domy

(523 wyniki)
  • A było już tak dobrze :-( Młody ma trochę ponad 4 lata. Od 15 stycznia zaczął chodzic do przedszkola, prywatnego. Najpierw przez 2 tyg. był tam z siostrą sześciolatką, było ok. Potem chodził już sam. Pierwszy tydzień był ok. W połowie drugiego bunt. Dzisiaj np zaprowadził go mąż i siedzą tam obaj do tej pory bo syn dostaje białej gorączki na wiadomość, że tata ma wyjść... Bardzo chcaiałam, żeby poszedł do przedszkola jeszcze teraz, bo od września będzie musiał iść, jako rocznikowy pięciolat...
  • tzn od poniedzialku i nie wiem czy na tym sie skonczy u nas prawie wszystkie dzieciaki w grupie chore, a juz sie przezwyczajaja do przedszkola a teraz przerwa pozniej znow bedzie płacz niestety:( a jak u was wyglaga po chorobowym?
  • Budzę moje dziecię o 7 .o 7.30 wyjeżdżamy do przedszkola.7.45 jesteśmy w przedszkolu.O 8 ma tam śniadanie ,które zjada. W domu po obudzeniu pije kakao albo herbatę i nic nie je. Wczoraj od mojej mamy dowiedziałam się ,że jestem wyrodna matka bo nie daję dziecku śniadania w domu,bo nie wypuszcza się dziecka bez kromeczki chlebka:). Czy wy dajecie swoim dzieciom śniadanie w domu a za pół godziny mają jedzenie w przedszkolu? CZy faktycznie jestem wyrodna?:)
  • Cały czas mam dylemat Czy lepiej jest zapisać dziecko do przedszkola koło domu czy koło pracy rodziców. Mieszkam w Warszawie Bo słyszałam że przedszkola w Ursusie są bardzo przepełnione Ania
  • czy jesli dziecko chodzi na nazwijmy to-caly dzien do przedszkola to czy dajecie po powrocie drugi jak wy jecie z mezami/niemezami?
  • Ostatnio mam problem jesli chodzi o spanie w dzień mojego nespełna trzyletniego synka. Podobno w przedszkolu kładzie się bez problemu a w domu jest walka żeby się położył. Jak już wkońcu uśnie to później nie chce wstać. Natomiast wieczorem jest kolejna walka bo też nie chce usnąć. Wdzień śpi ok.1,5-2 godz. a wieczorem idzie do kąpania ok. 20.00 a później po kąpaniu do łóżeczka. Wstaje rano ok.6-7. Zasatanawiam się czy nie przestać kłaśc go w dzień ale boję się o to co będzie ze ...
  • Zadzwoniłam do przychodni żeby umówić syna do pediatry,recepcjonistka stwierdziła że mają termin na następny dzień ale jeśli moje dziecko ma katar,kaszel lub gorączkę to są to typowe objawy które teraz panują i prosiła żeby zakupić typowe leki na przeziębienie.Spytałam czy dziecko może pójść do przedszkola- stwierdziła że jeśli zaprowadzę takie dziecko do przedszkola to placówka odeśle chore dziecko do domu-bo to takie mają odgórne zalecenie.Poszłam do przedszkola spytać czy tak ...
  • po powrocie z przedszkola. Moje jest b. zmęczone marudno-płaczliwe, rano też wstaje zmęczone. W nocy budzi się z płaczem, ale do przedszkola b. chętnie chodzi. Czy czyjeś dziecko tak miało i jeżeli minęło to po jakim czasie? Będę wdzięczna za wszelkie komentarze. Pozdrawiam
  • niebawem moje dziecko idzie do przedszkola. dlatego, ze nie dostało się do publicznego przedszkola postanowilismy zapisac je do prywatnego. wybralismy dwa i mamy dylemat? Czy wybrac to bardzo blisko domu ale zdecydowanie gorsze czy też to dalej ale za to bardziej przestronne i lepiej prowadzone. mamy poważny dylemat bo wrzesień tuż tuż a my ciągle nie jetsemy zdecydowani co zrobić... a jakie są wasze opinie? pozdrawiam krestto
  • a wlasciwie w dwupokojowym dla kolegow z przedszkola. Czy ktos z was to przezyl ? Syn (konczy 6 lat) bardzo mnie prosi zeby zrobic takie urodziny. Nie chce w sali zabaw (moze i na szczescie bo i tak nie bylo by mnie na to stac)tylko wlasnie w domu. Troche mnie to przeraza bo dzieciak do tych najspokojniejszych nie nalezy - i jego koledzy tez nie. Przyozdabianie kanapek i konkursy plastyczne nie wchodza w gre... chlopaki preferuja rzucanie, walenie itd... Nie znam nikogo, kto by w...
