Forum Kultura Teatr
ZMIEŃ
      inna

inna

(64 wyniki)
    • Chciałbym Państwa zainteresować sytuacją w jakiej znalazł się krakowski Teatr Mumerus i prosić o reakcję. Stowarzyszenie Teatr Mumerus powstało w 1999 roku - od tego czasu zrealizowaliśmy kilkanaście premier, koprodukcji, programów edukacyjnych z młodzieżą, zagraliśmy także kilkanaście razy na festiwalach i występach gościnnych w Polsce i zagranicą. Nasza działalność spotykała się z prawie wyłącznie pozytywnymi opiniami – można się z nimi zapoznać, jak również z dokument...
    • Poszukuję ciekawej i zabawnej sztuki na przyszły weekend. W TR znalazłam "Zaryzykuj wszystko", ale nie wiem jak sie do niej ustosunkował, gdyż nikt ze znajomych tego nie widział, może na tym forum ktoś mnie poratuje jakąś opinią?
    • serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,2835257.html Tekst doczekal sie juz nastu komentarzy, pomyslalem by wrzucic go tutaj. Znacie inne takie "obrazki" z zycia aktorow?
    • Stanisław Szarcin „Uczciwością i pracą...” Osoby: Zenobiusz Krzeczelow- kryminalista z ambicjami, niezwykle dumny ze swego bogactwa, cham i prostak; Violetta Krzeczelow- jego żona, w usposobieniu podobna; Elżbieta- ich córka, pannica bez ambicji i polotu; Senator- członek rządu, władza w czystej postaci, prawdziwy obywatel, jednak z niejasną przeszłością; Senatorowa- jego żona, inteligentna i kulturalna osoba; Aureliusz- syn Senatorstwa, mądry s...
    • Moim zdaniem swietnie wyrezyserowane i zagrane. Mocna sztuka. Efekt poglebia mala przestrzen miedzy aktorami a widzem. No i podziwiam Marte Krol za odwage zeby zagrac w tak drastycznych scenach. A Wy co sadzicie?
    • Scenografia plasticzana (no! obronił się żyrandol i projekcje multimedialne; pan od świateł po prawej sympatyczny)... reszta - gleba! A teraz po aktorach: 1) Damian Aleksander - nie poznałem go w tej masce 2) Raul - uroczy, daje radę 3) Christine - mogłaby podkładać Pocahontas albo Cinderellę - nic więcej się nie wykrzesi, zero charyzmy, głosik słodko-pierdzący! 4)Carlott - boska, broni się chociaż w drugiej scenie pierwszego aktu - daremna gra. Ale można jej wybaczyć, bo jedyna ...
    • Moim zdaniem najlepszy rezyser teatralny. Co o nim sadzicie?Pozdrawiam
    • od czwartku do TR wraca kultowy "Tlen" Wyrypajewa i Koniecznej. Graja tylko 4 razy. www.trwarszawa.pl/pl/home/399/index.html Mysle, ze warto sie wybrac. Po chyba 2 latach przerwy w graniu moze byc to zupelnie nowe przedstawienie.
    • przedrukowane z bydgoskiego forum "kultura" za gościem portalu 'slawek' Dyskusja odbędzie się w czasie Festiwalu Prapremier (28.09-4.10), ale może ktoś ma ochotę zabrac głos już teraz.... POLSKI DRAMAT KŁAMIE? forum dramaturgów Po rozlicznych rewolucjach scenicznych i dyktatach narzucanych przez reżyserów, po dokonaniach teatru aktora, teatru inscenizacji czy teatru kreacji zbiorowych nieoczekiwanie okazało się, że słowo wcale nie pełni roli wyłącznie służebnej w teatrze, że ch...
    • To chyba pierwszy taki przypadek w internetowych dyskusjach o kulturze. Admin e-teatru zamknął forum. Ciekawy temat do dyskusji - dlaczego? Fakt, że w ostatnim czasie pojawiało się coraz więcej wypowiedzi wyraźnie "schizoidalnych", chamstwa ,głupoty, brudnych gierek towarzyskich i politycznych. ALE - co z demokracją i innymi idolami naszego świata? Może uprzejmie odezwą się tu :niejaki Jesiotr, niejaki Manekin, niejaki Kowalski...A zwycięzcą (moralnym) jest Jacek Zembrzuski, bo nowe e-t...
    • Jestem aktorką, 3 lata po szkole i chętnie bym gdzieś pojechała za granicę do teatru, bądź filmu czy reklamy, języki znam. Orientuje się ktoś jak się do tego zabrać? Będę zobowiązana za informacje.
    • Czy byl ktos z Was na "Szalonych nozyczkach" w Kwadracie? Warto sie wybrac? pozdrawiam
    • Mam do was pytanie drodzy FORUMOWICZE, jak odczuwacie kondycje polskiego teatru w tej chwili. Czy to prawda ze jest kryzys ktorego ja nie zauwazylem ale jak sie okazuje jest to dosyc powszechne zdanie o zgrozo ludzi zwiazanych z teatrem
    • Właśnie wróciłam ze gościnnego spektaklu Teatru Balszoj wystawianego w warszawskim Wielkim. Spektakl - bajka! Istne cudo, jestem i długo będę zauroczona. Ale przed spektaklem cyrk w szatni. Gości wita karteczka, że są proszeni o uregulowanie należności za szatnię w momencie oddawania ubrań, w kwocie 2 zł. za os dorosłą i 1 zł. za młodzież szkolną. Karteczka w tonie raczej ozanjmującym, niż proszącym więc wszyscy karnie płacą. Panowie w smokingach przegrzebują kieszenie, panie w dł...
    • RANKING(12)

Pozwalam sobie wydzielić wątek „RANKING” z sympatycznego podpowiadania kandydatowi na studia Wiedzy o teatrze, co ma przeczytać, aby się przygotować do egzaminu (TEATROLOGIA na AKADEMII TETRALNEJ) bowiem pojawiły się treści na zupełnie inny – dość istotny - temat. ------------------------------------------------------------------------------ Re: TEATROLOGIA na AKADEMII TETRALNEJ w Warszawie Autor: Gość: bumbum IP: *.int.pl Data: 24.06.2005 20:41 Ale zastanów ...
    • A gdzie? A w coraz ciekawszym Teatrze Polskim w Bydgoszczy. Juz w pazdzierniku. www.teatry.art.pl/!inne/teatralia2/nowyf.htm wiadomosci.tvp.pl/bydgoszcz/kulturalne/rok2002/6/18/Festiwalg19/Festiwalg19.asp Jak myslicie - przyjmie sie???
    • Czy ktoś wie jakie tytuły przygotowywane są jako spektakle dyplomowe w Krakowie, Łodzi i Wrocławiu?
    • Jest ktoś chętny,żeby mi zafundować bilet na przedstawienie? www.e-teatr.pl/artykuly/5296.html Będę bardzo wdzięczny za bezinteresowną pomoc.
    • dlaczego wakar i moscicki zawsze musza skrytykowac wszystko co jest zrobione nowoczesnie, tych wsdzystkich warlikow, klate i innych.?dlaczego wyborcza musi promowac teatr polonia i rozmaitosci i zawsze wszystkie spektakle o tzw wspolczesnosci?co to za krytyka, ktora jest tendencyjna.
    • po polsku i po angielsku Domyślam się, że jest z tym ciężko, skoro nawet nie ma w sprzedaży DVD ze sztukami teatralnymi widz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się