Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      domy

domy

(1368 wyników)
    • Witajcie, Jestem w ciazy z pierwszym dzieckiem. Jeszcze bardzo wczesnie, ale i tak mam pytanie na temat tego jak to bedzie po urodzeniu. Pracuje w domu. Dostaje zlecenia i pracuje 'kreatywnie' przy komputerze ok 8 godzin dziennie. Mam juz zlecenia, ktore wypelnia mi czas do konca roku i juz niektorzy zleceniodawcy dopytuja sie o moja dostepnosc na poczatku przyszlego roku. A ja mam termin na 3 go stycznia. Nie mam w ogole pojecia, jak to bedzie jak dziecko sie urodzi. Tak sobie mysle, ze moz...
    • tak źle i tak niedobrze...ale czy możecie sie wypowiedzieć jak Wy zrobiłyście?Czy sa tu mamy które zostały po macierzyńskim w domu z maluszkiem i nie żałują czy tez sa mamy które oddały maleństwo do żłobka i są szczęśliwe.Ja myślę i płakać się chce bo nie wiem co robić?
    • W czym "chodzą" po domu Wasze 8 - miesięczniaki. W śpiochach? w rajstopach? Mój do tej pory chodził w śpiochach / pajacykach. Niedawno przerzuciliśmy się na rajstopy i wydaje mi się, że są wygodniejsze i cieplejsze (szczególnie te grube z frotką) Ile macie kompletów takiej bielizny (w sensie dół+góra)?
    • Idzie powoli zima i sezon grzewczy na całego. Ile macie stopni w domu? Tyle samo w dzień co w nocy? U mnie 19-20st. Cały czas tyle samo. W łazience trochę cieplej, bo 23. Zastanawiam się, czy nie za mało, za dnia
    • Cześć, jestem tutaj nowa. Piszę jednak z dużym problemem. Mam syna, ma trochę ponad dwa miesiące. Nie mam traumy porodu. Odczuwam paniczny lęk przed zostaniem z nim sama w domu. Dzisiaj rano tak płakałam, że mąż znowu nie poszedł do pracy. Miesiąc miał urlop, potem na miesiąc pojechałam do mamy. Teraz wróciłam i problem powrócił. Mąż pracuje 8 h i 2 h zajmuje mu dojazd do pracy w dwie strony. Synek jest pieszczochem - śpi tylko na rękach, każdy hałas go budzi. Ma kolki, czasem płacz...
    • Dziewczyny,jak wyglada u Was kwestia wyjsc popoludniowo/wieczornych z dzieckiem?Chodzi mi o kwestie,ze np.jestescie zaproszeni z dzieckiem na wizyte/obiad/kawe do znajomych/rodziny,ktora np.wypada na godz.16.00,a macie w zwyczaju klasc dziecko spac o 19.00-20.00,konczcie wizyte i wracacie na Wasza pore spania/kapieli?czy zostajecie? Pytam bo my np.zawsze zmywamy sie prze 19.00 zeby Mala wykapac i polozyc o jej porze,bo jakos inacze sobie tego nie wyobrazam,choc nie ukrywam,ze czasem chcielib...
    • Witam, chciałam się poradzić, jak bezpiecznie żyć z kotem w domu, gdzie jest niemowlę. Dwa dni temu zgodziliśmy się przyjąć 2-letnią kotkę. Z kotami mam doświadczenie, towarzyszyły mi od zawsze, jednak nigdy nie dbaliśmy o ścisłe sprawy zdrowotne kota (szczepionki, profilaktyka). Tamte koty nie były też 'wychodne', a ten nauczony jest wychodzić i wracać do domu. Zastanawiam się, co zrobić, żeby nie przyniósł nic do domu, jeżeli zdecyduję się go wypuszczać. Mam zamiar wybrać się z tym pytaniem...
    • Jak wspominacie Wasz pierwszy dzień w domu z noworodkiem?Było ciężko, pięknie, dziwnie? Wiedziałyście co robić i jak?Trochę się tego wszystkiego obawiam...tej ignorancji.
    • Hej Dziewczyny jak znosicie siedzenie w domu z malenstwem?? ja urofdzilam 4 miesiace temu siedze z malym sama w domu maz pracuje do wieczra... a ja juz wariuje w domu mam strasznego dola chodze i rycze!! moze macie jakies rady jak sobie z tym poradzic?? dodam ze miszkam na wsi i mam malo kontaktu z innymi mamami...
    • Nie wiem jak ubierac dziecko w chłodne dni w domu? Śpiochów juz nie nosi. Jakies dresiki? Ale same czy rajstopki pod spód. Nie chce jej przegrzać....
    • Witam, mam pytanie do mam, które pracowały/pracują w domu. Jestem tłumaczem, mój syn ma 10,5 miesiąca i od czerwca muszę wrócić do pracy na "pełny etat". Będę pracować w domu - to jednocześnie błogosławieństwo i przekleństwo. Błogosławieństwo, bo mam mniejszy stres z zostawieniem dziecka niani - bo wiadomo - w razie czego jestem za ścianą. A przekleństwo - bo synek nie rozumie, że mama jest w domu, ale nie dla niego. Od tygodnia mamy fajną nianię, która na razie przychodzi na 2-3 god...
