Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(473 wyniki)
    • Czy dwa kominy w jednym pomieszczeniu zapewnią gorszą wentylację niż jeden? Blok z wielkiej płyty z lat 80. Oryginalnie obok kuchni było wc. Każde z tych pomieszczeń miało swoją kratkę wentylacyjną (swój kanał kominowy). Żeby powiększyć kuchnię połączono ją z ubikacją, a wc przeniesiono do łazienki. I teraz zostają dwa kanały wentylacyjne, wentylacja grawitacyjna, ale szczelne okna plastikowe. Kuchenka gazowa. I teraz moje pytanie: czy zostawić w kuchni oba otwory czy jeden zakryć? Obawi...
    • Jeśli architekt chciałby Wam w nowo projektowanym domu wstawić pralkę do łazienki albo do kuchni, to należy go jak najszybciej pogonić. W domu jednorodzinnym jest na tyle dużo miejsca że na pralnię powinno być przeznaczone osobne pomieszczenie.
    • Nie chcę w całej kuchni mieć kafelek Zastanawiam się co dać na ściany .Myślałam o tapetach do malowania.A co Wy byście polecili{tanio}A czy gładz z farbą zmywalną nadaje sie do kuchni?Proszę o propozycje!
    • Witam Czy ktoś z Was ma w kuchni zamiast płytek tapetę laminowaną? Jak to się sprawdza? Trzeba przykrywać szybą? Gdzie robiliście?
    • Fatalna jakość zdjęć. Bez opisania, co na nich widać trudno byłoby cos zobaczyć.
    • Robimy remont malej kawalerki, ktora prawdopodobnie w krotkim czasie wynajmiemy. Gdzie i za ile szukac kuchni - nie musi byc designerska, z super wyposazeniem. Ale tez nie taki badziew jak te reklamowane zestawy za 900 pln w Leroy, bo to jednak aneks wiec kuchnia, sypialnia i pokoj goscinny w jednym. Kuchnia w ksztalcie L 120x2,20. Czy uda sie cos znalezc do 2,5 tys? Gdzie szukac?
    • "ze smakiem" ??? brzydkie i niefunkcjonalne kuchnie. Na tle zdjec jedna mi sie umiarkowanie podobala (bez zachwytow).
    • Czeka mnie olbrzymi remont kuchni. Mianowicie, wyburzenie pieca kaflowego, zerwanie drewnianej podłogi i zrobienie wylewki, kucie scian i połozenie nowych tynków, powiekszenie drzwi łaczacych pokój z kuchnia (z pokoju robię jadalnie). kiedy powinnam zaprosic projektanta od mebli kuchennych? teraz, kiedy wszystko jeszcze w stanie "surowym";) ? Chodzi mi przede wszystkim o przyłacza: woda, odpływ od zmywarki, wyciąg od kuchenki, kontakty itd. trzeba to przeciez uzgodnic duzo wczesniej. Zielona ...
    • Witam, Myślę o przeniesieniu kuchni do pokoju (zrobienie aneksu) a z kuchni zrobienie pokoju. Bez naruszania: ścian - (burzenia), pionów. Czy potrzebuję zgody spółdzielni mieszkaniowej? Bardzo proszę o odpowiedź. Nie zaczęłam od telefonu do spółdzielni, bo jeżeli potrzebuję zgody to warto byłoby się do tego przygotować.
    • W najblizszym czasie ma zapasc decyzja jak bedzie wygladalo rozmieszczenie scian naszej polotwartej kuchni. Jeden uklad, ktory oceniam bez entuzjazmu jest bardzo praktyczny poniewaz ma dwa wejscia do kuchni. Jedno od strona przedpokoju, a drugie od strony salonu. Drugi uklad - w tym ukladzie kuchnia jest wieksza i bardzo mi sie podoba, ale... jest tylko wejscie - od strony salonu. Nigdy nie mialam okazji mieszkac w mieszkaniu lub domu, z tak umiejscowiona kuchnia dlatego tez zwra...
    • mam taki problem, ze woda lecąca z "ciepłego" kranu w kuchni jest zimniejsza niz w innych kranach w domu- i tych bliżej pieca i tych dalej od pieca, na wyższym piętrze. Czy to wina baterii? Czy może są wadliwie zamontowane?
    • Czy wy jesteście normalni ??? Co wy proponujecie okapy za kilkanascie tysięcy złoty? KOGO NA TO STAĆ??
    • Witajcie! Czy może ktoś dopasowywał kuchnię z Ikei do plątaniny (w moim przypadku) rozmaitych rurek, które za starymi meblami (które są na głębokość 45 a blat 60) spokojnie się chowają a szfki z Ikei mają głębokość 60 i nie ma zmiłuj - wszystkie rurki muszą być schowane w ścianach a gazowa po ziemi na wysokość nóżek od szafek. Jak ktoś ma jakiś patent na niezabudowywanie rurek i montaż takiej kuchni to bardzo proszę o radę, bo mam strasznie małą kuchnię i wreszcie znalazłam dla niej umeblow...
    • Witam! Na ścianie w kuchni,na której znajduje się okno,nie będzie szafek górnych,glazurnik położył płytki,kafle 30x60,ale okazuje się ze odstają od ściany 1,5 cm i mam dylemat czy je skuć i położyć jeszcze raz ale zakuć w ścianę,czy zostawić i się tym nie przejmować. Nie wiem jak powinno to prawidłowo wykonane aby estetycznie było dobrze. Proszę o opinie.
    • Planuję remont łazienki. Moim problemem jest duże okno z kuchni do łazienki, umieszczone bardzo wysoko. W łazience nie ma innego okna, łazienka znajduje się jak gdyby w środku mieszkania. Nie chcę tego okna po remoncie, ale wg znawców jakaś wentylacja musi być, bo ta właściwa jest niewystarczająca. Co zamiast tego okna?
    • Moi drodzy doradźcie - znalazłam fajne płytki w dobrej cenie - to paradyż sabro silon - kolor silon beige. Chciałabym je położyc w kuchni i w przedpokoju. I tu zaczyna się mój dylemat - Płytki są w dobrej cenie bo to drugi gatunek, kosztują zaledwie 30 zł, a normalnie dwa razy tyle. Ale przy drugim gatunku można spodziewac się różnych niespodzianek podobno... Nie wiem czy kupic i ryzykowac, czy dac sobie spokój i zainwestowac w coś pewniejszego? Wcześniej zachwycałam się arkesią, ale ...
    • mieszkam w domu jednorodzinnym z lat 80-tych. Pokoje małe.Zajmujemy pierwsze piętro gdzie są 4 pokoje dwa malutkie i dwa średnie. Kuchnię mamy na dole (piwnica) i zimą jest to mordęga przebić sie przez zimną klatkę. Chcemy zrobić kuchnię z klatki tzn. zburzyć schody na strych i schody niżej. Z syfitem nie będzie problemu tylko zastanawiam sie jak zrobić podłogę i podłączyć wodę, ścieki. Da się wogóle tak zrobić?
    • Witam, Mamy mieszkanie 3 pokojowe z dużą widną kuchnią (jak dla mnie za dużą), ale ponieważ dzieci rosną bardzo szybko to lada chwila potrzebny będzie kolejny pokój (narazie dzieci sa razem). Mam taki pomysł żeby zamiast kuchni zrobic ten dodatkowy pokój (kuchnia ma ponad 16m2) i zrobic aneks kuchenny w salonie (salon ma ok. 25m2). I tu zaczynają się "ale"...piony wodno-kanalizacyjne idą między kuchnią i łazienką, do salonu stamtąd daleko....czy jest mozliwosc zeby podciągnac r...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się