Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      domy

domy

(419 wyników)
    • Wątek o filmach i jeden z wpisów dał mi do myślenia... Z reguły jest tak, ze własne dziecko kochamy zawsze i bezwarunkowo. Nawet jak osiągnie już pełnoletniość traktujemy w szczególny sposób i pewnie każda z nas oburzyłaby się na pomysł wyrzucenia z domu jeśli syn czy córka nie spełniłoby skrywanych oczekiwań. Ale czy aby napewno słusznie? Zastanawiam się, czy są sytuacje kiedy takie skrajne posuniecie jest jak kubeł zimnej wody. Czy jeśli widziałabym że mój syn niszczy sobie życie, że nadu...
    • Chciałybyście rodzić w domu? Brałyscie taką opcję pod uwagę?? Mnie nawet przez myśl nie przeszło.. zupełnie nie wiedziałabym co robić :/ Z resztą w moim przypadku interwencja lekarza okazała się niezbędna, skończyło się na cc
    • dzieci sąsiadów, a trójka ich jest, każdego wieczora (tak mniej więcej o tej porze) zaczyna łupać piłką w chałupie, po gołych podłogach. na zewnątrz dzieciarów nie wypuszczają, żeby się wyszalały, więc dzieciary łomoczą w chałupie. wkurwia mnie to :/ słusznie? czy też może to już starość?
    • Z jakiegoś wątku wynikało, że kilka z Was pracuje w własnym domu jako biurze - jak się z tym czujecie, odpowiada Wam taka forma pracy? Cenicie sobie tę wolność, jaką daje praca "na swoim" lub freelancing? Lubicie pracować w domu?
    • Kot to wysterylizowana kotka, bialo-czarna, nie mam pojecia ile ma lat, ale wyglada na rok-dwa. Jest wyjatkowa przylepa, taka co to by tylko na kolanach czlowieka lezala i mruczala:) Jest kotem generalnie podworkowo stajennym, ale mieszkala tez w domu i jest nauczona korzystania z kuwety. Odrobaczana, szczepiona, odpchlana regularnie spot-on'em. Dziewczyna, ktora trzyma u mnie konia w pensjonacie przywiozla ja do mnie z poprzedniej stajni, jednak nie mam warunkow zeby wziasc ja do domu (...
    • I to jest również wątek do mam synów :) Moja koleżanka jest w szczęśliwym 10letnim związku (małżeństwie) ze swoim partnerem, który nic kompletnie nic nie potrafi ugotować w kuchni. Nie wiem nawet czy wodę potrafi zagotować. Jak mu napisała na kartce by m.in. kupił marchewkę to kupił jedną. Jak kazała obrać ziemniaki, gdy wracała po porodzie ze szpitala, to obrał wszystkie jakie były, a było ich sporo :D its. itp. Mówi, że mama go we wszystkim wyręczała i taki niedoróbek na łasce kobiety zo...
    • Chodzi o mnie i tylko i wyłącznie o wasze opinie :) Dom jednorodzinny, 2 piętra. Na najwyższym mieszka siostra z rodziną, ma swoje mieszkanie. Na pierwszym pietrze sypialnię mają rodzice moi, jest też kuchnia, pokój gościnny i małe wc i mój stary pokój (obecnie pierdolnik) Na parterze 2 pokoje mam ja z synem i duża łazienka. Dla wszystkich wspólne wejście do domu. Ja z rodzicami wspólne mam kuchnię, łazienkę i syn często bawi się w pokoju gościnnym. I teraz tak - moja mama częst...
    • Z przyczyn ode mnie niezaleznych siedze sama z 3 kotami w chałupie. Pozamykałam okna ( ktore mozna od zewnatrz otworzyc) ale na kazde głosniejsze ŁUP podskakuje. Lubicie tak same siedziec? Jako posiadaczka 2 rodzenstwa jestem nieprzywyczajona :/
    • Podejmuje wiekszasc dezyzji i ma wiecej do powiedzenia, niz druga polowka. Jaka forme negocjacji preferujecie ? Kompromisy, awantury czy uleglosc, jezeli w dyskusji macie odmienne zdanie. W naszym malzenstwie spodnie nosi moj maz i jest glowa rodziny. Natomiast ja, jestem jego szyja, ktora kreci ta glowa :D Wacik lajtowa. Zapraszam do dyskusji ;)
    • Ile km dziennie dojeżdżacie do pracy? Nie klniecie zimą i nie marzycie o ciepłym bloku?
