inna

(110 wyników)
  • Słuchajcie, przyjrzałem się ostatnio twórczości brata Strugackiego - tego który pozostał. I dochodzę do wniosku, że chociaż nie blizniacy - tworzyli w swoich dziełach z taką jakąś synergią - przy czym nawet było czasem widać te miejsca zszycia poszczególnych cześci, ale i tak to było coś więcej niż tylko twórczość pojedynczego Strugackiego. A jak bodajże Borys (?) zostal sam, to jakoś absolutnie zdryfował...I nie ma przeciwwagi. I się tego w ogóle nie da czytać. To tak na marginesie obecny...
  • Jeśli oglądaniecie czasami Małachowa? Kiedyś tego gościa po prostu nie cierpiałam. Pierwszy raz go zobaczylam jakichś pięć lat temu i wkurzal mnie sakramenco, że program przelączałam. A teraz nie wiem, albo on sie zmienil, albo ja , albo i on , i ja ;) Czasami oglądam jego "Pust' govor'at" i myślę, że dobrą robotę robi tym swoim talk show. Tematyką , którą podejmuje. Nie zawsze ta tematyka dotyczy szeroko pojętych społecznych problemów, widać, niektóre tematy podejmowane z braku l...
  • Może kogoś zainteresuje: www.civitas.edu.pl/aktualnosc_pl&cmn_id=2014?ph_aktualnosci_start=show
  • A Rubl już w piątek w Warszawie !
  • Podzieliłam się z Wami swoim spostrzeżeniem na temat obejrzanego filmu i...wywołałam burzę!Przepraszam,ale nie miałam takiego zamiaru:-)Jednakże Wasza ostra polemika wpędza mnie w poczucie winy:- (Chciałam podzielić się z Wami swoim kolejnym spostrzeżeniem po obejrzeniu filmu "Czterdziesty pierwszy",ale boję się ,że spowoduję już nie burzę,a tornado!!! Drodzy Forumowicze!Wyluzujcie:-)Można dzielić się swoimi opiniami,ale nie trzeba się przy tym obrzucać błotem:-) Jeszcz...
  • Jak się cenzuruje jednych: ignoranta11, miszę66, a także (przynajmniej raz) mnie – to należało by mieć odwagę, postawić w końcu tamę bezprzykładnemu chamstwu i bezczelności (pomijam bezgraniczne zadufanie – bo to inna sprawa), a także nienawiści narodowościowej, w stylu Żyrinowskiego ( www.youtube.com/watch?v=VGV25M2kpfM&feature=related) niejakiej sankowskiej. Albo przynajmniej przyznać, że nie ma takiego chamstwa i podłości, jakiego nie wybaczy się „słusznej” p...
  • Muszę sie podzielić bo aż mi cieplo na sercu się zrobilo. Właśnie na "pierwom" w wiadomościach akcji polskich strażakow w riazanskoj oblasti poświęcili chyba z dziesięć minut, co wcale nie jest malo jak na zwykłe wydanie wiadomości. Pojechało tam 150 naszych strażakow, wysoko wykwalifikowani (to zreztsztą wiadomo, bo u nas tylko tacy :)), chwalili ich strasznie, i że dzielni i mają super sprzęt, jakiego rosyjscy strazacy na oczy nie widzieli, że odnieśli sukcesy w gaszeniu pożarów w riazan...
  • natalia_sankowska1 napisała: A nie posiadasz, to przynajmniej naucz czegoś. I przede wszystkim szacunku dla innego uczestnika forum. ##Szacunek do innych uczestników forum nie polega na bezkrytycznym przytakiwaniu bzdurom (choć zapewne chodzi o coś poważniejszego…) jednej z uczestniczek! Jak masz inne informacje - oparte na WIEDZY, nie na opowiastkach znajomego Łotysza - przytocz. ##No i przyganiał KOCIOŁ, garnkowi. Takie bolszewickie metody dyskredytacji przeciwnika przez ...
