Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      kawa

kawa

(12 wyniki)
    • Trudno mi nie pić kawy ze względu na bardzo niskie ciśnienie. Czasem po prostu pozwala mi powrócić do życia. Mam cisnienie 90/60, czasem 100/65. Gdy spada cisnienie po prostu boli mnie głowa i ledwo chodzę, ratunkiem jest wtedy kawa? Czy naprawdę muszę z niej zrezygnować? Pewnie mogłabym się bez niej obyc , ale byloby to bardzo ciężkie.
    • witam są wątki pt czego nie wolno,ale czesto nie ma racjonalnego wytłumaczenia. proszę o odpowiedziać: 1.dlaczego nie mogę pić kawy-według ostatnich badań zawiera antyutleniacze,po za tym ma chyba kwaśny odczyn-mówię oczywiście o nie liofilizowanej tylko tradycyjnej,zaparzonej w tygielku i odfiltrowanej,bez cukru i mleka 2.sól -jakie ma zmaczenie przy candidzie-solić mocno ,wcale,czy rozsądnie. 3.przygotowanie jedzenia-czy korzystniej jest spożywać tzw ciepłe posiłki,czy moze...
    • piszę w imieniu mojej mamy- candida albicans +++ przed leczeniem, obecnie nie wyhodowano grzyba. Czy będąc na diecie już 5 miesiąc można napić się kawy rozpuszczalnej? Martwi ją jeszcze to, że mimo, że dużo je cały czas chudnie. Czy to normalne? Dziękuje za odpowiedzi.
    • kochani doradźcie, czy można sobie pozwolic na espresso i czerwone wytrawne wino? odstawienie słodyczy i produktów o wysokim indeksie glikemicznym jakos przychodzi mi z łatwością, czasem tylko marzę o naleśniczku z dżemikiem ;) ale zapach kawy działa poprostu narkotycznie. chcialam też zapytac o sushi, czy ktoś wie jak działa na candidę? pozdrawiam cieplutko, maja
    • w dwóch ostatnich kupkach 13 miesięcznej córki są drobne ciemne ziarenka jakby kawy, ale pod lupą widziałam, że niektóre z nich to takie kreseczki długości ok 0,5mm i 1 mm. zastanawiam się co to jest, robiłam badanie na pasożyty chyba z 10 razy i nic na lambie też. objawy mamy, a może tak jest przy kandydozie? napiszcie proszę co o tym sądzicie? nadmieniam, że jesteśmy po przeleczeniu kandydii, ale wtedy nie widziałam tego w kupkach
    • ... wciąż chce mi się potwornie spać! Ale po prostu zjazd. Mogłabym się położyć na podłodze albo biurku i zasnąc z miejsca. Głowa tez mnie często boli... Długo to potrwa? Ach, jakbym się kawy napiła...:) (marzenie ściętej głowy)
    • wiem,ze zwykla kawa zakwasza organizm, ale to chyba przez kofeine prawda? jak to jest? mam kawe ze zdrowej zywnosci i zawiera ona Lactoze(wiem,ze tego cukru nie powinnismy, ale jesli wypilabym takie 3,4 kawy w tyg?), korzenie dmuchawca i naturlane skladniki smakowe...Moge taka kawe pic? a jesli chodzi o te zwykla ,ale bezkofeinowa?
    • Skoro ksylitol też odżywia candidę to jaki ma sens zastępowanie cukru czy miodu tymże słodzikiem? No może cukier powinnam tu pominąć jako produkt wybitnie oczyszczony. Tańsze byłoby stosowanie dwóch łyżeczek miodu dziennie. Może z jakichś innych względów zdrowszy jest ksylitol od miodu? pozdrawiam
    • Przez dlugi okres czasu oprocz innych symptomow dokuczalo m,i zmeczenie. Nie mialam sily doslownie na nic. Nagle cos sie zmienilo,ale na mniej wiecej miesiac czasu. Zmeczenie jednak powrocilo, szybko po tym jak bylam zmuszona przyjac antybiotyk. Niewiem co mam robic, zmeczenie mnie dezorganizuje i wylacza kompletnie z zycia. W dzien moglabym spac az do wieczora. Lecz kiedy przychodzi noc mam trudnosc z zasnieciem.
    • test sliny w szklance pozytywny (odnogi) ale czemu jezyk zolty a nie bialy? ktos wie?
    • dzis wpadlam na trop pewnego forum anglojez., gdzie jakas swiatla osoba opierajac sie o medycyne chinska radzila osobom z grzybami co jesc zaznaczajac przy tym wyraznie, ze posilki jakie jemy powinny byc zawsze GORACE I ROZGRZEWAJACE nas SWYM CIEPLEM (rozgrzewamy organy wewn) i co wazne posilki te maja za zadanie WYSUSZYC wilgoc panujaca w jelitach, wilgoc ktora daje warunki do wzrostu grzybow. To jest mysl. Ja dobrze robie jedzac te zupy. Wlasnie tylko po goracuch obiadowych dani...
    • Chciałabym zapytać Was jak to jest z tym łaknieniem? Czy cały czas myślicie o słodyczach? Czy przejście koło cukierni jest dla Was wyzwaniem? Być może są to naiwne pytania, ale staram się określić, czy nieodparta ochota raz, dwa razy w miesiacu na coś słodkiego (zazwyczaj przechodzi po sałatce z selera, marchewki i jabłka albo po 5 herbatnikach) jest jakimś upominaniem się o swoje przez Candide, czy jest to normalny odruch organizmu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się