Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(123 wyniki)
    • zakładam ten watek bo bede kuchnię remontowac i jestem ciekawa na co warto wydać pieniądze a na co nie.
    • macie kuchenki gazowe?? zastanawiam sie czy to, ze wszystkie gorne szafki i polki + (w najwiekszym stopniu) okap wiszacy NAD kuchenka pokrywaja sie tlustym osadem, ciezkim do usuniecia. czy tez tak macie? czy przy kuchenkach elektrycznych taki problem nie wystepuje? i w ogole co to jest? jakies opary garnkowe czy to wina wlasnie gazu???? pzdr
    • niedługo będe się przeprowadzała do mieszkania w którym pralka musi być ustawiona w kuchni. Zastanawiam się jak ją ukryć i przychodzą mi do głowy tylko nowe meble kuchenne na zamówienie. Ze względów finansowych mebli nie zamierzamy zmieniać więc ten pomysł póki co nie wchodzi w grę. Może ktoś ma jakąś inną radę ???
    • Czy staracie sie,aby uczyc swe starsze dzieci gotowac? Czytam czesto na Forum jak mloda dziewczyna czy chlopak idzie na swoje a nie potrafi jajka usmazyc.Poza tym wspominaja,ze mama ich do kuchni nigdy nie wpuszczala bo to zajecie bylo nie dla nich.Dziewczyny slyszaly,ze cale zycie przed nimi i jeszcze w zyciu sie nastoja przy garach.Czy myslicie,ze to jest dobre wychowywanie? Ja jestem na NIE!
    • Witam, mam taki problem w szafkach kuchennych, zwłaszcza tam, gdzie trzymam jakies zapasy zywności, typu mąka, przyprawy, "zakociły się" jakieś paskudztwa, takie podobne do małych ciem. Wywaliłam wszystkie zapasy, porządnie wyczyściłam szafki, nie gromadzę już dużych zapasów, ale te "małe ćmy" dalej są i fruwają sobie w szafkach, czasem po kuchni. Jak sobie z tym poradzić, jak to wytępić? Bo przecież nie sposób niczego nie mieć w domu w zapasie. Próbowałam to klapką na muchy, ...
    • myślę nad projektem domu, mam już właściwie faworyta i zastanawiam się czy spiżarnia wydzielona z cżęści kuchni będzie przydatna czy lepiej zrobić kilka wysokich szafek, które będą pełniły funkcję spiżarni? proszę o porady.
    • Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się mrówek z kuchni? Jest ich coraz więcej, nie wiem co robic, próbowałam już ocet i proszek do pieczenia ale bez skutku, dzień spokoju i znowu wychodzą inną stroną. Wiem, że może skuteczne byłyby jakieś środki chemiczne na mrówki ale nie chciałabym ich stosowac ze względu na małe dzieci, psa no i że jest to kuchnia więc też nie bardzo.
    • Urządzam nowe mieszkanie i zastanawiam się nad położeniem paneli zamiast terakoty. Czy ktoś z was ma może panele na podlodze w kuchni i czy jest to dobre rozwiazanie?
    • Kupiłam mieszkanie na rynku wtrórnym gdzie w kuchni zamiast terakoty jest parkiet. W związku z tym mam pytanie, co mam polozyc : dywanik, chodnik czy cos innego ?? Wiadomo ze koło zlewu będzie się chlapać wiec parkiet szybko sie moze zniszczyc. Pomozcie !
    • Jak w temacie. Może ktoś zna koszty (chodzi o zużycie prądu) używania takiej kuchni przy codziennym gotowaniu i pieczeniu od czasu doczasu?
    • Chcialabym wymienic grzejnik w kuchni.W tej chwili mam zeliwny 5-zeberkowy. Moze ktos podpowie jaki najlepszy? Mieszkam w wiezowcu na 2 pietrze,czy to ma jakies znaczenie?
    • czy macie takowe w kuchni? jesli tak to czy polecacie czy sie sprawdzaja itp?
    • Mam zamiar zmienić swoja kuchnię. Proszę Was o rady jak wykorzystac miejsce pod oknem nie zabudowując go, bo jest tam kaloryfer. Proszę w ogóle o jakiekolwiek uzyteczne rady, np. jak wykorzystac zakamarki, nie zmarnować miejsca... Może poradzicie jakie meble kupić? Proszę o rady i z góry dziękuję.
    • Tak chcialam dbac o nowa kuchenke ze szkla, ze zaczelam ja szybko czyscici po ykipieniu, no i odstawilam fajerke (jeszcze ciepla) na blat kuchenny...wiem, blondynkowato postapilam, ale juz sie nie odstanie, zostaly odbite 3 male koleczka, czy to sie da jakos usunac? Blat jest bialo szary, wiec widac slad:( a kuchnia nowka, ma 2 miesiace dopiero:(
    • Witam, Drogie Panie i Panowie, Właśnie urządzam swoje pierwsze mieszkanie. Nie mam czasu niestety na pilnowanie kafelakrzy (łazienka juz była zrobiona) dla położenia paru metrów gazury(kafelek) w kuchni myślałm o panelach z Ikea - wystrój drewniano - matalowy pasowałby do mojej kuchni, ale ... czy ktos z was ma jakies doświadczenia co do ich "eksploatacji"? Czy ewentualne plamy schodzą tak samo łatwo jak z kafelek? Jak z zaciekami itd? Czy są trudne w instalacji? ( z tego co wi...
    • Dobrzy ludzie!:)W ten weekend wprowadzamy sie do pierwszego swojego mieszkania-slub za pol roku, ale chcielismy miec swoj kat juz przygotowany..Obydwoje pracujemy zawsze ponad 10 godzin dziennie i jestesmy przyzwyczajeni do podstawionego jedzonka pod brode przez mamusie, upranych ciuszkow i porzadku w domu..Ach te mamy..Co my bez nich zrobimy?? No, a w ten weekend mamy doslownie jedyna okazje na zakupy wszystkiego co nam potrzebne do kuchni-mam na mysli rozne tarki, deski do kroje...
    • ...czym najlepiej wyczyścić? polećcie jakiś sprawdzony środek
    • Witam, mam ostatnio strasznie popękaną skórę na dłoniach (mini ranki). w związku z tym muszę używać czegoś na ręce w kuchni. nie za bardzo wyobrażam sobie mycie jedzenia i naczyń w rękawiczkach gumowych, w związku z tym wczoraj zakupiłam rękawiczki foliowe (grosik). pomyślałam sobie, że skoro w większości marketów takich używają przy krojeniu wędlin to powinno być ok. tylko dziś wczytałam się w opakowanie moich rękawiczek i tu nic nie pisze o ochronie przed jedzeniem... natomiast wiem, ...
    • Witam, Zapoznałam się z cała litania utyskiwań na meble BRW i w związku z tym mam pytanie do narzekających, ale nie tylko: Chcę zrobić kuchnię - ALE NIE NA WYMIAR (7 tys za mebelki to dla mnie za duzo)i kupic meble gotowe. CZY KTOKOLWIEK OPRóCZ BRW TAKIE PRODUKUJE??? Zaznaczam, że pisze z Krakowa, fakt, że mieszkam tu od niedawna, ale nigdzie poza brw nie ma wg mebli gotowych, a tylko na wymiar. Nie chodzi tylko o jakość podważaną jednak wielokrotnie, ale też np: porównanie ce...
    • Chcę kupić nową kuchnię gazową proszę o radę czy ma być 50lub 60 i elektryczy piekarnik z termoobiegiem/wykluczam ionox/i to samo dotyczy lodówki. Proszę o radę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się