-
Czeka mnie remont kuchni. Przeczytałam wiele wątków na ten temat ale uważam ,że warto posłuchać osób doświadczonych. Nie jedna z Was kuchnie urządzała juz po raz X. Proszę Was o praktyczne rady dot. zakupu szafek. Co warto, czego nie warto jeżeli chodzi o materiał, z których będą zrobione meble. Podzielcie się swoimi doświadczeniami proszę - np. pomysłami, z których jesteście zadowolone np. rozmieszczeniem szafek, szuflad. Wdzięczna będę także za podpowiedzi dot. sprzętu, zlewu, baterii, wyk...
-
Witam
Czy macie w kuchni radyjka? Ja powoli zaczynam wariować w kuchni od tej ciszy a że gotować uwielbiam..........
Może macie do oddania/sprzedania takie zwykłe najprostrze radyjko? takie by tylko łapało podstawowe fale.....
Pozdrawiam
-
No właśnie szykuje mi się remont w kuchni i marze o zmianie płytek (po poprzednich włascicielach)na podłodze i nad blatem,teraz mam w tonacji jasno szarej i ich nie cierpię choć nie widać na nich brudu(to jest ich zaleta) choć nie wiem jeszcze jakie bym chciała ,doradźcie mi proszę jakieś ewentualnie str z wyborem płytek bo w sklepach typu obi nic za bardzo mi się nie podobało ,nie wiem co jest teraz modne, czy fugi powinny się różnic odcieniem ,jak je zabezpieczyć żeby kolor nie zrobił się ...
-
Dziewczyny proszę pomóżcie przy projekcie kuchni.Mam do zagospodarowania aż 3 ściany, nie wiem czy brać szafki z szufladami czy z polkami, nie mam tez pomysłu na górne szafki.
Może ktoś podpowie. Projekt robiony póki co wg szafek Ikei. Głównie chodzi mi o ścianę III
Kuchnia ma wymiary 402 x 338.
I. Ściana 338 (ściana od ulicy z oknem przy której jest zlew). Szafek górnych nie ma.
Patrząc od lewej strony szafki będą:
1. Narożna 90 x 90, Szafka pod zlew 80, Szafka z polkami 60 (w później...
-
Po wielu latach radio, którego słuchaliśmy niestety przestało działać. Chciałabym mieć też możliwość słuchania płyt. Trzeba uprzyjemniać sobie pracę w kuchni- a ta do łatwych nie należy...wiadomo... Napiszcie, proszę jaki sprzęt macie w kuchni. Potrzebuję czegoś niedrogiego, godnego polecenia.
-
Dylemat przedstawia się następująco:
Czy piekarnik zamieścić poniżej płyty i stracić w ten sposób jedną szafkę w dolnym rzędzie, a zyskać 1 m blatu do zrobienia czegokolwiek?
Czy lepiej olać możliwość posiadania kawalątka blatu, mieć dużą szafkę pod płytą, piekarnik dać wyżej (między górną a dolną szafką) i na pozostałym skrawku blatu (45 cm) postawić sobie czajnik?
Chodzi o aneks kuchenny. Między kuchnią a pokojem jest stół. W zamierzeniu niemęża stół do wszystkiego.
Bo już sama ...
-
Witam,
Mam pytanko czy kuchnia z jadalnią na antresoli ma sens ? :)
-
kto ma i jak często ją zmywa ?
widac syf codzienny?
-
... boję się tam wejść :D
wczoraj miałam dość długo otwarte okno tarasowe - musiał wtedy się dostać do domu. wieczorem mąż już słyszał jakieś odgłosy, ale powiedziałam mu, że ma bujną wyobraźnię :D
dziś wchodzę po pracy do kuchni a tu sprawczyni śmiga mi po blacie!!! normalnie myślałam że padnę! rozsypałam trutkę (ale ona działa dopiero po kilku dniach od zjedzenia), widziałam, że już ją sobie podjadała. zamontowałam też łapkę. co jeszcze zrobić? czekać? boję się, że coś przegryzie lub ...
-
WItam! Mam pytanie do wszystkich posiadaczy kuchni Ramsjo z Ikei - czy jesteście zadowoleni, jak się te fronty pielęgnuje, czy nie zostają plamy trwałe? I czy kolor się nie zmienia/nie żółknie? Bardzo mi się ta kuchnia podoba, nie jestem tylko pewna jak się sprawdza w praktyce. Mam małe dziecko i nie chciałabym tych szafek malować co kilka miesięcy :) Alternatywą jest Adele, tylko w porównaniu z Ramsjo te meble są jakieś takie plastikowe...
Będę wdzięczna za wszystkie opinie!
