-
Czy ktos z Was moze kupil kuchnie na targu w Będzinie? Praktycznie wszscy
producenci oferujacy tam swoje kuchnie sa z Radomska a metr bieżący kuchni
(wchodzi w to blat, szafki gorne i dolne) kosztuje od 600 do 1000zł w
zaleznosci z czego jest zrobiona. Oczywiscie za wszelkie dodatkowe bajery
(samozamykajace sie szuflady, hamulce do drzwiczek, hydraulicznie zawiasy itd)
trzeba doplacic. Wystawione tam kuchnie wlasciwie nie odbiegaja wygladem od
tych z drogich salonow meblowych. Panowie p...
-
Witajcie. Niedawno wyremontowałam swoją kuchnię. Meble i sprzęt AGD wyniosły mnie naprawdę dużo pieniędzy i teraz niewiele środków zostało na akcesoria kuchenne: ociekacze, stojaki na sztućce i pokrywki. Gdzie za naprawdę niewielkie pieniądze mogę kupić akcesoria kuchenne dobrej jakości?
-
Mam, może dość nietypowe pytanie, obecnie z mężem mieszkamy kątem u rodziców. W przyszłości planujemy pójść na swoje (ok 3-4 lat). Chciałabym zacząć kupować wyposażenie do kuchni (pojemniki, garnki, sztućce itp), czasem sa naprawde swietne promocje a wiem, że pozniej ciezko nam bedzie kupic wszystko na raz. Moje pytanie dotyczy tego czy np takie talerze, patelnie itp przetrwają ten okres czasu nieużywane, leżące na strychu?
-
Hej. Będziemy niebawem wymieniać podłogę w domu i tak się zastanawiamy, czy ruszać też kuchnię. Założenie jest taki, że będzie to drewno, ale czy do kuchni drewno pasuje? Ma ktoś tak w domu? Sprawdza się? A może jakiś konkretny gatunek tylko się nadaje?
-
Szukam pięknej kuchni i ostatnio znalazłam fajną galerię na stronie . Czy ktoś z forumowiczów posiada taką kuchnie? Jestem ciekawa opinii.
-
W jakim kolorze kupujecie akcesoria do kuchni? Zielone, pomarańczowe, czerwone, fiolet? Nie mogę się zdecydować.
Mam jasną kuchnię każdy kolor pasuje a chciałabym mieć modnie?
-
Witam, niebawem planujemy przemodelować nasz kuchnię. Chodzi o generalne zmiany, które obejmują płytki, ściany, meble, sprzęt agd. Chciałabym wiedzieć, co jest teraz modne i nowoczesne. Chodzi mi o to, żeby łatwiej się zorientować i wybrać coś z różnych propozycji. Jaki sprzęt pasuje do nowoczesnego wystroju, tak, żeby nie bił po oczach brzydotą i niedopasowaniem?
-
Jestem na etapie "budowy" mojej własnej wymarzonej małej kawiarni. :))) Wszystko praktycznie już zapięte, ale została kuchnia - tzn. wyposażenie - ekspresy itd. Czy ktoś mógłby polecić mi dobry sprzęt (solidną firmę)?Ja niestety na tej kwestii kompletnie się nie znam (chociaż mam nadzieję, że to niedługo się zmieni). :)) Pozdrawiam, Małgosia.
-
Powoli będziemy urządzać naszą kawalerkę, pokój z kuchnią , całość 40 metrów. Trzeba kupić kuchenkę, lodówkę i agd . Do tej pory mieszkamy w wynajmowanym mieszkanku , gdzie wszystko jest właściciela łącznie z talerzami:) Bardzo proszę o szczerą poradę, gdzie najlepiej dokonać takich zakupów kompleksowych, chętnie na raty . No i oczywiście żeby mieli transport.Zależy mi na opiniach opartych na doświadczeniu,dlatego bez reklam bardzo proszę.
-
drogie forumowiczki, drodzy forumowicze,
kilka dni temu przeprowadzilam sie nowego (wynajmowanego) mieszkania, w ktorym nie bylo kuchni. kuchnie razem ze wszystkimi sprzetami zamowilam w poniedzialek i niestety (albo stety) z czystego zainteresowania zaczelam czytac o argumentach za i przeciw kuchniom indukcyjnym i ceramicznym.
poniewaz jest to mieszkanie wynajmowane i kiedy bede sie z nigeo wyprowadzac, bede chciala sprzedac caly sprzet i meble kuchenne, zdecydowalam sie na oszczedzenie na...
