kuchnia

(36 wyników)
  • Jak myślicie ile może kosztować pełen remont małej kilku 8 - 9 metrowej kuchni wymiana wszystkiego zrobienie ścian podłóg kupno nowych mebli Moja mama planuje za rok remont swojej kuchni i wiadomo że emerytka na wszystko nie uzbiera ja zrezygnuję z tego z czego mogę a na pewno jej dołożę wycenę zrobi mój kuzyn - i on przeprowadzi remont ciekawa jestem ile mu wyjdzie ?
  • Witam serdecznie, Zaplanowałam skromny remont kuchni, przeznaczyłam na ten cel ok. 5 000, więc nie jest to wiele, a chciałabym zrobić jak najwięcej. Z niektórymi rzeczami, jak np. kładzenie płytek nie mam problemu, bo pomoże rodzina. Kupiłam kuchenkę za 900 zł, lodówka działa stara, mikrofalówka też, przewiduję tylko na przyszłość miejsce dla zmywarki. Mam też już kran i zlew - razem ok. 500 zł. Wydałam zatem już całkiem sporo, a praktycznie niewiele jest zrobione. Podłączenia hydrauliczne f...
  • Wiem, że do pierwszych mrozów trochę czasu, ale potrzebuję rady w sprawie ogrzewania:) Mieszkam w bloku z cegły, na 3. piętrze, okna plastikowe, więc generalnie jest ciepło. W zimie w pokoju dziennym kaloryfer jest odkręcony cały dzień, bo tu głównie siedzimy, mam małe dziecko. W sypialni grzejemy na noc. W kuchni kaloryfer nie jest odkręcany [b]w ogóle[/b]. Są tylko dwa żeberka, chcieliśmy całkiem go zlikwidować, ale nie ponoć nie można, bo musi być obieg w bloku zamknięty. I tak przy rozl...
  • Potrzebuję kilku szafek, które będą służyć 1-2 lata. Macie jakieś propozycje? Może ikea (widziałam kiedyś zestaw białych szafek za bodajże 600zł?) Nie będę wybrzydzać jeśli chodzi o kolor.
  • Robię nową kuchnię i wszystko muszę niestety kupić od początku. I takie pytanie do Was- co jest niezbędne w pierwszej kolejności? Takie kuchenne must have. Tak, aby resztę móc sobie na spokojnie dokupić już później, ale jednocześnie aby mieć takie rzeczy co by móc kuchnie użytkować normalnie i przy tym nie zbankrutować totalnie. Interesują mnie naczynia, ale też takie podstawy spożywcze co muszą w każdej kuchni być. Co macie w kuchni bez czego funkcjonować się nie da? Aha, meble, kuchenka,...
  • Nowy watek = nowe pomysły i rady tudzież barwne historie rodzinne ;-) Piszcie kochane jak wykorzystujecie jedzonko, z którym nie ma co zrobić, nie piszę tutaj tylko o ziemniakach pozostałych z obiadu, bo temat zapiekanek czy odsmażanych ziemniaczków pewnie kazdy ma już opracowany, chodzi o pomysły jak wykorzystać coś co się zwykle kiedyś(kiedy się nie musiało oszczędzać...) wyrzucało. Na początek: - jeśli zostanie mi choćby kawałek ciasta - nikt już go nie chce jeść, a jest to ...
  • mialam dzisiaj wykorzystac:kielki na patelnie,piers kurczaka i pieczarki. znalazlam tez w zamrazalniku 1/2opakowania krewetek -pozostalosc po tygodniu azjatyckim i jak zawsze poniosla mnie wena tworcza. skladniki:1/2miski smazonych pieczarek,1/2opakowania penne z sosem bolonskim z lidla,1/2opakowania duzych krewetek,2garsci kielek na patelnie,1/2paczki warzyw po grecku z lidla,ok.100-120gram pieczonej piersi z kurczaka bez panierki,1/2 opakowania mrozonego surimi z lidla,1puszka tunczyka w za...
  • Posprzątałam, spisałam zapasy w szafkach i w zamrażarce, i okazuje się, że: 1. nie muszę robić większych zakupów przez dłuższy czas 2. jestem całkiem kreatywna, jeśli chodzi o wymyślanie nowych potraw na bazie posiadanych składników. Tak więc, wszystkim polecam :-)
  • Na co zwrócic uwage przy zakupie aby potem nie zbankrutowac.
