domy

(1146 wyników)
  • Czy to dobry czas na wystawienie domu na sprzedaż? Na niebie wielki krzyż. U mnie natalniy Saturn w 4 domu w koniunkcji z Księżycem i IC. Tranzyt Saturna separacyjny (1,53st) do Księżyca w 3-cim i aplikacyjny do IC (1,14 st) oraz 6-cio stopniowy aplikacyjny do natalnego Saturna. 4 dom w Skorpionie. Mój Księzyc nie jest wladcą żadnego domu chociaż 11 dom zaczyna mi sie w 29,29 Bliźniąt i Saturn też nie włada żadnym domem bo 5 dom zaczyna mi sie w 29,29 Strzelca. W 5 domu mam teraz tranz...
  • Mam prośbę o rozwianie moich wątpliwości: - ktoś, kto gra na giełdzie, jest maklerem - czy to dom VIII? - sprawy sądowe, cywilne - czy to też dom VIII? A sprawy karne? - szkolnictwo, nauczanie dzieci, praca na rzecz dzieci - dom III? Wyższe - to dom IX. - a dom XI, co tu dokładnie się kryje? Spełnienie marzeń? Mi pasuje tu towarzystwo, imprezy, balangi itp.
  • Witam serdecznie, jak sprawdzić kto włada danym domem w moim horoskopie? i czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć czy widać u mnie jeszcze jeden związek partnerski? ur 05 sierp.81r., 06.35 rano. Z góry dziękuję za odp. B.
  • U mnie teraz nagromadzenie tranzytów z 5 domu. Nie wiem co o tym sądzić- dzieci ( wnuki), twórczośc, loteria,? Fajnie byłoby gdyby to był 5 dom np. w Lwie ale niestety jest w Koziorożcu. Tranzyt Sun sekstyl Moon ( natalnie kwadrat). Tranzyt Merkury trygon Merkury ( natalnie Merkury wladca horoskopu w 1-szym). Tranzyt Wenus sekstyl Neptun ( natalnie słabiutki trygon) i tranzyt trygon do koniunkcji Pluto/ASC. Za chwilkę dołączy do tej kompanii w 5 domu tranzytujący Księżyc robiąc trygon do ...
  • Witam! Chcę się dowiedzieć na jakiej zasadzie działa Mars w 7 domu, bo nie rozumiem tego mechanizmu. Dużo, dużo o tym szukałem w Internecie i informacje na ten temat są w moim odczuciu powierzchowne i na dodatek sprzeczne. Nie rozumiem, zasady działania tej marsowej energii. Mam parę konkretnych pytań na ten temat, ale także prosiłbym o taki ogólny opis właśnie jak działa ta energia, jak krąży itp. Zacznę od tego, że mój Mars jest w Byku, tak samo jak sam Descendent a Mars na DC, więc nie wie...
  • Przyznaje, ze wizja tego tranzytu mnie przeraza. Kojarzy mi sie tylko z jednym - klopoty finansowe a tego juz nie zniose. Ledwo sie troche odkulam a i tak mam na glowie jeszcze sprawy rodzinne, ktore tez sie wiaza z duzymi wydatkami. Aktualnie ten sam tranzyt ma moja mama, ktora jest w klopotach finansowych przez ojca - ciagnie sie sprawa wypadku, ojciec rok temu zostal zwolniony z pracy a z powodu wieku aktualnie to raczej na stale sie nigdzie nie zalapie wiec ma umowy na 3 miesiace i potem ...
  • Cz[b]y to dobry czas na naukę obcego języka? Bo się zastanawiam czy się zmobilizować w końcu, czy dać sobie spokój i nie myśleć o tym. Rok z kawałkiem taki tranzyt potrwa, a mi się marzy portugalski. Kiedyś zaczęłam, kilka lat temu, ale porzuciłam, szkoda czasu, itd. No i co, taki tranzyt coś pomoże? Nauczę się? Jak myślicie i na co jeszcze patrzeć, Merkury jest u mnie władcą 9 domu, urodzeniowa opozycja Merkurego i Jowisza. Jowisz jest władcą 3 domu. Chciałabym się nauczyć szybko i dobrze...
  • oznacza coś?
  • witajcie! mam stellum w VIII domu: - wenus (waga) 29"21 - saturn (waga) 25"58 - pluton (waga) 27"03 poza tym w VIII domu: - słońce (skorpion) 1"47 - jowisz (skorpion) 16"41 czy w związku z tym (według niektórych opinii różnych osób) -> [b]wszystkie planety w wadze są spalone[/b] ("Planeta znajdująca się w odległości do 3º (według niektórych starożytnych traktatów do 6º) od dokładnej koniunkcji ze Słońcem w jedną i drugą stronę uważana jest za „spaloną planet...
  • a już sąsiadka przyleciała ze skargą, że dzieci za głośno tupią i ona 2 piętra niżej słyszy ! Hmmm..Nie oczekiwałam aż tak wyraźnej i dosłownej manifestacji możliwości Saturna w 3d a tu proszę. Od dwóch lat tu mieszkamy i dzieci tupią, a nigdy wcześniej nikt nie przyszedł :-) A na wakacje wybieram się z bratem...Chyba jeszcze to przemyślę, co nie?
