Forum Dom Architektura
ZMIEŃ
      domy

domy

(608 wyników)
    • Witam, chcemy wybudowac dom opieki, w tym celu kupilismy dzialke na wsi, wielkosci 8000 m2, z czego tylko 1500 m2 jest pod zabudowe. Zaczelismy rozgladac za architektem i tu pojawil sie problem, poniewaz architekt stwierdzil, ze na takiej dzialce nie da rady postawic domu parterowego o wielkosci mniej wiecej 700 m2. Czy to prawda? I dlaczego skoro mamy 1500 nie mozemy postawic budynku o wielkosci 700 m2, czy jest ktos kto moze mi to wyjasnic w jakis ''ludzki'' sposob. Z gory dziekuje.
    • Czy zna ktoś stronke na której można się pobawić w projektowanie domów? (kolory elewacji, dachówek, wielkość okien).
    • Witam Zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie na temat budowy niedrogiego domu. docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHlQZHJHeVd5RDBqeWJsTlNidy1BY2c6MQ Za wszystkie udzielone odpowiedzi z góry dziękuję.
    • Co do stropów szklanych..miałem przyjemność projektować coś takiego w budynku użyteczności publicznej.Jeszcze większą przyjemność mieli ci którym było dane przebywać piętro niżej obserwując kobiety w spódnicach przechadzające się po stropie.Jeszcze większą "przyjemność" ale to już w cudzysłowie miały panie poruszające się w obcasach po tafli zwłaszcza że chodziło się tam po szklanej pochylni. Nie muszę dodawać że pomysł okazał się chybionym.
    • Ostatnie 2 domy (M-Gouse i Adex) są makabryczne!
    • GDZIE TA NIETYPOWOSC
    • Wyobrazcie sobie polską wieś za 30 lat.Zamiast prostokątnych pudełek krytych eternitem same fantazyjne bryły:) ... www.tnij.org/start2010
    • Sytuacja jest taka: mam działkę na środku osiedla domków katalogowych. Wjazd od południowego wschodu, warunki zabudowy tradycyjne: dach 2 spad lub 4 spad 30-50 stopni. Tyle że ja nie chcę mieć domu-dworku (działka jest za mała niecałe 1000m2, szerokość 27m), domku z 2 kolumienkami, domku-gargamela a jak oglądam kolejny katalog gotowców to chce mi się rzygać, ciekawe budynki zdarzają się tam rzadko. Chciałbym zbudować dom z poddaszem użytkowym 150-170m2 plus garaż dwustanowiskowy, racze...
    • Nic oryginalnego.Kolejny prostokąt z wielkimi oknami.Takich projektów pokazywano już setki na Bryle ... www.skapiec.pl/#from41355
    • Chcę wybudować nowoczesny dom z garażem do max 180 m2, z dużymi przeszkleniami, narożnymi oknami, fragmentami drewnianymi na elewacji i …..płaskim dachem. Niestety okazało się ze warunki zabudowy dopuszczają tylko dachy dwu lub wielospadowe. Jak z tego wybrnąć? Czy natknęliście się na nowoczesne projekty ze skośnymi dachami? Jest dużo projektów z płaskimi dachami a ja niestety musze zejść na ziemie-dach spadzisty.. Poradźcie proszę jak z tego wybrnąć-czy można jakoś zrobić te spady (...
    • Ta ostatnia drewniana kostka wydaje się już wyjątkowo idiotyczna.
    • Prosze o opinie: www.z500.pl/projekt/z40.html Założenie - dom ma być mały i niedrogi. Zmiany - garaż z pomieszczeniem na sprzęt ogrodowy, podniesienie ścianki kolankowej i umieszczenie okien na poddaszu w szczytach
    • Super artykuł! Właśnie takie przekrojowe tematy są najlepsze!
    • I taki dom to mi się podoba :)
    • Witam, poszukuję architekta z Krakowa projektującego nowoczesne domy jednorodzinne. Ciekawym projektem jest np. dom na Zwierzyńcu przy Kopcu Kościuszki,którego bryła rzuca się w oczy z Mostu Zwierzynieckiego. Ktokolwiek jechał tamtedy będzie wiedział o który dom chodzi. Może ktoś wie kto projektował ten dom, lub może polecić innego architekta? Dziękuję i pozdrawiam
    • Witam, zajrzałam na to forum, ponieważ poszukuje projektu domu do 140 mkw. w stylu nowoczesnym, modernistycznym. Chciałabym kupić gotowy projekt ale po przejrzeniu dziesiątek stron widzę, że graniczy to z cudem. Czy naprawdę słowo nowoczesny oznacza, że do mam mieć 200 i więcej mkw.? Rozumiem, że dopiero na takiej powierzchni widać wiele ciekawych rozwiązań architektonicznych ale czuję się postawiona pod ścianą - albo wybuduję kolejny "dworek" albo będę zmuszona zamówić projekt indywid...
    • Chyba bałbym się że spadne w przepaść.
    • Pewnie dużo pająków jest w tym domu, a sam pomysł bardzo fajny. Taki mały azyl w wielkim mieście.
    • Witam szanownych architektów. Niebawem planuję rozpoczęcie remontu budynku mieszkalnego. Zakres robót będzie obejmował tylko roboty wykończeniowo- instalacyjne ( panele, glazura, terakota, wymiana grzejników i kotła gazowego) a także wykonanie w ścianie zewnętrznej dwóch otworów 50x100 cm i wstawienie w to miejsce pustaków szklanych. Czy w związku z tym powinienem złożyć zgłoszenie o zamiarze wykonania robót budowlanych? Dodam, że budynek stoi na granicy z sąsiednią działką i właśnie w ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się