kawa

(63 wyniki)
  • mam takie pytanie moze ktos ma lub miał podobny problem. zawsze jak wypije kawe to po chwili lece do ubikacji i mam biegunke. nie wiem czemu tak sie dzieje. macie tak też ? chyba powinnam przestać pić kawe ale tak lubie. co myślicie ?
  • Mam pytanie do osób które nie słodzą kawy,czy gorzka kawa moze byc powodem mojego złego samopoczucia,od pewnego czasu jest mi nie dobrze.
  • Piję jedną filiżankę dziennie. Mam z tego powodu wyrzuty sumienia. Mam jednak bardzo niskie ciśnienie i boję się zasłabnięcia.
  • Pije dziennie ok 10 filizanek kawy. Pierwsze 3 dla efektu reszta dla smaku. co pic zamiast kawy? chodzi o efekt. bo smakowo to sobie poradze kawa bez kofeiny. wysypiam sie, nie wstaje zmeczona. ale potrzebuje kawy z rana, zeby zaczac dzialac :) inaczej chodze jak potluczona a kontakt ze mna jest utrudniony :)
  • i nie mam pojęcia jak przestać lub ograniczyć jej spożywania, próbowałam wiele razy ograniczyć się do 3-4 ale po 2-3h szłam i robiłam kolejną lub co gorsza mój M sam mi często proponuje a ja oczywiście nie odmawiam i tak na koniec dnia mam 6-8 kaw wypitych :( Problem też polega na tym że kawę pije bardzo szybko 2-3min. i kubka kawy nie ma,nie pije też nic innego sok czy wodę ostatnio piłam kilka miesięcy temu, czasami uda mi się wypić herbatę miętową lub z cytryną ale jest to te...
  • Witam, czy to normalne,że po iluś latach picia kawy(np. 5-10 lat) ona już prawie nic nie działa? Czy to ze mną jest coś nie tak? Aż tak uzależnia? Z góry dziękuję. Monika
  • kawa(4)

Mam 19 lat, zawsze ciskie cisnienie, 90/60 slbo jeszcze nizej, taka chyba moja natura, jestem senna i wiecznie mi zimno.. zauwazylam, że po wypiciu kawy czuje się lepiej ale sama nie wiem czy warto sie do niej przyzwyczajac? Jest ona mocno szkodliwa? Lepiej moze ją zastapic czym innym?
  • Kobiety, Co myślicie o ww. kawie, czy jest ok dla organizmu? Czy moża pić kilka razy dziennie, bez szkody dla swojego zdrowia? Pozdrawiam
  • witam ... nie wiem jak to wyjaśnić ...rano do sniadania i dla rozbudzenia pije kawę sypaną ...i moją reakcja na te kawę i bułkę jest natychmiastowa wizyta w toalecie ...nie jest to biegunka ale reakcja jest natychmiastowa ... trochę nie to niepokoi bo od krótkiego czasu zażywam tabletki anty i zastanwiam sie jak to sie ma do wchalniania ? co prawda tabletki zazywam o 22 a sniadanie jem 7 -8 ..wiec chyba nie powinnam miec stracha ?...
  • "wśród kobiet spożywających co najmniej 3 filiżanki kawy dziennie ryzyko zachorowania /na nowotwór piersi/jest znacznie niższe". Czyli: dużo kawy = mniejszy biust = mniejsze ryzyko raka. Podoba mi się:)
  • czy ktos tez tak ma??, czasami po wypiciu kawy, godzine po, czasem szybciej zaczyna sie bol, brzuch rosnie jak balon a wsrodku taki ucisk bolesny... nie wiem od czego to zalezy, bo kawe pije codziennie, 2 kubki, czarna mielona z cukrem, bez mleka. A te sensacje z brzuchem (nie ma biegunki ani wymiotow, po prostu nadmuchany bolacy brzuch do konca dnia) zdarzaja sie w sumie rzadko, ale tak co 2 tyg. Czy ktos wie co to moze byc i jak temu przeciwdzialac??
  • Chciałabym przestać pić kawę, szczególnie rozpuszczalną, bo podobno jest najbardziej "chemiczna" i niezdrowa. Chcę zrezygnować z kawy w ogóle, nie chcę być uzależniona od czegokolwiek a ostatnio doszło do tego że piłam wyłącznie kawę przez cały dzień. Słabą, rozpuszczalną z mlekiem ale jednak za dużo. Nie piję już cały jeden dzień i czuję się fatalnie, jestem słaba, boli mnie głowa, myślę że to dlatego że mam niskie ciśnienie (po kawie mam idealne). Znacie może jakiś sposób n...
  • Prosze poradzcie jaką herbatą ,ktora by delikatnie pobudzala i nie szkodzila sercu mozna zastapic kawe?Pilam do tej pory tylko jedną dużą kawe z samego rana bo jestem z natury sowa a mam do pracy na 7 ale wlasnie dzisiaj lekarz zabronil mi i tej malej dawki ze wzgledu na lekko podwyzszone cisnienie i klucie serca od stresu.Bede wdzieczna za sprawdzone rady :-) Pozdrawiam
  • mam takie oto pytanie: stosuję pigułke antykoncepcyjną Harmonet. biorę ją rano i zazwyczaj popijam kawą nie jedząc nic ( rano nie mam apetytu). czy kawa moze osłabic dzialanie pigulki?
  • Wiele mówi się o ostrożności, jaką należy zachowywać w czasie ciąży. Ja dopiero staram się o ciążę. Nie piję i nie palę, ale ostatnio lekarka zaskoczyła mnie mówiąc,że szybciej zajdę w ciążę, jeśli wyluzuję się kieliszkiem wina. Czy poranna kawa, kieliszek wina przed współżyciem nie wpłyną negatywnie na możliwość zapłodnienia? Co miesiąć staram się o ciążę - więć w drugiej połowie cyklu wystrzegam się pikantnych potraw, żeby nie spowodować wczesnego poronienia. Wolę być ostrożna...
  • Chciałam zapytać, czy połknięcie tabletki antykoncepcyjnej i wypicie chwileczkę później albo w między czasie może mieć jakieś negatywne skutki. Czy to w jakiś sposób osłabia działanie pigułek? A jak jest w przypadku spożywania pokarmu i połknięcia w tym czasie tabletki?
  • Słyszałam, że picie kawy zmniejsza szanse zajścia w ciążę. Czy to prawda?
  • w ulotce od ww leku znalazłam uwagę: "Należy zasięgnąć opinii lekarza w przypadku równoczesnego stosowania: inhibitorów MAO, leków przeciwzakrzepowych (np. pochodne kumaryny, heparyna), [b]kofeiny[/b], chloramfenikolu, probenecydu, leków zwiększających metabolizm wątroby (np. fenytoina, fenobarbital, karbamazepina), ryfampicyny, izoniazydu." jeśli nie mam kłopotów z nerkami, wątrobą i chcę pić kawę jednocześnie stosując theraflu zatoki, to mam się czegoś bać?
  • Kawa(27)

Fajny tytul, mialo byc [b]wszystko[/b], a tymczasem pare znanych od dawna wyswiechtanych sloganow.
  • Czy pijecie kawę w ciąży? Jak na Was działa i ile można jej wypić aby było bezpiecznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się