-
W związku ze zbliżającymi się świętami, zaczęłam zastanawiać się nad prezentami dla rodziny. Do obdarowania mam m.in. dwie ciocie (samotne siostry, mieszkają razem), które są dla mnie bardzo miłe i życzliwe, dużo mi pomagają, w związku z czym co roku staram się sprawić im jakiś porządniejszy prezent.
Bardzo lubią gotować, więc zazwyczaj jest to coś związanego z kuchnią. W ostatnich latach dostały komplet noży, wcześniej wagę kuchenną itp. W tym roku nie mam szczerze powiedziawszy pomysłu, ...
-
Witam
Zastanawiam sie nad zakupem kuchni gazowo-elektrycznej wolnostojacej, najlepiej jak najszersza, 70cm lub 90cm. Jaka polecacie???????
-
Myślę o zakupie kuchni indukcyjnej- np. Siemens. Ale słyszałam że np
gotowanie
na niej jest niezdrowe (może to tylko plotki producentów kuchni
nie-indukcyjnych albo jakiś fanatyków zdrowej żywności???). Na pewno jest to
super sprawa przy małych dzieciach, bo blat kuchni jest w czasie gotowania
zimny, poza tym cokolwiek wykypi nie przywiera do kuchni i łatwo to zmyć...Czy
ktoś ma jakieś doświadczenia. A może macie doświdczenia ze specjalnymi
garnkami do takowej kuchni??? Są drogie. Dzi...
-
bardzo proszę o poradę w sprawie wyboru okapu kominowego do kuchni-kuchnia ma około 12m2 i nie ma okna (jedynie 2 drzwi).
Zależy mi na dobrym wyciągu, możliwie cichym ale tez nie najdroższym-mogę przeznaczyć na niego maks 700-800zł.Na wszelkich dodatkach typu timery czy sterowanie elektroniczne mi nie zależy
zastanawiam się nad zakupem np. Teki DB60 (ma w miarę dobre parametry-czy wyciąg o max wydajności 500m3/h będzie wystarczający? (czy lepiej przyjrzeć się mocniejszym?)
Proszę opin...
-
Niebawem urządzam swoje mieszkanko.Pomyślałam czy nie urzadzić
kuchni w kolorze bieli tzw.kuchnia nowoczesna na wysoki połysk?Co
sądzicie o tym?Kuchnia by była biała a ściany w jakimś intensywnym
kolorze.Jest to praktyczne,ładne?
-
czesc!
stoje przed trudnym wyborem kupna calego sprzetu do kuchni, ale nie
za bardzo wiem w jakich markach wybierac?co myslicie o samsungu, ma
sprzet w przystepnych cenach?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam
-
Jestem właścicielem knajpy i mam ciągły problem z wentylacją pomieszczenia kuchni i
usuwaniem dymu i zapachów. Czy możecie podsunąć mi jakieś rozwiązanie. Z
poważaniem EG
-
wlasnie urzadzam sobie kuchnie, chcialam zmienic kinkiety... zalezy mi na nowoczesnych i ladnie odbijajacych swiatlo. pomyslalam o krysztalowych, co o tym sadzicie?
mam tu kilka propozycji, ale nie moge sie zdecydowac... :( ktory sie wam podoba?
[i] krysztalylux.eu/images/fullfoto/55019w.jpg
krysztalylux.eu/images/fullfoto/grape3.jpg
krysztalylux.eu/images/fullfoto/wawe5.jpg[/i]
-
Kuchnie mam w stylu klasycznym - drzwi również takie bym chciała. Z jednej
strony mam aneks kuchenny, gdzie oczywiście nie potrzeba żadnych drzwi. Ale
mam też drugie wejście, od strony korytarza. Do moich dzieci często przychodzą
znajomi, no i wejście do domu jest przy tym wejściu do kuchni. A może
niektórym wydawać się to głupie, ale jestem jest gorąco, ja przychodzę do domu
zmęczona i chcę pochodzić w nie za ładnych ciuchach niekoniecznie "porządnie"
ubrana. Nie myślcie, że tzn, nago,...