Forum Dom kwiaty w domu
ZMIEŃ
      kawa

kawa

(6 wyników)
    • Czy ktoś stosował fusy do nawożenia i spulchniania ziemii w doniczkach? Lepiej jest stosować fusy z kawy czy herbaty? Jak to robicie? Fusy z kawy na pewno zakszają nieco ziemię, a herbaty? A moje pytanie wynika z tego, że już od dłuższego czasu mam wrażenie, że ziemia kwiatowa jest coraz bardziej badziewiasta! Strasznie się zbryla, pojawia się na niej biały nalot, bardzo długo trzyma wilgoć, tak jakby nie było w doniczce "wentylacji". Kiedyś nie miałam takich problemów. Robię ws...
    • kawa(4)

czy ktoś wie dlaczego usychają liście na drzewku kawowym? Rośnie(170 cm), kwitnie i owocuje, ale dlaczego żółkną i opadają liście na gałązkach przy pniu? Ratunku !!!
    • zalęgły mi się malutkie muzki w dracenie.inne niz owocówki.co z nimi zrobić?czym wytruć? przyczyna?
    • Czy rośliny lubiące światło, ale nie bezpośrednie słońce będą się potencjalnie dobrze czuły na parapecie okna od północy? Konkretnie chodzi o kawę, Calatheę i begonię królewską.
    • Proszę o posty..kiedy można sadzić i jak to zrobić?
    • witam, czytałam o ich smaku na herbate... problem jest w tym, ze my rzadko pijemy herbatę a już ekspresowej to wcale... czy można parzyc sypaną? i czy mozna podlewac taką esencja specjalnie parzoną dla kwiatków - pierwszy zalew... Jak intensywny na byc napar? ile fusów na ile wody? Czy inne kwiatki tez podlewacie herbatą? Z góry dziękuję

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się