Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      kawa

kawa

(5 wyników)
    • Czy zamki w aparacie kosmetycznym-porcelanowe, nie przebarwiają się z czasem? Czy trzeba jakoś szczególnie o nie dbać? Może ktoś mógłby zamieściś fotki jak taki aparat wygląda na zębach? Dzięki!
    • Witam, Od tygodnia mam załozony tylko na górę aparat porcelanowy, śruba jest założona od szóstek i zęby delikatnie przy nagdyzaniu bolą, ale jeść mogłam na drugi dzień prawie wszystko i zastanawiam się czy to jest normalne? Może aparat źle działa, albo wogóle skoro nie odczuwam żadnego dyskomfortu, a może zacznie boleć po pierwszym skręceniu? Drugie pytanie to czy konieczne jest usuwanie zębów, bo ja nie miałam usuwanego żadnego, a mam niewyrżniętą ósemkę, której wyjście blokuj...
    • do bialego aparatu kosmetycznego? Ktore dluzej pozostaja w nienaruszonym kolorze lub przy jego braku? teraz mam przezroczyste ale zastanawiam sie nad bialymi. dzieki
    • ortodontka powiedziała, ze przezroczyste ligaturki barwi kawa, papierosy, herbata, merchewka. Ale mam takie wrażenie, ze nie tylko. Powiedzcie mi prosze co barwi ligaturki i po jakim czasie? Bo mam w domu komplecik zapasowych,ale wolalabym szybko ich nie zmieniać. I czy barwi je np herbata mocno rozcienczana cytryną? A jakby cytrynką je przejechac to sie nie rozjaśnią? Cytryna przeciez ma własciwosci odbarwiające?
    • Prosze od szczesliwych posiadaczy apartow porcelanowych info na temat swoich aparatow tzn.czy rzeczywiscie mocno widac odbarwienia.Planuje wyjazd na 4 miechy,wiec nie bede miala mozliwosci wymiany gumek czy jak to sie nazywa (tych czesci co sie odbarwiaja)i moje pytanie jest takie:czy bedzie to mocno widac po takim dlugim okresie.Czy w taki wypadku lepiej sie zdecydowac na metalowy?Prosze o info,mam 2 tygodnie na podjecie decyzji.A wlasnie moze ma ktos fotki jak wyglada taki przeba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się