Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(45 wyników)
    • Cześć Wszystkim, zaciekawiła mnie ostatnio kuchnia orientalna. Możecie mi polecić jakieś dobre książki? Chciałabym by kuchnia ta była równocześnie zdrowa i łatwa w przyrządzeniu. Pozdrawiam, Olka
    • o Portugalii nie wiem nic. O jej kuchni rowniez. Z ciekawoscia czytam... Chcialam tylko powiedziec , ze sw. antoniego jest 13 czerwca ...
    • Nowojorski sernik nastepnie brownis. I.... McDonald. Juz widze jak sie brygady zyjacych zdrowo rzuca do hamburgerow. Amis sa the best, for ever.:)Kuchnia mafi amerykanskiej. Fajna ksiazka kucharska. Polecam mniam mniam
    • Witaj Agato, prowadzisz piękny blog, twoje zdjęcia są oszałamiające... ja dopeiro raczkuję w temacie własnego bloga... jeśli byś miała ochotę to zapraszam do mnie kasiawkuchni.mlacka.pl/ pozdrawiam, napewno będę do ciebie zaglądać i inspirować się twoimi przepisami K.
    • Bardzo ciekawy wywiad, przeczytalam z przyjemnoscia. Tym bardziej, ze w weekend mialam okazje jesc w jednym z inspirowanych japonska kuchnia barow i teraz goraczkowo poszukuje informacji o tej kuchni, bo mi szalenie smakowalo. :) Dziekuje!
    • "Niegotujący mężczyzna to najczęściej singiel lub małżonek." Wobec powyższego najczęściej gotują trupy.
    • Mozecie pisac co chcecie ,ale to niestety smacznen ( dla mnie ) nie jest
    • przeglądam - uwielbiam twoje zdjęcia i przepisy! i trochę nowinek z portugalii
    • "Kuchnia" zeszła już całkowicie na psy. Nie dość, że ta sama płyta z grilującym Kuroniem po raz drugi, to jeszcze trzeba za to płacić dodatkowo. O wpisaniu "Absyntu" do "Michelin" jest, ale ile gwiazdek, to już nie łaska napisać. