Forum Dom Klub Bab Budowniczych
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(79 wyników)
    • Czy ktoś z Was ma cegły w kuchni? Czy jeśli będą dobrze zaimpregnowane to nie będzie problemu z utrzymaniem czystości - szczególnie, żeby nie pozostał tłuszcz i osad od smażenia/gotowania. Widziałam nawet łazienkę całą z cegieł, ale chętnie poznam zdanie osoby, która je posiada. A teraz bardziej lajtowe pytania: w czym trzymacie owoce/warzywa, z czego są zrobione te pojemniki/naczynia? A chleb? Tradycyjny chlebak? Jak teraz wygląda modny chlebak? Ja się zatrzymałam na drewnianym.
    • Jestem na etapie tworzenia projektu domu (projekt będzie na zamówienie ale chcę z "czymś" iść do architekta). O ile wiem jak ma wyglądać większa część domu o tyle nie mogę poradzić sobie z kuchnią i salonem. Chciałabym by wszystko było w jednym pomieszczeniu ale tak by kuchnia nie była (całkiem) widoczna z salonu. Może być całość w kształcie litery "L" albo po prostu oddzielone niewielką ścianką. Mam jeszcze taki jeden wymóg konieczny - kuchnia i salon muszą mieć osobne wejścia z holu - nie m...
    • czy jest możliwość zamontowania zlewu w narożniku? Czy kupując w Ikea kuchnię do zabudowy można zamontować zlew innej marki? I jeszcze jedno - interesuje mnie taka opcja - piekarnik zabudowany w szafce nablatowej. Wymienionych przez mnie opcji nie ma w plannerze kuchennym na stronie Ikea, ale może w rzeczywistości są?
    • Gdzieś mi się o uszy obiło, że w przypadku otwartej na salon kuchni kuchenka nie powinna być na gaz tylko na prąd. Czy ktoś to może potwierdzić?
    • Czeka mnie remont kuchni. Obecnie na ścianach jest drewno i częściowo płytki, tyle, że wszystko się nieco zużyło, zdemodowało no i drewno nie jest bezpieczne. Pojęcia nie mam jak wykończyć ściany po zdjęciu tego co jest na nich obecnie. Czytam o płytach akrylowych, szybach do wykończania ścian, tyle że koszt potwornie wysoki i raczej się na to nie pokuszę. Położyć nowe płytki? Czy ktoś ma pomysł jak ładnie zabudować kaloryfer w kuchni? Obecnie w kuchni mam szeroki drewniany parapet, pod ni...
    • w kuchni będziemy robili podłogę sosnową, która będzie ułożona na legarach 7 cm. Co położyć pod podłogę, żeby trochę ocieplić i wyciszyć mieszkanie. Styropian ? Wełnę mineralną ? Czy tez trzeba 7 cm - tyle ile będą miały wysokości legary ? Czy dodatkowo jakąś folię? Jeśli tak to jaką ?
    • równy z blatem!??? . jestem na etapie stanu surowego jeszcze otwartego i zastanawiam sie jak bedzie lepiej bo czas kupowac okna i by można jeszcze położyć jednego pustaka !? jak macie i jak jest lepiej . mąż mowi żeby parapet był wyżej to nikt nie bedzie patrzył z pola co robisz makaron czy pierogi ?????? prosze o podpowiedzi!
    • moja siostra ma szybe, szwagier duzy panel a inni ? co jeszcze mozna tam wstawic tanio a praktycznie?
    • czy cena za dwie lampeczki z transformatorem, takie na "patyczku" z możliwością odwrócenia na dowolną stronę - w wysokości 300 zyla to przypadkiem nie CIUT przydużo???? Macie jakieś pomysły, adresy telefony kontakty co do podobnego oświetlenia (najlepiej bez transformatorów).
    • Kochane Baby, Nie- baby i Miff'u ! Mam do Was pytanie : czy któraś z Was miała / ma / bedziemiała w swojej kuchni wyspę? Ja sobie takową wymarzyłam !!! Faktem jest jednak to że nigdy nie byłam i nie korzystałam z takiej kuchni. Chętnie posłucham Waszych opinii w tym temacie, gdyż jestem na etapie projektowania parteru mojegodomu i na wszystko jest jeszcze czas. pozdrawiam, Kasia
    • Moja "zdolna" mama załatwiła mi ścianę w kuchni: zachlapała ją tłuszczem, potem doprawił, usiłując zmyć plamy: farba odeszła, ściana przypomna teraz ścianę w jakimś slumsie :-( plamy, łąty, zacieki. Czy ktoś mógłby mi poradzić jak teraz naprawić zniszczenia? Czy zmyć farbę, położyć jakiś podkład (jaki? jakiej firmy?) i polecić mi jakaś łatwo zmywalną farbę do kuchni, najlepiej firmy, która ma w ofercie bogatą gamę kolorystyczną (chodzi mi o to, żeby w ofercie był taki matowy, ł...
