Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(47 wyników)
    • Moj 1,5 roczniak wprost uwielbia od dawna ze mna pichcic, zmywac ze mna naczynia i bawic sie w kuchni, ma dosuwane do blatu lozeczko, bawi sie mikrofala, ekspresem do kawy (wylaczone oczywiscie), wszelkimi garnkami, makaronami, herbatami etc. Nie wszystko jest jednak w jego zasiegu (np kuchenka, piekarnik) a widze ze go korci, by robic to co mama. Jesli ktos ma takie mini kuchnie u siebie, prosze napiszcie jak sie sprawdzily? Planuje synkowi sprezentowac na 2 urodziny , ale nie jestem pewn...
    • Dziewczyny szukam opinii o drewnianej kuchni dla dziecka Eichhorn Chodzi mi o taką allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=kuchnia+eichhorn Zastanawiałam się jeszcze nad tą allegro.pl/drewniana-kuchnia-kuchenka-dla-dziecka-krakow-i2616662996.html ale córce i mezowi bardziej podoba się żólta i do tego połowę tańsza:) Czy któraś z was ma tą kuchnie albo widziała ja na zywo? Jest stabilna dobrze wykonana?
    • Mam dylemat. Chce synkowi na 3 urodziny kupic kuchnie i tak sie miotam czy lepiej kupic byle jaka za nieduze pieniedze czy lepsza drewniana, z kilku elementow. Zwykle nie mam problemu z wyborem ale teraz co chwile zmieniam zdanie.
    • Witam Potrzebuję Waszej pomocy. Planujemy z meżem kupić małej kuchnię na drugie urodziny za 3 miesiące. Uwielbia coś gotować przekładać, wiec stwierdziliśmy, że to dobry pomysł. Czytałam już wiele na ten temat i wiele osób pisze, że wiekszość kuchni jest niska, ale nasz szkrab też. Proszę Was o pomoc, bo nie wiem która byłaby fajna...Czy jesteście zadowolone z jakiś konkretnych firm czy modeli? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
    • Co o tym sadzicue?
    • Witam! Ostatnio poczytałam trochę na temat kuchni pięciu przemian i mnie zainteresowała. Z racji tego że moje dziecko poszło do przedszkola i ciągle choruje chcialabym wzmocnić go trochę od środka :). Proszę mamy które mają doświadczenie z tą kuchnią o opinie. Czy ktoś wie czy ksiazkę " Kuchnia pięciu przemian dla dzieci zdrowych i alergiicznych: można nabyc gdzieś w formie papierowej czy tylko elektronicznej? Pozdrawiam
    • dzień dobry, czy mogą się Państwo podzielić uwagami na temat tej kuchni dla dziecka. Czy warto ją kupić. Mam jeszcze na oku kuchnię Litte tikes z grillem trochę droższą. Za pomoc bardzo dziękuje.
    • Witam, przymierzam sie do zakupu kuchni w prezencie dla córci 2 latka i 9 miesięcy : ) Wpadły mi w oko te dwie z katalogu biedronki: gazetka.biedronka.pl/g9,wiecej_marze.html No i problem mam nastepujacy: wiem, ze młoda wybrala by pewnie ta z hello kitty bo oszalala na jej punkcie ale ona nie wydaje zadnych dzwiekow, druga natomiast posiada az 7 efektow dzwiekowych i swiatelko w piekarniku. Diabli wiedza co wybrac tym bardziej ze to ustrojstwo w zadnym sklepie nie jest rozlozone z...
    • Witam. Corka jutro konczy 23 miesiace. Zastanawiam sie nad prezentem urodzinowym. Corka uwielbia bawic sie kuchnia dla dzieci w ikei. W domu tez wyciaga wszystkie garnki i ciagle gotuje.Ale ta kuchnia z ikei jest bardzo droga ok 600zlNa alegro jest kuchnia plastikowa za 80zl z wysylka ale one sa bardzo male a ja chcialabym zeby corce ta kuchnia posluzyla na dluzej. A wy jakie kuchnie kupowalyscie swoim corka?
    • poszukuję kuchni dla dziecka-jaka kupić? macie? chwalicie? co polecacie? warto wydać wiecej ?
    • Zakładam:) I tak się zastanawiam skąd macie zdrowe nawyki żywieniowe? Ja mam takie tradycyjne polskie, że ziemniaki, sos, zupa zabielana (na szczęście już bez zasmażki). Wypracowałyście sami, czy już od pokoleń wiecie co i jak? Zastanawia mnie to, bo w wątku o wadze mojego dziecka dużo z Was pisało właśnie o takim mądrym żywieniu, ale ja osobiście nie znam nikogo, kto by stosował produkty podstawowe do przyrządzania posiłków, nie znam osobiście zadnego dziecka, które by piło wodę czy herbat...
