-
Dziewczyny doradźcie mi. Mam ochotę wyprawić swoje 40 urodziny.
Zastanawiam się jeszcze nad opcją czy w domu ( mieszkanie ponad 80 m2) czy w innym miejscu.
Jeśli w domu o mam miejsce do potańczenia ( jadalnia) a w salonie zrobiłabym "szwedzki stół" nie chce typowych urodzin gdzie wszyscy siedzą przy stole.
Może macie jakieś inne pomysły?
Jeśli w domu to jak to zorganizować, abym się nie narobiła i nie obsługiwała tylko gości? Moge sobie zorganizowac kogos do pomocy.
Nie wyprawiałam u...
-
mieszkam na nowym osiedlu, na którym jak grzyby po deszczu wyrastają kolejne domy. Są bardzo zróżnicowane pod względem stylu i również metrażu chociaż w przeważającej większości mieszkają w nich 4 osobowe rodziny. Niektóre z domów są naprawdę spore i widać, że metraż w nich znacznie przekracza 200 m. Czy WDPD mieszkają w takich domach? Co sprawiło, że zdecydowaliście się na taki metraż? Czy taki dom jest wygodny? Co będzie kiedy dzieci się wyprowadzą?
-
No wlasnie: cale zycie mieszkalam w mieszkaniu, tydzien temu przeprowadzilam sie na nowe wlosci...180m2, dla mnie duzo, moze nawet za duzo chcac utrzymac to w czystosci.
Macie jakies swoje sposoby? Nie wiem, sprzatacie codzien cos czy jeden dzien w tyg poswiecacie na ogarniecie calosci? Nie potrafie sie zorganizowac..:-/ bo takie lazienki: w kazdej trzymacie sodki czystosci do jej mycia czy jak? Odkurzanie codzien, piach sie nosi strasznie...dywanow nie mam. Okien duzo i duze. Moze karchera ...
-
SLICZNA MLODA KOTKA TRIKOLOR SZUKA KOCHAJACEGO DOMU, DO TEJ PORY BYLA DOKARMIANA PRZEZ GRUPE SASIADOW ALE NIKT ZE WZGLEDU NA INNE ZWIERZETA NIE MOZE JEJ ZABRAC DO DOMU. TEMPERATURA JEST ZA NISKA BY MIESZKALA CIAGLE POD TARASEM !!! JEST BARDZO PRZYJAZNA, OSWOJONA, ZADBANA, ODROBACZONA.
LUBI DZIECI,LUDZI , BARDZO DELIKATNA I LAGODNIE USPOSOBIONA DO INNYCH ZWIERZAT. FANTASTYCZNY FUTRZAK NA ZIME , PRZYNIESIE MNOSTWO RADOSCI I MILOSCI :)
BARDZO PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM TELEFONU 505 837...
-
no własnie, co w dom? bałagan? zasikana podłoga? obgryzione meble? chciałabym uniknąć takich "gości":)
rady praktyczne dla początkującej psiej mamy? w przyszłym tygodniu będzie z nami 8 tyg. sunia, parson russell. jak przygotować dom? da się? hodowca dał wskazówki, ale może rady od innych psich mam zdadzą lepiej rolę:)
w mundrych knigach wyczytałam, ze psiaka należy wyprowadzać na "siku" - po wstaniu, po jedzeniu, po zabawie, przed snem, czasem w nocy czyli jakieś 7- 8 razy dziennie. czy...
-
Czy ćwiczycie w domu? Jeżeli tak, to jakie robicie ćwiczenia?
Ja właśnie skończyłam 6 Weidera i szukam pomysłu na nowy trening :)
-
Bo ja kiedyś chwaląc się nową chatą oprowadzałam gości po wszystkich zakamarkach, a teraz zaczęłam oddzielać dół - ogólnie dostępny i górę - część prywatna .
I przestałam się chwalić fajną łazienką , bo suszy się tam pranie i nie chce mi się tego chować.
A jak z tym jest u WDPD ?
-
Mam dwójkę maluchów:) tyle czyta się o pozytywnym wpływie zwierząt na wychowanie dzieci.
Wierze w to ponieważ jako dziecko zawsze miałam psa - małe bo w bloku ale kochałam je nad życie.
Chciałabym żeby moje dzieci też poznały taką przyjaźń do zwierzęcia. Na psa się raczej się nie zdecydujemy bo mąż jest na NIE. Pomyślałam o kocie. Ale mam kilka obaw. Jakie są plusy i minusy posiadania takiego pupila? Martwią mnie te kocie zwyczaje - chodzenie po blatach kuchennych, kuweta w domu.
Poradźcie...
-
postanowiliśmy kupić dom .Około 10-letni. Kupujemy przez pośredników, Oferty z netu. Jutro pierwsze spotkanie. Czy mogłybyście mi pomóc drogie WDPD na co zwrócić uwagę, jak oglądać dom, jakie zadawać pytania, czy i jak negocjować prowizję pośrednika ???? Jakie macie doświadczenia ?
-
Zawsze mieszkalam w bloki, teraz kupilismy domek (a raczej szeregowiec) w lesie i sie zaczelo...
W kuchni mamy mrowki. Nie faraonki czy cos, tylko zwykle, czarne mrowki. Przy zlewie laza, moze rurami wlaza? Normalne to, ze jak sie mieszka w lesie to ma sie mrowki w domu?
A w lazience te "lezki", to zmaczy te trojkatne takie, srebrne. Wiecie o co mi chodzi ;) jak sie tego badziewia pozbyc? Bo o ile mrowki jakos scierpie, to te zarazy obrzydliwe lazienkowe przyprawiaja mnie o mdlosci...
