Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      kawa

kawa

(11 wyników)
    • kawa??(7)

jak to jest z ta homeopatia, czy jak biore kulki rano i wieczorem tzn. ze nie moge w ogole pic kawy i jesc cytrusów?
    • znajomy wlasnie podał, że jego homeopata zabronił używania mu dezodorantów i antyperspirantow, picia kawy, mięty, ziół, alkoholu. CZy to wszystko naprawdę ma związek z homeo.? o ile o mięcie wiem, o kawie też (leczy się na nerwicę, tak jak ja) o tyle reszta to hmmm nieco dziwna mieszanka...
    • czy naprawd picie kawy,choćby tylko od czsu do czasu moze zniweczyć dzialanie lekow homeopatycznych?
    • Podobno nie powinno sie uzywac produktow mietowych, kiedy zazywa sie leki homeopatyczne - ja uzywam pasty do zebow Colgate i zastanawiam sie, czy jest jakas pasta, ktora nie zawiera w ogole miety? A co z kawa? Pije jeden kubek niezbyt mocnej kawy z ekspresu z dodatkiem mleka - czy to jest w stanie oslabic dzialanie granulek? A male piwo raz na pare dni albo lampka wina?
    • j.w.
    • Witamw szystkich fanów i fanki homeopatii w ten chłodny poranek. I co z tą kawą, można czy nie można(przy braniu kulek oczywiście)?Doktor nie wspominał, w ulotkach, które udało mi się przeczytać piszą, że nie wskazana. Jak to w końcu jest?
    • [b][b][/b][/b] Tak sobie pomyślałem, że nie głupim pomysłem będzie założyć nowy wątek pod tym tytułem wzorem Hyde Parku w Londynie, gdzie można do woli gadać-mówić co się żywnie chce. Jestem głęboko przekonany o tym, że nie ma nic lepszego dla rozwoju każdego człowieka jak i szeroko pojętej medycyny w tym homeopatii - (nawet tej oferowanej w uboższej formie typu telefon, elektroniczny papier i trochę mniej uboższej formie typu audio i video-skype ), jak ścieranie się różnych myśli-poglądów...
    • Czytałam artykuł o metodach detoksykacji organizmu i m. in. o lewatywie z kawy. Było tam takie zdanie: "Nie powinno się pić kawy w trakcie leczenia homeopatycznego gdyż kasuje ona informację homeopatyczną" Co to jest ta informacja homeopatyczna
    • Mam problem. Wiem, ze podczas leczenia homeo nie wolno (nie powinno sie) konsumowac roznych rzeczy w stylu mieta, kawa itd. Wlasnie o kawe chodzi - nie moge z niej zrezygnowac. Jestem strasznie senna - to czesc mojej dosc skomplikowanej przypadlosci - kawa mnie choc troche pobudza. Pije max 2 dziennie. Dodam jeszcze alkohol i papierosy, ale to nie w trybie codziennym i nie sa mi niezbedne do jako-takiego funkcjonowania;) Czy moze to realnie wplywac na obnizenie lub nawet brak sk...
    • Mam pytanie co do spozywania alkoholu w czasie terapii z uzyciem lekow homeopatycznych. Mam zamiar zaczac od nowego roku przyjmowanie lekow: Natrum Muriaticum, Cardiacum Hell oraz Nux Vomica. Jaki wplyw ma spozycie alkoholu na terapie, czy nalezy go CALKOWICIE wyeliminowac ( co bedzie niezwykle trudne w zwiazku z zyciem towarzyskim ) czy mozna go ograniczyc do np 1 raz na tydzien lub dwa, w dniu w ktorym nie bierze sie leku. Dzieki za odpowiedzi.
    • Witam, wreszcie dotarłam do homeopaty, dostałam j.w., ale nie wiem, co absolutnie wyłaczyć (poza miętą), czego tylko unikać, a co jest dozwolone. Chodzi mi o herbatę, kawę, perfumy i resztę zwykle uzywanych substancji. Kupiłam homeopatyczną pastę do zebów z anyżkiem, ale nie wiem, czy akurat taka jest dobra. Proszę, podpowiedzcie. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się