  • Jakie zdanie, drogie mamy macie na taki temat?: Żona karmi śniadaniem naszą córkę (4 latka) przed przedszkolem, a zaraz po powrocie do domu daje jej obiad. Córka jest niejadkiem, więc śniadaniem i obiadem w przedszkolu raczej sama się nie najje. Ale ja uważam że w ten sposób córka nigdy się nie nauczy jeść kiedy jest głodna, bo uczucia głodu prawie nie zna - cały czas ma podtykane jedzenie pod nos. ? kto ma rację? wasze dzieci też mają drugi komplet posiłków w domu?
  • Jestem studentką pedagogiki ogólnej, mediów, informatyki. W celach orientacyjnych chciałabym dowiedzieć się, czy w przedszkolach Waszych dzieci prowadzone są zajęcia szachowe? Czy widzicie sensowność takich? Czy - jeśli zajęć takich nie ma - skłonni bylibyście posyłać dziecko na dodatkowe zajęcia do klubu szachowego? A może uczycie grać w domu swoją pociechę? pozdrawiam
  • Witam, zaczynam rozmyslania na temat przedszkola od wrzesnia 2007. Jestesmy rodzicami pracujacymi od 8 do 16:30 i zastanawiamy sie czy wybrac przedszkole blisko domu - wada dziecko w przedszkolu od 7 do 17:15 zaleta znajome dzieci czy też wybrac przedszkole blisko pracy - zaleta dziecko w przedszkolu od 7:45 do 16:45. jak z własnego doświadczenia polecacie? ibla
  • Co Waszym zdaniem lepiej się sprawdza na co dzień?
  • Poddałam się i podałam dziecku antybiotyk. Jak długo po nim nie powinnam posyłać dziecka do przedszkola, żeby "doszedł do siebie"?
  • Włśnie dziś się dowiedziałam że w przyszłym tygodniu jest planowany taki wyjazd. Jeżeli ktoś chce może wziąc zabawkę (nową) żeby zaotawic. Przyznam że mam mieszane uczucia, gdybym to ja odbierała syna od razu zapytałabym panią o sens i cel takiego wyjazdu ale odbierała babcia więc muszę poczekac do środy. O ile jestem bardzo zadowolona z przedszkola i nauczycielek, jak i różnych realizowanych dotychczs wyjazdów i programów to ten pomysł uważam za nietrafiony. A może się mylę i m...
  • Witajcie. Od kilku tygodni pojawił nam sie taki oto problem: 3-letni syn nie woła w przedszkolu że chce kupę tylko zwyczajnie robi ją w majtki. Zawsze w tych samych okolicznościach - podczas pobytu w ogrodzie. Przedtem tego problemu nie było i nie dlatego że kupę wołał a tylko dlatego że nigdy kupy nie chciało mu się w przedszkolu.Poprostu robił ją po przyjściu do domu. Teraz zrobi kupę rano przed przedszkolem a w przedszkolu robi 2 raz.Z całą pewnością to nie jest kupa biegunko...
  • Z zainteresowaniem prześledziłam wątki o choróbskach przynoszonych z przedszkola.Mój 3-letni syn od połowy sierpnia chodzi do przedszkola,zaadaptował się znakomicie,bardzo chętnie tam przebywa.Cieszę się,że ma swoje zainteresowania,kolegów,rozwija się.Praktycznie od początku przyplątał się katar ,kaszel,okresowo gorączka (wcześniej podawałam Broncho Vaxom,teraz tran,syropy typu Rutinacea,Bioaron...).Młodze dziecko ( 7- tygodniowe) karmione piersią broniło się dzielnie, ale w końcu ...
  • Córka 3 latka, mały 4,5 m-ca. No i mam same dylematy. Wracam niedlugo do pracy, mała do przedszkola musi chodzić. Ale już po 2 dniach przyniosla wirusa, nie chodzila cały tamten tydz . Mały walczyl dzielnie, karmię go jeszcze trochę piersią, ale od wczoraj ma katar! Siostrzyczka całuje, przecież nie mogę zabronić podchodzenia do braciszka, tłumaczę trochę że katarek przejdzie na niego, ale to działa krótko. Czy wasze przedszkolaki też zarażają młodsze rodzeństwo? Macie na to jakie...
  • Moja 3-letnia córeczka, trzeci raz w przedszkolu i już od pierwszego dnia nie moge spokojnie ją odebrać bo nie chce wracać do domu. Krzyczy że chce zostać i z płaczem zabieram ją do domu. Właściwie mnie to nie dziwi bo tam ma kontakt z róziwśnikami i dużo zabawek. Dodam, że zabieram ją zaraz po obiedzie kiedy reszta dzieci zostaje na leżakowaniu. Nie wiem co zrobić - czy zostawiać ją dłużej, czy próbować wytłumaczyć jakoś, że źle się zachowuje a prędzej czy później każde dziecko pójdzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się