inna

(37 wyników)
  • Czytałam kilka jej książek, jedne mi się bardziej podobały, inne mniej - ale teraz poznaję coś nowego: "Anders". Tak mnie wciągnęła, że zapomniałam o tłustym czwartku, o pączkach - ja, taki niereformowalny dietetycznie łasuch !!!;-) Polecam.
  • nie chcialam tak od rana w temacie...;-) "Mala ksiazka o kupie"...znajoma kupila dla swych dzieci,ktore zasypuja ja pytaniami...wyjasnienie tematu dla dociekliwych i ciakawskich dzieci niezłe... obczaj.net/pl/268226/ czego to ludzie nie wymyslą hahahah jak dla mnie troche okropna,ale dla dzieci na pewno ciekawa,bo 'inna'.
  • nie wszystkim mogą odpowiadać takie czy inne ksiazki. jedni moga przeciez brac udzial w dyskusjach o tej, inni o drugiej ksiazce w innych klubach. podajcie propozycje-stworzymy watek,umiescimy odpowiednik na górze i czytamy:)))))
  • to ciagłe czytanie, wydawanie kasy na ksiazki, latanie po bibliotekach, ksiagarniach...sleczenie po nocach, przecieranie oczek, mieszanie zupy i spacerowanie z ksiazka...? ostatnio uslyszalam, ze to kompletne marnowanie czasu...;-P rety...
  • czy jest ktoś, kto zagląda czasem na koniec ksiazki rozpoczynając ją? lub omija co niektore przydługawe fragmenty...a moze czytacie kilka naraz? ja zagladam czesto na koniec...-oprocz ksiazek z watkiem kryminalnym..czasem omijam jakies fragmenty typu opisy przedmiotow itp. jestem w tym sama?;-P
  • ja haft krzyzykowy,czyli znow cos co meczy oczy niestety;-))))
  • Niezręcznie mi pytać, ale czy znalazłby się ktoś chętny do przeczytania moich szufladkowych wypocin? Zasięgałam już rady w różnych kręgach, ale chciałabym jeszcze dowiedzieć się, co o mojej "książce" sądzi ktoś, kto w ogóle mnie nie zna. Czy znajdzie się wobec tego ktoś chętny do trzeźwego spojrzenia na moje "dzieło"? :-)
  • W podziemiach Biblioteki Uniwersytetu Warszawskiego funkcjonuje Cmentarzysko Zapomnianych Książek. Za około 30 zł można zabrać tyle tomów, ile zdoła się unieść. Płacimy, buszujemy wśród książek i zabieramy ze sobą tyle książek, ile udźwigniemy w przygotowanej przez antykwariuszy torbie. Książki trafiają tam z antykwariatów, bibliotek oraz z prywatnych domów. Codziennie dokładanych jest około 2-3 tysiące książek. Według słów warszawskiego antykwariusza Waldemara Szatanka, zainspirowanego ...
  • Jeśli powielam podobny wątek, to pardon. Ale ciekawi mnie Wasze zdanie na temat jak wyżej :-)
  • kto czyta? kto lubi? kto rozumie? skad ten fenomen? czytam,nie wciaga mnie zbytnio,nieco sie mecze-ale dokoncze.na razie 'osobowosc cmy'.warto coc dalej?nie chce ekranizacji.a inne?
  • Historia jakich wiele, Polka poznaje mężczyznę muzułmanina, zakochuje się zachodzi w ciążę i biorą ślub. Facet okazuje się skrajnym islamistą ( islamistą????) chorobliwie zazdrosnym , męskim bokserem i tchórzem na dodatek. Historia jest fikcyjna, jednak autorka jest osobą dość dobrze znającą realia panujące w rodzinach i w krajach arabskich.Fakt że z początku czyta się dość ciężko i nie jest to ciężar gatunkowy tylko raczej stylistyczno gramatyczny, im dalej tym lapiej jednak.W pewnym momenci...
  • Byłam ostatni w księgarni i właśnie zmieniali szyldy. W sumie to szkoda jakoś nazwa Świat Książki jest o niebo fajniejsza!
  • wydaje mi się ze istnieje jakiś podział, mimo wszystko, na takie książki... wiele książek jest typowo kierowanych do kobiet..nie wyobrazam sobie zeby facet zabrał się za Szwaje,grocholę nie mowiąc o Steel... znacie takich? a dlaczego wlasciwie nie? co oni tak naprawde czytaja? a moze chcieliby a nie wypada? czy tylko horrory,kryminały,fantastyczne lub historyczno-polityczne? o co tu chodzi? dlaczego facet nie chce czytac o watku milosnym? przeciez tez chca byc kochani, kochaja...
  • Często zdarza się, że ktoś poleca nam jakąś książkę (albo też film) i nie może wyjść z zachwytu nad nią. Sięgamy więc po tą książkę z wielką nadzieją i entuzjazmem.... i okazuje się, że ledwo możemy dobrnąć do końca. A moje pytanie brzmi jak w temacie: na jakiej książce się po prostu nie zawiedliście?
  • w carrefour sa ksiazki klasyki po 4,99 w oprawie skoropodobnej. jesli macie to sobie zerknijcie.w niej(naszej kaliskiej akurat) sa pokazane co prawda tylko te na brazowo-złote ale sa i zielonawo-brazowo-zlote.i ja wlasnie z tych drugich kupilam dzis 2 szt.:) z tych pierwszych glownie [i]antygona, słuby...,i przerozne cytaty[/i]. a w drugich [i] potop,wojna i pokoj, i inne[/i]. ja kupilam [b]dickensa 'dawid copperfield' i galsworthy 'na giełdzie forsyte'ów'[/b]. z checia kupilab...
  • Mała prośba,do wszystkich bywalczyń tego forum. Zawsze było to forum otwarte dla wszystkich i każda nowa osoba była milo witana.Myślę że każdy ma prawo u nas coś napisać nawet jeśli się z tym nie zgadzamy,właściwie z wiecznie przytakującym tłumem nie bardzo jest o czym rozmawiać. Wiem że wiele osób dotknęło to że ktoś nam zarzucił że czytujemy same czytadła,ale w końcu takie nasze prawo,nie było to miłe ani 100% zgodne z prawdą.Jednak teraz złośliwości dotyczące tego tematu szczerzą...
  • Czytal ktos? Zamowilam, ale bede czekac az do konca czerwca az mi mama przywiezie, a ciekawa jestem opinii innych.
  • Wiadomo, nie zawsze czyta się noblistów, ale czemu na tym forum poleca się tylko czytadełka? Nie szkoda Wam czasu na te wszystkie Szwaje, "Zmierzchy" i "Księzyce we łzach"?
  • molesław-podsunelas mi temat:)) jak myslicie,co sadza autorzy ksiazek (nasze forumowe autorki tez?) na temat takiego wlasnie czytania 'za darmo' w ksiegarniach,po trochu,bez kupowania..? czy odbieraja to podobnie do pozniejszego pozyczania sobie przez ludzi ksiazek? ale w koncu ktos musi kupic...troche to dla nich ze strata-finansowa jedynie...bo zainteresowanie jest...
  • ...współczesnej. Ponoć treść częściowo oparta na faktach. Niektóre fragmenty są na wesoło, inne na smutno. Sięgnęłam po książkę [b]"Casual" Oksany [/b][b]Robski[/b] ot, tak, jako lekką "przegryzkę" po lekturze Cobena. Choć mam ambiwalentne odczucia co do niektórych wątków (nie co do książki jako całości) - nie żałuję. Znowu zarwałam noc. Tytuł daję na szpilkę, jakby co.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się