    • Witam, szukam pomysłu na ekran w kuchni, taki nad zlewem i nad blatem. Nie chcę tapety ani płytek. Ma ktoś może jakiś pomysł?
    • Płytki praktyczniejsze... Łatwiej umyć, nie odbarwią się od różnych kuchennyck "kapnięć"... Ale panele bardziej mi się podobają, szczególnie na zdjęciach w katalogu IKEA ;) Na razie dopiero przykrywają nam dach, pewnie do końca tyg. położą dachówkę, ale wystrój też ważny przecież. To co myślicie, płytki czy panele?
    • Spiżarka wydaje się przydatnym rozwiązaniem i takie też zaplanowaliśmy w wybudowanym domu. Pozbywamy się dużej części szafek na rzecz otwartych półek w spiżarce. Wszystko na widoku i na wyciągniecie ręki, zamknięte drzwiami (najlepiej przesuwnymi). Dzięki temu kuchnia wygląda lżej a rzeczy są bardziej dostępne. Natomiast przy projektowaniu kuchni spotkaliśmy się z pomysłem, żeby wywalić ścianki działowe tworzące spiżarkę i zainstalować tam wielką zabudowę do samego sufitu. OK, patrząc po pr...
    • Muszę kupić do domu 10 szt. drzwi. A kasy mało, by nie rzec, że za mało. Możecie polecić coś w miarę taniego? Najlepiej z montażem... I druga sprawa, parkiet sobie darowaliśmy już, przynajmniej na razie, bo jednak jakby nie liczyc, to wychodzi z 200-250/m2 za 2 gatunek:( to kolejny cenowo a w miarę sensownie jakościowo jest deska (np.barlinecka) - znów pytanko - można coś konkretnego polecić? Małżonek się uparł na dąb, ja nie mam nic przeciwko, byle tanie było:) Ale miałybyście jakiś pomysł ...
    • witam mam dylemat czy w przedpokoju połączonym z kuchnią dać gres polerowany. Ślicznie on wygląda, ale czy przy 2 dzieciaków nie jest on niebezpieczny?
    • Budujemy archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-pod- katalpa/m45befc48d9f2b Jesteśmy na etapie murowania ścian. I mam dylemat, że aż nie mogę po nocach spać. Chodzi o to, że zamknęliśmy kuchnię ścianką od salonu (tak chciałam od początku zrobić) i teraz wydaje mi się, że kuchnia za mała będzie. Chcę ustawić meble na tej dołożonej od salonu ściance (w projekcie kuchnia a dokładniej okap nie są umieszczone przy kominie a do mnie jakoś okap bez komina nie przemawia) i pod oknem ale bo...
    • Moi Drodzy, jeśli Ktoś doświadczony, z dobrym okiem i takimiż oczyma ma ochotę zerknąć na projekt i stwierdzić, co w nim nie gra... Będę wdzięczna... Bo szukam i szukam... i znaleźć nie mogę... www.z500.pl/projekt/z77.html :-)
    • Zastanawiam się nad położeniem paneli w kuchni.Mój mąż twierdzi,że płytki sprawdzą się lepiej,ale mnie jakoś taka zimna podłoga nie bardzo przekonuje.Może ktoś ma panele w kuchni i napisze jak one się sprawdzają.
    • W wojsku mycie parkietowej podłogi wygląda tak: wiadro wody co 8 metrów, szorowanko do wysokiej piany i zbieranie wody. Przy czym od wylania do zbierania upływa jakiś czas i to nie krótki. Takie mycie widzieliśmy nawet w programie typu Big Brother, ale osadzonym w konkretnym poborze w wojsku, a Ci co w wojsku byli i na kompanii był parkiet, to wiedzą o czym mówię. PYTANIE Dlaczego teraz w warunkach domowych kładzie się parkiet, że trzeba się trząść nad każdą rozlaną kroplą? Klepki często ru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się