  • dokładnie 33 dni temu przejrzałam zawartość zamrażarki i ogólnie kuchni i za głowię się złapałam. powód jest prosty - miałam zapasy na dłuuuuuuugo, a ciągle coś kupowałam uważając, że przecież nie ma w domu nic do jedzenia. chciałam odmrozić i umyć zamrażarkę, a musiałam na to tyle czekać! w ostatnich tygodniach wyjadałam więc sukcesywnie zapasy i oto dzisiaj nadszedł ten dzień :) zamrażarka i lodówka wymyte i cześciutkie czekają na nowe zakupy :) przejrzałam przy okazji szafki...
  • Witam, mam dylemat i bardzo prosze o podpowiedzi... Ponad 4 lata temu kupiliśmy z mężem mieszkanie, mamy na nie kredyt - niecałe 70 tys., rata miesięczna ok. 350zł. Wprowadzając się zrobiliśmy remont tego co najpotrzebniejsze - łazienka, ubikacja, pokoje. Później wymieniliśmy okna. Kuchnia i przedpokój zostały nie ruszone. Teraz chciałabym zrobic remont kuchni i przedpokoju- na ścianach wszędzie boazeria, więc trzeba będzie ją zerwać, płytki na podłogi i na ścianę w kuchni. Przy okazji chce...
  • kiedy tu wchodzę szukam czy też oczekuję rozwiązań o oszczędzaniu a nie kolejnego wątku rodem z forum KUCHNIA. Czyżby formuła tego forum się wyczerpała?
  • Witam! Chciałam was spytać jakie macie meble w kuchni. Czy koniecznie trzeba robić na wymiar czy takie gotowe też moga się sprawdzić i dobrze służyć. Kupiliśmy mieszkanie na kredyt i nie bardzo mamy pieniądze na "wypasione"meble, dlatego pytam i szukam jakichś tańszych
  • Za kilka miesięcy będziemy się przeprowadzać do nowego mieszkania. :D Mieszkanie będzie w stanie developerskim, więc praktycznie wszystko jest w nim do zrobienia. Wiadomo, że koszt to niemały. :( Macie jakieś rady / sprawdzone sposoby, jak wykończyć mieszkanie oszczędnie? :)
  • Pytanie jak w temacie... Mieszkanie 104m stan deweloperski(instalacje, gładzie, wylewki na podłogach, ogrzewanie podłogowe w łazience) + dwa tarasy (16 i 20m). Duże miasto (nie Warszawa, ani Poznań) Niczego niestety nie jesteśmy w stanie zrobić systemem gospodarczym. Ile kosztuje wykończenie? Materiały + robocizna? Nasze priorytety: porządne podłogi (szacujemy 70-100 zł za metr) i dobrej jakości kuchnia (otwarta). Ściany planujemy malować (dzieci), łazienki na poziomie "średniej półki". ...
  • w "salonie" mam wielki regał, jeszcze z poprzedniej epoki. marzy mi się większa przestrzeń w tym pokoju. Proste regały na książki, stół z krzesłami, kanapa, jakieś niskie meble. tylko, gdy wywalę regał nie będę mieć miejsca na rzeczy. Aby je pomieścić muszę: zrobić w sypialni szafę na ubrania itp rzeczy. zrobić w kuchni zabudowę aby racjonalnie wykorzystać każdy kąt i aby zmieścić tam zastawę, szkło itp. Czyli de facto całe mieszkanie jest do zrobienia. Czy lepiej robić stopniowo (po je...
  • Kochane , proszę o poradę w kwesti czyszczenia w kuchni szafek , okapów :) dzięki
  • Jak w temacie - może ktoś był? Ponawiam prośbę ;) Apartament ze śniadniem ,albo możliwością gotowania nie za daleko od centrum. Przede wszystkim CZYSTĄ. Z góry dziękuję.
  • Witam. Moje pytanie dotyczy tego, w jaki sposób obliczyć koszt energii pobranej przez grzejnik elektryczny, a konkretnie jaka moc wpisac w kalkulator (vattenfall) jeden grzejnik, ma 3 zakresy grzania - mozna go ustawić na 750 kw, 1250 i 2000 drugi ma jeden zakres - 2000 kw czy zatem jesli grzejnik o mocy 2000 jest ustawiony w polowie zakresu (4 z 8), to czy moc w kalkulatorze wpisuje 1000 czy 2000? jesli tak, to gdybym grzejnik o mocy 750 ustawilabym na polowe, to takze moc w kalkulatorz...
  • Chcesz oszczędzić odrobinę energii? Nie wyjmuj mięsa z zamrażalnika i nie rozmrażaj go na stole w kuchni, ale w lodówce. Zamrożone mięso powoli (należy wyjąć mniej więcej na dobę naprzód) rozmrozi się w lodówce gdzie panuje temperatura ok. 10 stopni, a jednocześnie "pomoże" lodówce się chłodzić. Niewielka to oszczędność, nie podejmuję się jej oszacować, ale zawsze trochę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się