Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      kawa

kawa

(4 wyniki)
    • Witam wszystkich serdecznie! Na ciele 11-miesięcznego dziecka jest kilka plamek koloru kawy z mlekiem. Początkowo myślałam, że to tzw. myszki. Tymczasem podczas kontroli lekarskiej pediatra zasugerowała wizytę u neurologa. I cóż? Okazała się, że to może być poważna choroba genetyczna. Nieuleczalna. Zespół Recklinghausena. Aby postawić diagnozę oprócz plamek muszą wystąpić włókniaki. A te nie wiadomo kiedy się pojawią. Do tego, aby je wykryć trzeba wykonać (z tego co przeczytałam...
    • No chyba muszę skargę złożyć do ordynatora,jak sie w tym kraju lekarzy traktuje :) proszę ładnie i grzecznie Pani Kasiu może zrobiłaby mi Pani kawkę .... ja swojemu staremu nie robię wiec .. no właśnie,a co ja jestem jej starym,to powinno być zapisane w obowiązkach :):)no dobra sam już sobie zrobiłem tą kawę no ale musiałem się przecież gdzieś wyżąlić. Pozdrowienia z dyżuru bynajmniej nie ostrego Kubaaaaaa
    • Kochani! Czy to powód do obaw? Od około 2 tygodni drga moja lewa powieka. Nie cały czas, ale i tak jest to dość niepokojące. Najpierw myślałam, że to wynik stresu i przemęczenia. Teraz już sama nie wiem. Pewnie pomyślicie "Dlaczegó nie pójdzie do lekarza?!" Cóż... nie mam ostatnio zbyt dużo wolnego czasu.
    • "bo"(50)

pytacie dlaczego czasami lekarz nie kryje swych negatywnych emocji w relacji z pacjentem. Odpowiem wam, jest taka magiczna formuła wymyślona przez pacjentów, brzmi ona "bo". I tak samo można odpowiedzieć na powyższe pytanie- dlaczego? Ano "bo". Jest to skrótowa wersja odpowiedzi "dlatego!". Jeszcze inaczej - "bo tak.". Oto klasyczne przykłady użycia magicznej formuły "bo". 1. Wychodzi z gabinetu pacjent. Wchodzi następny, łamiąc kilkanaście znanych od stuleci reguł współżycia, k...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się