Forum Ukryte emagiel
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(48 wyników)
    • szukam pomyslu na ozywienie kuchni aktualnie dominuja bazu ale chce cos zmienic dodac kolo ale.... nie wiem jaki pomozcie meble kolo venge sciany jasny braz fianki tez z motywem bazowym ehhh nuda
    • w pięknej zabudowie to jakiś problem?? chodzi mi oczywiście że nie ma okna. Czy to faktycznie potrzebny elemencik? kuchnia duża 17m ale bez okna.
    • No więc ide na łatwizne i bardzo was prosze magielki o pomoc w wyszukaniu obrazków, które nastepnie pokaże panu od mebli, żeby mi takie zrobił;-))) Idziecie na to?;-) Kolor: jasny, chętnie bielone lub w kolorze jadnego drewna. Podłowa i wystrój wnętrza zawiera elementy pomarańczowe, kremowe i b®ązowe. Styl: tradycyjny wiejski lub kolonialny
    • A jeśli tak, to drogo wychodzi taka kuchnia z montażem?
    • Co uwazacie za absolutnie genialny wynalazek w kuchni? Bo ja nie moge sie obejsc bez: - blendera - maggi - olejku pomaranczowego ( dodaje go do wszystkich ciast ktore pieke, do niektorych dodaje jeszcze inne) - platkow migdalowych - Naleczowianki pomaranczowej gazowanej - sambal oelek - genialny sos z kuchni azjatyckiej Taotao - bialy ser i jogurt - MUSZE MIEC zawsze!
    • w ramach pokuty za wczorajsze piwo umyłam mamie podłoge w kuchni gąbeczką, i teraz umieram. przy okazji forum mnie rozpiscilo i nie umiem sie zmiescic z wypowiedzia w sms-ie
    • i kurcze nie wiem co na sciany położyć a co Wy macie w tzw ciagu roboczym? i na reszcie scian?
    • Uwielbiam oglądać programy kulinarne, ale ta pani w habicie odstręcza mnie od stawania przy kuchni, rozśmiesza i powoduje, że nie umiem skupić się na jej przepisach, a jedynie z fascynacją patrzę na jej bardzo niemedialny wygląd i słucham jej bardzo niemedialnych prób wysłowienia się. Czy naprawdę tv religia musi równać się smutnej zakonnicy przy robieniu sałatki? Nie może tej sałatki zrobić ktoś, kto umiałby ciekawie to pokazać?
    • Pan mąż stwierdził, że zapoda dziś zupkę rybną - zawsze wychodziła mu rewelacyjna. Dziś chłopina przedobrzył z solą - kurwy lecą bardzo malownicze hehe Radźcie szybko czym odsolić zupę , ziemniak nie zadziałał jak trzeba Normalnie mi go szkoda bo napalony na tę zupkę jak szczerbaty na suchary , nawet grzaneczki już sobie zrobił a tu taki zonk
    • hehe :D no wlasnie, jakie wasze produkcje sa wg rodziny i znajomych najlepsze na swiecie? Ja jestem krolowa spagetti bolognese, golabkow, risotto, pieczonych mies. do tego sosow salatkowych i panierki. Mocna tez jestem w cukiernictwie. natomiast, z racji braku tradycji w rodzinie jestem noga w przygotowywaniu miesa krwistego. ale sie naucze. chwalic sie kobiety :D
    • Co się wymawia jak macco. Jak to się kurde pisze, bo widziałam końcówkę programu kulinarnego i mnie zaciekawiło. Wiem tylko, że makaron gotuje się z warzywami jakoś. Nigdzie nie mogę znaleźć.
    • Chłopu wjechałam na ambicje i własnie tworzy keczup. Domowy. Ciekawe co z tego wyjdzie?
    • dzisiejszego dnia na obiad/obiadokolację? u mnie dzisiaj obiad jak ze szkolnej podstawówkowej stołówki:P pulpety gotowane w sosie koperkowym , ziemniory i sałatka z ogórków kiszonych z cebulką ,olejem i cukrem:) A u was jak ? posucha?:P
    • porady mi potrzeba,,\ syn sie zadeklarował do upieczenia takich ciasteczek, no i kilka pytan bym miała,żebym nie została zaskoczona na ostatnią chwilę, ze coś mu nie tak poszło nie tak.... masło, ucierać prze 8-10min. ręcznie?? może byc mikserem??? kak mikserem to czy nie zważy się po takim długim czasie ucierania??? 2 łyżki koniaku lub łiski-moze być nasz narodowy spirytus lub czysta??? nie mam ww w domu a takej ilości mi nie sprzedadzą:> 1 łyżeczka wanilii-chodzi oczywiście o cukier...
    • :>TO JA:> kurcze...w dobie chinskich zupek, szybkich i gorących kubków ugotowałam kisiel.... wlałam wodę do garnka, zagotowałam po czym wsypałam proszek do wrzątku dziwiąc się co to za pulpa....:/ po chwili zorientowałam się o co chodzi, ptraktowałam blenderem ale wyszło rzadkie jak kompot..:> a tak miałam ochotę na kisiel..........o j p... chyba dorzucę mąki ziemniaczanej
    • Tak sobie czytam ten wątek i czytam: forum.gazeta.pl/forum/w,16,127696820,,Niejadki_a_otoczenie_.html?v=2 I tak mnie naszło, ze moi znajomi mnie nie tepią w restauracjach, a tez jestem brzydliwa;) i co najgorsze jem potwornie powoli. Zawsze koncze ostatnia. Macie takich znajomych jak ta laska czy ja? A propos konczenia ostatnia to nie dosc, ze długo zuje to gadam (kto mnie poznał wie;) ).
    • Ale to dzięki młodej i jej szkole gotowania :D W każdym razie polecam suuuper deser - owocowe tiramisu wersja kids. składniki: mała śmietana 36% serem mascarpone 200 g 30 g cukru owoce najlepiej świeże truskawki, maliny (no teraz to mrożone) sok z owoców leśnych biszkopty "języczki" Na spód spodeczka/salaterki/foremki/w czyma tam będziecie podawać kładziemy biszkopty, ale układane w pionie. Nasączamy je sokiem. Na to kładziemy mascarpone wymieszane z cukrem i ubitą na sztywno śm...
    • Szukam i znaleźć nie mogę. Na Allegro jakieś potworki z organzy są i z tiulu, a ja chcę takie albo bawełniana koronka albo cieniutka bawełna. Zazdrostki plus lambrekin. Takie rustykalne bardziej. Nie wiecie gdzie tego szukać?
    • załączy mi sie czujka ciepła,która jest bardzo daleko od kuchni hehe w zeszłym tygodniu właczyła mi sie i na siłe ja z sufitu rwałam bo zapomniałam jak sie ja sciaga i baterie nozem wyciagałam zeby wyc przestało.bo środek nocy a tu napindala.
    • chodzi mi o miejsce w domu Waszego pupila. Gdzie trzymacie swoje zwierzaki i ich miski. Moj pies ma swoje miejsce na przedpokoju. Zastanawiam sie teraz gdzie go ulokowac po przeprowadzce ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się