-
Dziewczyny, ponieważ znacie sie na wszystkim, chcę zapytać o domową uprawę pieczarek. ostatnio używamy ich w domu dość dużo i się zastanawiam, czy nie kupić grzybni i nie uprawiać ich w domu (czy raczej piwnicy).
przejrzałam allegro i tam oczywiście w ofertach wszyscy piszą, że uprawa jest łatwa, ale jak poczytałam w jakichś innych miejscach, to ludzie róznie piszą.
Czy któraś z Was uprawia/ła pieczarki w domu, czy są z tym jakieś problemy, czy warto się w ogóle w to bawić? Jakie jest Was...
-
Drogie WDPD,
poradźcie totalnej ignorantce w sprawie uprawiania doniczkowych ziół i innych typu szczypiorek, pietruszka. Jakoś mamy ostatnio "wenę" na zdrowe posiłki i kupujemy taką zieleninę w hurtowej ilości. Próbowałam kupować od razu w doniczce, ale nigdy po zużyciu nic nie odrosło.
Dajcie po kolei co potrzeba, żeby się to przedsięwzięcie udało. Jakie doniczki, ziemia, co warto? Takie know how :) Od A do Z.
z góry baaardzo Wam dziękuję za porady!
-
Podzielcie się proszę patentami na dobrą organizację prac domowych. Powiem krótko - pracuję na pełen etat, wracam do domu ok 17, mam małe dziecko (2 latka), zajmuje się nim babcia. M. pracuje jeszcze dłużej niż ja. Jak niektóre kobiety to robią, że w podobnej sytuacji mają czyściutko w chacie, idealny porządeczek, wszystko pięknie poustawiane, dobrane, przyozdobione, same są zadbane, ubrane, lodówka zawsze pełna, wszystko świeże, dobrej jakości, obiady pomysłowe, dobre itd. No jak tego dokona...
-
typu orbitek, rowerek itd. macie? a jak macie to korzystacie czy tylko stoi i się kurzy? warto kupić , są efekty typu, lepsza kondycja, spalanie tłuszczu itd. Wiosna idzie i trzeba sie poruszać, nie mam jak wyskoczyć gdzieś na miasto (basen , fitness itp.) Praca za biurkiem, powrót z pracy samochodem, ruch w domu (sprzątanie, gotowanie) to nie ruch. No i myślę by może sobie coś zakupić do domu i wieczorkiem zadbać o swe zdrowie no i wygląd po części. Nie mam nadwagi, nie objadam sie , ale wał...
-
tak zapytam z ciekawości - macie termometry pokojowe w domach? sprawdzacie temperaturę?
zamyśliłam się na ten temat dzisiaj, bo wiadomo, że każdy lubi inaczej..
jeszcze ze dwa lata temu lubiłam niższe temperatury np 19-20"C, ale obecnie mam 24-25"C i zdarza się, że czasami mam chęć, aby było cieplej..
moja siostra natomiast ma w mieszkaniu ok 17-19"C i mówi, że tak jest ok (chodzi okutana w swetry, getry, skarpety) więc do końca nie rozumiem tego zjawiska..
a jak jest u Was? chod...
-
Dziewczyny, doradźcie mi :D
No nie mogę się zdecydować. Nie chodzi o to, czy obchodzić Walentynki czy nie. My obchodzimy, dobrze nam z tym, nie mamy problemu, że to święto z zaplutego zachodu ;))
Ale nie mamy jeszcze planów na ten rok i cały czas się wahamy, co zrobić z uroczystą kolacją we wtorek. W zeszłym roku byliśmy w knajpie i było tak sobie, bo wszędzie dzikie tłumy, tam, gdzie poszliśmy siedzieliśmy niemalże na kolanach innych par, bo stoliki były tak ciasno ustawione. Mamy oczywiś...
-
Hej dziewczęta ;)
To mój pierwszy temat na forum, więc skorygujcie mnie, jeżeli było już coś podobnego!
Otóż, czy któraś z Was również korzysta z usług stałego konserwatora domu?
Mój mąż pracuje całymi dniami, ja pracuję w niewielkim wymiarze z domu i opiekuję się córką. Chałpę mamy niczego sobie i w zasadzie non stop coś jest do zrobienia - wymienić uszczelki, przykręcić coś, złożyć jakiś mebel, skosić trawę, sprzątnąć liście...długo by wymieniać, zresztą pewnie same to dobrze znacie...
-
Kupilam dzisiaj kilka doniczek wrzosu. Niestety reakcja otoczenia spowodowala, ze wyjadowal on na balkonie:(
Podobno wedlu tradycji nie powinno sie przynosic wrzosu do domu gdyz to zwiastuje smierc w domu.
Co o tym myslicie? Stare przesady typu czosnek na wampiry czy rzeczywiscie nie kusic losu:)
-
Wzięliśmy suczkę ze schroniska, taką kilkumiesięczną i jest kochana, ale niestety, dywany strasznie brzydko pachną, a mam takie z długim włosiem. Już raz zamówiłam firmę, która mi dywany, kanapy wyprała. Ale na krótko wystarczyło.
Niestety, psiaczka posikuje jak jest podekscytowana, wskoczy radośnie na kanapę i sik, na dywanie tak samo.
Jak się położyłam na dywan to mało nie zwymiotowałam. Jak się do domu wchodzi to mimo wietrzenia na dole unosi się zapach psa/psich sików. Normalnie załat...
-
Mam ropną anginę, antybiotyki na 7dni i kupę roboty w pracy. Zwolnienia nie mam na razie, bo antybiotyki wypisali mi na izbie przyjęć w szpitalu i po L4 mam iść do rodzinnego. Strasznie mi to zwolnienie nie pasuje teraz, czy na antybiotykach trzeba rzeczywiście koniecznie siedzieć w domu? Poradźcie proszę.