) po stromej desce o szer. 10cm, przedostać się przez drzwi (takie małe dla kotów montowane w ścianie, z klapką) zdenerwowany ostatnio częstotliwością tych zdażeń przyciąłem kotu pazurki i zamontowałem o...
    • dziś trafiły do schroniska, są cuuudne!! muszą bardzo szybko trafić do domów by nie podłapać wirusów - jeśli ktoś chce maluszka - kocurki są rude, koteczki bure ale równie rozkoszne to proszę niech podjedzie jutro do schroniska na skarbowców koło 10-11 rano.... Może być trochę poźniej ale pani Małgosia ze schroniska prosiłą mnie by jak najszybciej przyjechać bo nie chce maluszków wydać byle komu a są naprawdę rewelacyjne
    • Mam 3 psy mieszkają sobie w stodole w słomie. Tak się zastanawiam czy wziąć je na zimę do domu bo na pewno w tej słomie jest mimo wszystko dość zimno a z drugiej strony spuszczam je na noc to przecież nie będę zostawiał otwartych drzwi od domu. Co byście zaproponowali?
    • a oni tego nawet nie czuja bo sie przyzwyczaili!
    • Hej, Będziemy wybierać psa. Przeprowadzamy się do domku z ogródkiem i żona chce mieć psa który by ja obronił w razie czego i przepłoszył włamywacza.:) Ja miałem psy, dawno temu i były to ukochane kundelki - najchętniej znowu miałbym kundelka ale tamte były małe, a ten ma strzec domu. I tu pytanie. mamy dwójke małych dzieci więc powinien to być pies który zniesie to, że się go pociągnie za ucho (choć nie wolno) i nie ugryzie. A za to czujny i w razie czego - groźny. Pytam bo sam nie w...
    • Bardzo proszę wszystkich, pomóżcie mi szukać domów schroniskowym kociakom! Na stronach www.kocie-zycie.prv.pl sš zawsze aktualne zdjęcia. Zaglšdajcie, mówcie o tych kotach znajomym, pro?cie by przekazywali dalej... Je?li znajdziecie ogłoszenie w sieci, że kto? z okolic Wrocławia chce przygarnšć kota dajcie mi znać (na stronach jest formularz kontaktowy) Mi już ręce opadajš - wczoraj zostały u?pione dwa koty zupełnie bezpodstawnie, proszę pomóżcie mi ratować pozostałe. Obecnie w sch...
    • Idzie mróz. To ostatni moment żeby URATOWAĆ jak największą ilość bezdomnych, zmarzniętych i głodnych kotów. Są ludzie o wielkim sercu, którzy wyłapują je, leczą, kastrują... Ale potrzebna jest pomoc! W tej chwili w lecznicy na Ursynowie przebywa przeszło dwadzieścia kotów /a będzie pewnie więcej!/, które o ile nie znajdą się domy tymczasowe zostaną po wykastrowaniu odwiezione z powrotem na działki:( Tyle że 90 letni pan który się nimi opiekował i karmił je poszedł właśnie do szpitala:( ...
    • Pies szczeka i wyje tak strasznie, że sasiedzi się skarżą. Wczoraj musiałam wyjść z córeczką do przychodni (trudno wtedy zabrać ze soba psa), a on szalał jak dziki. Zamykam drzwi do trzech pokoi (sypialni), zostawiam do dyspozycji duży pokój, kuchnię i wszystkie inne zakamarki łacznie z balkonem. Mieszkanie mam naprawdę duże. Pokoje sa zamykane, żeby nie mógł wdrapywać się na parapety, bo wtedy jest jeszcze gorzej. Nie mogę, go przeciez wszędzie zabierać. Macie może jakis sprawd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się