  • Na razie moja ukochana przyjaciółka, zamężna matka dzieciom, zakochała się bez reszty w koledze ze studiów (podyplomowych, na które teraz razem chodzą). Męża kocha, a jakże, zawsze to było takie wzorowe małżeństwo, ale teraz pojawił się ON. Jest podobno jazda bez trzymanki, choć ona nie jest pewna tak do końca, czy uczucie jest odwzajemnione (on też żonaty). Te Pluton robi jej jak na razie także kwadraturę do natalnego Plutona (2 dom). [Co ciekawe, ja mam teraz identyczny tranzyt, ale na r...
  • chciałam zapytać lepszych astrologów ode mnie o znaczenie mojego natalnego stellum w 6 domu, w koziorożcu: księżyc 10°48', uran 14°48' i neptun 16°46'. nie wiem, czy rozpatrywać to pozytywnie, jako innowacyjność i twórczość (w pracy?), czy też negatywnie, jako natura dziwaka:D przesadne reakcje emocjonalne i nadwrażliwość, gwałtowność i problem z dostosowaniem się, tego typu rzeczy. no i ten księżyc na wygnaniu.. przyznam, że bliżej mi do tej drugiej intepretacji:D i w ogóle nie widzę u sie...
  • U mnie wierzcholek 5 domu zaczyna sie w Strzelcu ale w 29,29 stopniu. dalej jak wiadomo jest Koziorożec. 5 dom kończy sie w 3,20 st Wodnika. W sumie prawie cały 5 dom jest w Koziorożcu. czy w takiej sytuacji władca 5 domu jest Jowisz a współwładca Saturn czy taki rozklad 5 domu w zodiaku należałoby traktowac jako Koziorożca i wladca Saturn.
  • Kurczę, doczytałam się u mojego dziecka młodszego w horoskopie o Saturnie w 4 domu. Źle aspektowany wiecie co oznacza...No i boję się teraz o męża mojego. Niestety nie wiem, jak sprawdzić, czy on jest dobrze, czy źle aspektowany. Czy możecie mi pomóc? Data urodzenia syna: 14 stycznia 2010 roku, Warszawa, godz. 14.11 Może pomogą jeszcze te daty: urodzenie starszego syna: 6 stycznia 2005, w-wa, godz. 12.40 No i moja: 27.01.1976, Węgrów, godz. 18.25 Nie ukrywam, że strach mnie ogarną...
  • Od niedawna rozpracowuję horoskop partnerski z pewnym facetem i zauważyłam, że jego słońce znajduje się w moim domu VII w strzelcu. O czym to świadczy? Mój neptun leży prawie na jego IC Co to oznacza? Pomógłby mi ktoś to rozwikłać. Bardzo mi zależy bo to dziwna relacja jest i staram się zrozumieć pewne rzeczy... proszę :)
  • fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2463455,2,1,Tranzyty-11-10-2010-Jasmina.html Chciałam podzielić się wrażeniami z tranzytu Saturna przez 2 dom. Przyznam, że obawialam się tego tranzytu, myslałam, że Saturn mi się dołozy do niezbyt szczęśliwych innych układow. Ale nic złego w temacie materii i wartości się nie dzieje na szczęście. Tranzyt Saturna przez mój drugi dom w Wadze i z jednoczesną kwadraturą do Wenus w 11 domu ( dziś już po) spowodował: mam więcej pracy ( zleceń) co mnie cieszy ogrom...
  • W większości osób, u których zauważyłem Jowisza w II domu, często nawet mocnego ( np żywioł ognia ), nie widzę ani "żyły złota", ani "dynamizmu" poprawiania tej sytuacji. Często odnoszę wrażenie, że nie ma tu żadnej reguły, a za finanse odpowiada w większej mierze reszta horoskopu. W przeciwieństwie np do Księżyca, która jest "w swej bierności" nawet aktywny, potrafiący się "przyssać" do pieniędzy, albo do dynamicznego Marsa, lub nieoczekiwanie biednego/bogatego Urana. One coś "robią", w bar...
  • Witajcie. Czy urodzeniowy saturn który jest w ścisłej koniunkcji z węzłem południowym w bliźniętach w 12 domu można w ogóle wykorzystać, przepracować, przejawić pozytywnie? W horoskopie jest krzyż, a chyba nawet 2 - ten drugi tworzy właśnie saturn z węzłem pd w opozycji do węzła pn i kwadraturze do MC w rybach i IC w pannie - tyle, że tam nie ma żadnych planet, więc moze to już nie jest krzyż?... Pierwszy krzyż tworzą : ascendent w raku w opozycji do wenus nad descendencie w koziorożcu (...
  • Witam, jestem właśnie w 6 miesiącu ciąży. Podobno takie położenie marsa nie wróży dobrze.. Jakieś komplikacje w trakcie porodu? Poronienia? Jak można zinterpretować mój 5 dom? [img]https://astromix.pl/component/option,com_user/task,UserNat/Itemid,79/[/img]
  • Jak podejśc do Neptuna w Strzelcu w V domu w aspekcie posiadania dzieci?Jowisz w Bliźniętach (Xd.) w trygonie ze Słońcem. Ryby na szczycie VIIIdomu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się