-
co sadzicie o takim rozwiazaniu? oczywiscie jesli kuchnia jest dośc duża a drugi tv stoi w salonie :)
-
ślubnemu zamarzyła się kuchnia w salonie;)
tylko ja jakoś nie potrafię sobie tego zwizualizowac..
o zadnym projekcie czy aranżacji nie mogę myśleć, bo totalnie nie wiem, jakby to miało wygladać.
kuchnia mialaby być w narożniku salonu.
cały wymiar pomiesczenia to ok. 5 m x 4 m,
z czego kuchnia w tym narożniku to ok. 2,2 m x 2,5 m.
czy takie coś miałoby sens?
która dysponuje kuchnią w aneksie do salonu?
pokaże ktoś fotki swojego wnętrza?
[[i]wiem, że to nie to forum, ale na tamty...
-
Czy któraś z Was ma tańszą kuchnię zakupioną w jakimś obi-praktikerze albo innym markecie? Można do takich zestawów dokupić szafki dodatkowe?
-
chciałabym w tym roku zrobić generalny remont kuchni - ze skuwaniem płytek, nowymi meblami i sprzętem AGD, zmianą grzejnika itp. Jak długo trwa taki remont? Ile może kosztować, zwazywszy że kuchnia jest mała, meble mają być na wymiar, a mieszkam w Krakowie? Czy taki remont można robic o każdej porze roku, czy lepiej tylko w wakacje?
-
Dziewczyny mam do was pytanie - planuję remont w kuchni i zastanawiam się nad zakupem kuchenki gazowej o szerokości 50cm. Moje pytanie brzmi: czy na tak wąskiej kuchni garnki nie obijają się o siebie? Czy wygodnie da się je przestawiać? Nie gotuję w wielgachnych garach jak dla wojska :)
-
Moja kuchenka ma już podobno ok 15 lat.Na oko jest niezła.Ale...
Minutnik nie działa.szuflada dolna się zacina,jak się to oko bardziej przyjrzy,to zobaczy,że już najwyższa pora ją wymienić.
Już tydzień latam po internecie i oprócz nadwyrężonego wzroku,to mam mętlik w głowie.
Najpierw nastawiłam się na Amicę,wybrałam 2-3 moim zdaniem fajne i funkcjonalne,a to w 2 sieciach sklepów facet mi mów,że Amica ostatnio obniżyła loty,że mają dużo reklamacji i właśnie zrywają z Amicą umowę.
Teraz na...
-
Dziewczyny podajcie nazwy sprzętów AGD niezbędnych w kuchni? Niedługo ruszy nasza budowa domku i chciałabym się pomału szykować na wyposażanie kuchni, coby idealną gospodynią domową zostać. (ha!ha!) Co według was musi się znaleźć w kuchni dzisiejszych zabieganych (wiadomo) kobiet,a chcących poeksperymentować w kuchni?
Oglądam od czasu do czasu reklamy np.tv market i tyle tam tego jest, że wszystko chciałabym mieć. I maszynkę do mięsa i do krojenia i miksery i te ekspresy do kawy.
Kurcze du...
-
Drogie Panie, nie wiem czy moge pisac tutaj, ale mam dwie takie same
Kuchnie Polskie, 400 przepisow, wiec postanowilam jedna sprzedac.
Moze ktoras z Was reflektuje?
[img]https://images.bookmaster.pl/_imgcache/250x250/1706/17067/1706751-250-250-0-a-0-7e695b356e85e844c1d9f65e00ed258a.jpg[/img]
-
i wszedzie mozna znalezc info jak walczyc z motylami, ale jak ukatrupic larwy?? U mnie latal tylko 1 owad, jakies 2 tyg. temu, myslalam, ze z dwory wpadl, zabilam go i nie myslalam wiecej o tym. A tu wczoraj patrze laza mi po kuchennym suficie biale larwy :-( Brrrrrrr... Zlapalam je odkurzaczem, ale od rana dzis nowe wylaza, osobnikow latajacych nie widac. Jak te larwy zabic? Boje sie wchodzic do kuchni, ze mi na glowe cos spadnie :-(
-
planuję (a raczej marzę) nową kuchnie a najlepiej by mi pasowało nie mieć okapu bo
w obecnej mam taki tradycyjny biały (zżółkły - brrrr) i go kompletnie nie używam -może przez ostatnie 8 lat użyłam góra 2 razy- jest takim kurzołapem na dodatek tłustym..
i tak w zwiazku z tym wymyśliłam zeby przy nowej kuchni nie kupować bo tylko zajmie mi miejsce na scianie a mogłabym tam dać szafkę (niestety mieszkam w bloku więc kuchnia nie jest olbrzymia) no ale te opary i gorące powietrze znad garnków....