    • w szeregowcu.Mamy juz taki jeden upatrzony. Jutro idziemy go ogladac od srodka. O co zapytac i na co zwrocic uwage? Radcie dobre kobiety, a wdzieczna Wam bede;)
    • [img]https://czad.blox.pl/resource/jak_maz_powinien_wchodzic_do_domu.jpg[/img]
    • Dziewczyny, wariactwo. Właśnie dzisiaj przypieczętowałam swój los :/ Zawsze byłam przekonana, że w ciąży to ja będę na pełnych obrotach do 8 miesiąca. I co? Dupa. Mniejsza o szczegóły, ale od początku ciąży w pracy udało mi się być 2 tygodnie. Teraz od tygodniu na zwolnieniu ze szpitala, ginekolog przedłużył i dzisiaj już wiadomo - zostaję na L4 do końca ciąży. A termin mam na 28.10 o.O Właśnie snuję plany jak nie zmarnować tego pół roku. Mam zamiar narzucić sobie rygor i codziennie jednak...
    • Rozmawiałam wczoraj z bratem na skypie. Mowi mi że ma przestój w pracy, juz 5 tyg siedzi w domu i sie nudzi (czeka na telefon od szefa , ale w miedzyczasie rozglada sie za inna praca, ogolnie kaszana).Wiec on siedzi w domu, jego przyszla zona pracuje. Mowie mu , ze skoro sie nudzi niech zacznie sprzatac.A on do mnie: wiesz jak czysto jest w domu? 3 x w tygodniu ściera kurze, 4x w tyg robi pranie.Codziennie gotuje. I za chwile dodaje: poczekaj , musze wstawic ryż na gaz, zaraz wracam ...
    • w ciuchy tzw. "podomowe"? Ja tak - jakoś nie lubię chodzić po domu w tym w czym np byłam w pracy czy ogólnie wychodziłam na dwór Bluzka to jeszcze jak cię mogę, ale spodnie nigdy - bo np w autobusie czy sklepie siadałam na jakimś krzesełku i nie mogłabym potem w tym ciuchach łazić po domu. Takie moje małe zboczenie.
    • po wewn. stronie okna, ciepło w domu, po nocy troche wilgoci i masz warstwa lodu :/ trzecie piętro i 20 na minusie o 9.30 to ile w nocy przy gruncie??
    • a będę siedziała jeszcze przynajmniej do września.. kurde ja to z tych co najlepiej się czuja "w ruchu" jeszcze kurde wiosną, latem można siedzieć pół dnia z dzieciakiem na dworze, a zimą, godzina dwie i do dom, to biedne dziecko też już się w domu nudzi, zabawki nudne, wszystko co można robić w domu już chyba też, matce pomysłów brak no i jeszcze dół siedzeniowodupny się wkrada :( mało coś was też na maglu, więc sobie strzeliłam posta coby ich trochę więcej było :) enter
    • od zawsze marzył nam się dom na wsi... plan jest "bliski" realizacji...tylko od czego zacząć, gdzie szukać? ma któraś z Was doświadczenie w tym temacie? bo oprócz znajomych, którzy mieszkając w tamtych okolicach mają się dowiedzieć...to pomysłu mi brak...jakies polecone strony z domami? agencje nieruchomoci??.:-/
    • Bo ja mam 8-latke i coraz bardziej mnie dręczy ten problem. Wiadomo, źże częśc z was napisze że nie zostawia nigdy, a częśc że i owszem, nawet kilkumiesieczniaka na kilkanascie minut jak śpi. No więc prosze o odpowiedzi w formie odpowiedzi na pytanie - Ja ile minut/godzin można zostawić dziecko samo w domu: 1 rok - 2 lata 3 lata 4 lata 5 lat 6 lat 7 lat 8 lat 9 lat 10 lat 11 lat 12 lat 13 lat 14 lat 15 lat 16 lat 17 lat 18 lat;-) Chodzi o dziecko przeciętne, nie ma...
    • Kobity jak to jest z Waszymi facetami? Ja wiem, że ja siedzę z dzieckiem w domu, ja wiem to on pracuje, ja wiem, że po pracy zmęczony, ale to mam mu obiad naszykować, a on se potem poleguje na kanapie, dziecku bajkę włączy i chce świętego spokoju. Nie zawsze tak jest, ale ostatnie tygodnie tak właśnie wyglądają. Do tego jakiś mądry kolega, któremu niedawno urodziło się dziecko pochwalił się, że się wysypia, bo śpi w innym pokoju, w końcu jest jedynym żywicielem rodziny, więc mu się nal...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się