    • mój synek czesto mi pomaga w kuchni i np. robimy ciasto. Ja wsypuje składniki a on je miesza mikserem elektrycznym. Albo trze tarką warzywa na surówkę. Ma 4 lata. I tka sie zastanawiam czy ja nie jestem zbyt liberalna i nie pozwalam mu na za dużo? Czy 4 letnie dziecko moze "bawić sie" mikserem? Czy którejś z Was dziecko pomaga w kuchni i w jaki sposób.
    • Drogie Mamy Moja corcia wkrotce bedzie miala drugie urodzinki i z tej okazji chcemy jej kupic kuchnie. Poniewaz sklada sie na nia czesc rodziny, myslimy o takiej porzadnej, duzej, z akcesoriami i roznymi "bajerami" (na zasadzie, jedna ale dobra). Czy w zwiazku z tym mozecie mi doradzic jaka kuchnia, jakiej firmy spelnia takie oczekiwania? Bede wdzieczna za kazda podpowiedz. Pozdrawiam Iwona
    • Witam Mam pytanko w związku ze zmianą przez nas mieszkania. Mam szansę urządzić na nowo kuchnię i szukam porad. Jaka kuchnia wydaje się Wam bezpieczniejsza - z szufladami czy szafkami? Co zwróciło Waszą uwagę i co zmieniłybyście w ustawieniu szafek czy sprzętów w kuchni? Proszę podzielcie się radami, bardzo proszę... Dodam jeszcze, że dotąd mam bramkę na kuchni, więc jest spokój, ale przecież i tak kiedyś córcia z kuchnią musi się oswoić ;) Pozdrawiam cieplutko Gretka mama K...
    • Witam mamuski Jak w temacie Dowiedzialam sie ze synek uwielbia bawic sie w przedszkolu kuchenka co bylo dla mnie niemalym zaskoczeniem. Owszem w domu czesto chce mi pomagac we wszystkim w kuchni i ja mu pozwalam choc wiadomo nie zawsze moge(goraca kuchenka, malo czasu). No i wpadla mi w oko dzisiaj taka kuchenka( prawie jak prawdziwa w stylu retro) ale jak dla mnie boska i teraz musze tylko mezusia przekonac do zakupu a spodziewam sie juz co uslysze;) Co myslicie , czy taka kuchenka nadaje ...
    • Widziałam, że z okazji Dnia Dziecka będzie w ofercie. Ktoś ma? Jakie opinie? www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-8DCB1259-E45EEAE7/lidl_pl/hs.xsl/index_26968.htm
    • Mój 2,5 letni synek uwielbia gotować. Wciągle miesza w garnkach, parzy kawę z cytryną, łyzeczki to zbieram po całym domu itp. Tak zastanawiam sie czy nie kupić mu takiej duzej zabawkowej kuchenki ale moj mąż uwaza ze to zły pomysł, chłopak i kuchenka. Co wy o tym myślicie kupiłbyście cos takiego dla chłopca?
    • Co najbardziej lubiąjeść Wasze dzieci? Jedzenie nie jest ulubionym zajęciem mojej córki i co dzień zastanawiam się jak ją zachęcić. Nie mogę powiedzieć, że jest niejadkiem, ale zwykle nie ma na nic ochoty. Jest jednak kilka potraw pewniaków, np. krupnik, jajecznica, brokuły, danonki,makaron, ryż,parówki. Niestety nie toleruje łączenia składników, czyli jak makaron to bez żadnego sosu, ryż też sam, szynka owszem ale bez chleba itp. Szukam więc inspiracji, co by tu jej dać, żeby si...
    • natchnął mnie wątek o wypadkach. I tak się zastanawiam czy udaje się wam ugotować obiad albo zrobić coś w kuchni przy maluchach? oczywiście wiem, że dużo zależy od wieku i temperamentu dziecka. Ja mam 20 miesięcznego urwisa, przy którym nie próbuje nawet nic zrobić, bo przypuszczam, że: 1. abo skończyloby się to wypadkiem mniejszym lub większym (chociażby przycięcie paluszków w szafce). Bolkady mam w szafkach pokojowych, w kuchni ogromnie utrudniłoby mi to życie.. 2. albo stra...
    • Mam 18-miesięcznego synka, jest bardzo żywym dzieckiem. Dużo czytam czasopism dla rodziców i czasem czuję się bezsilna, bo nic nie działa. Podam przykład. Chcę coś zrobić w kuchni, Oskarek kręci się pod moimi nogami i przeszkadza. W artykule napisane: daj dziecku łyżkę i garnek i niech cię naśladuje. Albo: udostępnij dziecku szufladę z bezpiecznym sprzętem kuchennym, to świetna zabawa. Dla Oskarka łyżka i garnek to minuta zabawy, potem łyżka leci przez kuchnię, garnek leci za łyżką, a Oskar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się