robin1 07.04.06, 07:54 Ostatnio usłyszałem że kluczyk może się zetrzeć (wyrobić). Czy to prawda? Chodzi mi o kluczyk z imobilaizerem do fiesty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
walek_z_lasu Re: Kluczyk do samochodu 07.04.06, 07:57 Oczywiście, że może. Przerabiałem to niedawno. Stacyjka i drzwi "brały" ten kluczyk, ale bagażnik (fiesta 1996, nowy model) już nie. No to trzeba było dorobić z klucza-matki w serwisie nieautoryzowanym (z wkodowaniem imm.) ok. 150 zł za sztukę, o ile pamiętam. Druga sztuka 50% rabatu. Odpowiedz Link Zgłoś
robin1 Re: Kluczyk do samochodu 07.04.06, 15:48 ale jest pewien problem bo ja nie mam kluczyka matki, i co teraz, dorobić zwykły bez imobilaizera do drzwi, baku i bagażnika? Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Kluczyk do samochodu 08.04.06, 02:27 robin1 napisał: > ale jest pewien problem bo ja nie mam kluczyka matki wystarczy "normalny" klucz Odpowiedz Link Zgłoś
karburatorek Re: Kluczyk do samochodu 08.04.06, 17:07 Kluczyk się wyciera, immobilizer natomiast sie psuje. Jeżeli chodzi o dorabianie, to przeważnie można pastylkę immobilizera przełożyć ze starego kluczyka do nowego. Pastylkę można "wyszkubać" ze starego kluczyka > odpada wtedy operacja wkodowywania nowego immobilizera w kluczyku. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
walek_z_lasu Re: Kluczyk do samochodu 10.04.06, 09:46 Właśnie... Pracownik serwisu dorabiającego kluczyki zaproponował mi "wyskubanie" owej "pastylki". Dzień później poszedłem w ww. miejsce, kolega owego pracownika podważył jego opinię mówiąc, że "kolega się nie zna", i stwierdził, że nie podejmie się "wyskubania", bo nie chce ryzykować zniszczenia. Konieczne więc było dorobienie klucza z wkodowaniem. Czy zatem zostałem naciągnięty na dodatkowe koszta? Odpowiedz Link Zgłoś
kras_kras Re: Kluczyk do samochodu 11.04.06, 12:53 a jaki samochód i jaka cena za kluczyk z kodowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
etom Re: Kluczyk do samochodu 12.04.06, 04:58 walek_z_lasu napisał: > stwierdził, że nie podejmie się "wyskubania", bo nie chce ryzykować > zniszczenia. a czym ryzykowales skoro i tak klucz byl do wyrzucenia ? Odpowiedz Link Zgłoś