    • Muszę dziś pojechać z Małym na USG, czyli wyjść z domu. Wczoraj szczepiłam. Ma temperaturę. 37,5. Są jakieś przeciwwskazania żeby wyprowadzić go z domu? Nie spacer, tylko szybka akcja - samochód, klinika, USG, samochód, domek. No ale jest to bądź co bądź wyjście na dwór. Nie zbijałam temperatury niczym, jest za niska. Pewnie samo przejdzie po kilkunastu godzinach. Rano już nie miał. A teraz od nowa. Zaczęło się wczoraj ok 23. Ile w ogóle może potrwać taka podwyższona temperatura po szcz...
    • sam już nie wiem co o tym myśleć i jestem roztrzęsiona więc napiszcie co myślicie o sytuacji gdy babcia (oczywiście sporadycznie) zostawia samą moją córkę w domu. zdarzyło się to raz gdy mała (wówczas 8 miesięczna) spała i maja mama stwierdziła że MUSI wyjść do sklepu po skrzydełka na rosół.... nie było jej wg mnie (wiem, że wolno chodzi i ile czasu zajmuje jej zrobienie drobnych zakupów) ok. 20 - 30 min. wg niej - 5 min. twierdzi, że mała spała, gdy wróciła wcześniej niby usta...
    • jak wyzej czy w aucie wozicie caly czas czy w domu i tylko wpinacie jak jedziecie gdzies? bo zastanawiam sie czy kradną wogole foteliki? czy mozna w aucie trzymać na stałe ? mam na myśli już te większe od 9kg
    • Powiem szczerze - powoli dostaję świra. Siedzę w domu od maja - w trzecim trymestrze miałam nadciśnienie i nie miałam siły nigdzie się ruszać a po trzech miesiącach siedzenia z dzieckiem jestem coraz bardziej "zdziczała". Marzę o tym, żeby sobie porozmawiać z kimś, kto mówi, wyjść z domu. Bardzo lubię zajmować się moim potomkiem ale po całym dniu nieodzywania się do nikogo dostaję świra. Rachunek za telefon miałam taki w zeszłym miesiącu, że w tym muszę się powstrzymać ostro, czasem kto...
    • Urodziłaś swojego dzidziusia, wyszłaś z nim ze szpitala, jesteś w domu. Wiadomo, że na początku potrzebna ci pomoc - najlepiej partnera, przy kąpaniu, robieniu zakupów itp. Od kiedy byłyście w stanie (fizycznie i psychicznie) zostać na kilka godzin same z dzieckiem w domu?
    • Drogie Mamy! Zwracam się tu szczególnie do mam, które albo samotnie wychowują dzieci, albo ich mężczyźni są od rana do nocy poza domem, i do takich, które mają własny dom lub mieszkanie. Jak, będąc cały dzień same, radzicie sobie przy dziecku z prowadzeniem domu nie mając absolutnie nikogo pod ręką do pomocy? Ja mam 5-miesięczną córeczkę. Mieszkamy z mężem u mnie w domu, z moją dość liczną rodziną. Mam ten komfort, że zawsze ktoś jest w domu i w razie czego mi pomoże, nawet wziąć małą n...
    • Moja znajoma urodzila córke, dziecko z nieweilką wagą urodzeniową 2,3 kg.Rodziła w szpitalu powiatowym, więc dziecko zostało przewiezione do szpitala w mieście wojewódzkim, aby jego stan sie poprawił, przede wszystkim wzrosła waga. Dziecko urodziło sie apatyczne, nie plakalo jak większośc dzieci po urodzeniu, więc dobrze się stało, że zostało szybko przetransportowane do lepszego szpitala. Natomiast matka dziecka po 2 dobach pobytu w szpitalu wypisała się do domu. Od porodu mine...
    • no moze nie noworodek bo dzidzius ma 5 tygodni ale co robic w takiej sytuacji. starszak przytachal z przedszkola grypo podobnego wirusa, jej juz przechodzi ale ja z mezem mamy bole gardla, lamanie w kosciach i kaszel. i co ja mam zrobic gdy mam tez w domu takiego malucha? myc czesto rece,maseczka przy karmieniu, co jeszcze? bardzo sie martwie a babcie i wszelaka pomoc daleko daleko od nas :(
    • Zastanawiam się jak się zachowują wasze 2 miesięczne dzieci na spacerze? Czy śpią? Z moim wychodzę kiedy śpi, bo jeśli nie śpi to płacze (choć jest najedzone i przewinięte).Nie wiem,jak później zachowują się starsze dzieci 3-4 miesięczne?Przecież nie mogę ciągle liczyć na to,że będzie spać na spacerze.W domu w wózku potrafi być spokojna 15-25 minut, jeździmy sobie,ogląda zawieszkę z misiami na wózku itp. A co robią wasze 2 miesięczne dzieciaczki w domu?Moje lubi być na rękach gdy chodz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się