  • Podaję link do artykułu zamieszczonego w "Russkim Żurnale", poświęconego Putinowi i jego "dziesięcioleciu". Takich artykułów w tej gazecie ukazało się ostatnio więcej. Część z nich to "panegiryki", część jest krytyczna. Ciekawi mnie opinia Państwa, którzy znacie Rosję znacznie lepiej niż ja. www.russ.ru/pole/Desyat-let-kotorye-protryasli-Rossiyu
  • Jest ten wątek Sedony juz zarchizowany. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12252&w=53639908&v=2&s=0 Znalazlam walc,o ktorym byla dyskusja, wlasnie w wykonaniu Andre Rieu. Chcialam wyslac Sedonie na priv'a ,ale pomyslalam,ze moze inni tez chętnie posluchają :-) www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA
  • Sława! fakty.interia.pl/raport/wybory-2010/news/jaroslawa-kaczynskiego-odezwa-do-rosjan,1475887 Forum Słowiańskie gg 1728585
  • Jak donosi nasza korespondentka ostatnio Duma przyjęła ustawę tzw. "antyfaszystowską", wg ktorej np. nawet ludzie nie będący obywatelami FR i zyjacy poza Rosją mogą być ścigani sądownie za głoszenie prawdy o wojennych zbrodniach stalinowskiego aparatu władzy m.in. za krytyke ukladu Ribbentrop-Mołotow czy przypominanie ludobójstwa katyńskiego! Ktos cos wie na ten temat?
  • Wyspa Muhu, Estonia. Może ktoś był? Potrzebuję namiary na kwatery, info o cenach. Wiem że nie jest to miejsce najlepsze aby zadawać takie pytania jednak liczę na to że ktoś z was był i zapamiętał lub zanotował parę cennych informacji. Jeśli ktoś uzna że to nie temat na to Forum a ma informacje proszę o e- mail na: m.pieczara@interia.pl
  • W nocy czytalam z zapartym tchem smutna "Syberiade Polska" Domino. Jest najnowsze "Kiedy Bog odwrocil wzrok" Adamczyka i "Liscie na wietrze" Konarskiej. Czytaliscie cos dobrego o wysiedleniach 1940 roku?
  • 8 maja 2009 w warszawskim klubie Progresja koncert ARII wraz z Krugerem i Epidemią. Bilety w cenie 85 zl na eventim.pl Oj, będzie ciężko - i o to chodzi ;)))
  • Wczoraj na Kulturze nadawali film 'Ojciec żołnierza".Film nawet niezły i co ciekawe(dla mnie!)nakręcony w byłej gruzińskiej SRR w języku gruzińskim!!!Czy to możliwe ,że Sowieci pozwalali w swoich republikach kręcić filmy w narodowych językach?Przyznam się szczerze,ze nie wiedziałam o tym.Fakt ,ze dla mnie to jest odlegla historia,ale czyżby diabeł nie byl taki straszny ,jak go malują potomnym;-)
  • blogs.mail.ru/mail/vznakprotesta/7675B39D4FE4C8CC.html okudzawa.ovh.org/ www.ewa.bicom.pl/okudzawa/ members.chello.pl/j.uhma/okudzawa.html
  • Obejrzałam dzis duży fragment na rosyjskiej jedynce - gdzie mogę znaleźć obsadę i inne informacje. Na pewno grał tram Batałow.....
  • Wiem,że książki nie są zbyt popularnym tematem na tym Forum,ale Tym którzy lubią czytać polecam "Kryptonim 'Pingwin'",A.Kurkowa.To kryminalna powieść,ale mnie urzekł-nie tyle sensacyjny wątek(chociaż niesamowity!),ile obraz ukraińskiej rzeczywistości przełomu lat 1995/96.Koszmarna była ta rzeczywistośc, patrząc na to z perspektywy współczesnej,polskiej codzienności.Dla mnie to trudne do uwierzenia,że tak mogło być. A poza tym jeden z głównych bohaterów,to przesympatyczny pingw...
  • Głuchowskiego prawie nikt nie czyta, to może z Gajdarem będzie lepiej. "Czuk i Hek" to była moja pierwsza w życiu książka przeczytana po polsku. Dostałem ją na zakończenie pierwszej klasy za "wzorowego ucznia". Byłem dumny, że przeczytałem już całą książkę, chociaż niedużą. Koledzy mieli z tym problemy jeszcze przez kilka lat. Trochę mnie zastanowiła wrogość w stosunku do Lachów, bo wydawało mi się, że chodzi o Polaków. Ale wytłumaczyłem sobie, że pewnie w ZSRR są jakieś inne Lachy. Te...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się