kawa

(15 wyników)
  • Witajcie. Czy ktoś wie na pewno (nie myśli, że...) jaki jest wpływ picia kawy na płodność mężczyzny i na jakośc nasienia w ogóle? Bardzo dziękuję za pomoc. Arelis.
  • to pytanie nuruje mnie bo nie wiem jak jest naprawdę . czy kawę należy odstawić w czasie starań o dzidzię.czy jedna kawka dziennie szkodzi.na co kawa wpływa w tym czasie kiedy oczekujemy na dzidzie?pozdrawiam i dziękuje
  • Hej! Dziewczyny czy brala któras z Was lek roslinny o nazwie kawa- kawa.Zalecil mi go moj lekarz sadzac ze jest to lek na odblokowanie i wyluzowanie ,jednoczesnie jest bardzo drogi ale skuteczny. Czy ktoras go zażywała jesli tak to jakie odniosla skutki. pozdrawiam
  • mam bardzo dziwną miesiączkę od wielu lat dosyć, że jest bardzo skąpa to jeszcze ma kolor bardzo ciemny i brunatny. Czy wiecie o czym to może świadczyć? Lekarze mówiążeby sie tym nie przejmować, a ja się boje,że to jest przyczyna mojej niepłodności. pomóżcie
  • Jak to jest z nimi jest jeśli chodzi o ciążę. Czy kawy w ogóle nie można (nie powinno się) pić czy jest jakaś ilość dozwolona, która W OGÓLE nie wpływa na zajście w ciążę. No i kolczyk. Domyślam się że w czasie ciąży trzebaby go zdjąć, ale czy wtedy dziurka zarośnie? Wiem głupie pytanie, ale na razie czekam nic nie mogę robić, więc wynajduje sobie takie oto problemy. :)
  • Czy jak biorę na noc pół tabletki Bromergonu, to moge się opalać? No bo przy pigułkach nie można, więc nie wiem :( Biorę jeszcze Duphaston 16-25 dc 2 tabletki dziennie. Czy są jakieś przeciwwskazania do opalania?
  • Zacytuję Wam coś co przed chwilą wyczytałam: <Poranna „mała czarna” może mieć zaskakująco duży wpływ na płodność mężczyzn. Tak ustalili brazylijscy uczeni z uniwersytetu w Sao Paulo. Naukowcy zbadali spermę 750 ochotników – wielbicieli kawy. Okazało się, że plemniki, podobnie jak człowiek reagują na zawartą w kawie kofeinę: stają się bardziej ruchliwe i żywotne. To odkrycie umożliwi uczonym opracowanie specyfiku na bazie kofeiny, który poprawi jakość materiał...
  • kawusia(9)

Cześć Dziewczyny, jedno krótkie pytanko, które mnie nurtuje już od dłuższego czasu. Czy podczas waszych staraniach i walk o maleństwo odstawiłyście kawusię, czy nie? Spotkałam sie z róznymi opiniami. Jedne, że picie kawki utrudnia zajście, inne, że nie ma wpływu. Moja znajoma niedawno zaszła bez problemu, a pije kawę nagminnie. Ja z kolei lubię, ale jeśli ma mi to utrudniać zajście, to moge z tego zrezygnować. Co o tym myślicie?
  • Wiem,że pytanie nie należy do tych z wyższej półki wiedzy ale... Czy wiecie coś na temat szkodliwości picia kawy podczas starań oraz podczas pierwszego okresu ciąży? Czy należy pożegnać się z małą czarną? Pozdrawiam Was serdecznie!
  • Muszę skontrolować moją prl po leczeniu bromergonem (mam hiperprolaktynemię). Mam zrobić badanie prl z obciążeniem. Ostatnio przeczytałam gdzieś że lekarz zalecał badaie prl na czczo.. i zgłupiałam. Mi nikt czegoś takiego nie mówił jak robiłam badania do tej pory. W szpitalu Damiana w Warszawie przed pierwszym badaniem prl z obciążeniem powiedziano mi tylko, żeby nie pić wcześniej kawy :) W Novum - że to nie ma znaczenia czy na czczo czy nie. Chciałabym zrobić badanie po południu,...
  • starań? Ja dwa miesiące temu przestałam palić. Ale pokryjomu raz na tydzień wypalam papierosa (nie wiem kogo chce oszukać). Piję też wciąż za dużo kawy. Wy też miewacie swoje słabostki? A może odżywiacie się przykładnie i wyeliminowałyście wszystkie używki i wszystko co mogloby szkodzić w leczeniu??
  • Cześć dziewczyny. Czy którejs pomogły te ziola od tego tybetańczyka Lamy?? A może wogóle ktos pił inne zioła i może macie po nich jakieś efekty napiszci coś ciekawego. Wątek zielarski umarł tu śmiercia naturalną. Pozdrawiam i czekam na posty
  • Witam! Bardzo przepraszam, że pewnie zaśmiecam forum, ale za chwilkę muszę wyjść z domu a nic nie mogę znaleźć (wyszukiwarka niewiele mi pomogła) :( Proszę odpowiedźcie mi kiedy robić tą nieszczęsną PROLAKTYNĘ? Dzis mam 4 dc cyklu i nie wiem czy czekać na "po owulacji" czy robić teraz. Znalazłam mnóstwo sprzecznych opinii na ten temat, a nie mam tyle pieniędzy żeby robić badanie zupełnie nieprzydatne w diagnostyce :( Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!
  • Dziewczyny czy macie jakiś sprawdzony sposób na migrenowe bóle głowy? Jestem w IIfazie cyklu i nie moge nic brac. Zadnych lekow stymulujacych nie bralam, oprocz ziol, a glowa boli mnie niemilosiernie od jakiegos czasu. Moj gin powiedzial ze to chormony sie normalizuja, poodstawieniu lekow. Blagam pomozcie,
  • maretinka, pewnie cię rozśmieszę, ale nie ma cie na gg wiecd nie mogę tam spytać. podobno kupiłaś sobie expres do kawy (czytałam na forum kuchnia), możesz napisać coś więcej o nim? może też się skuszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się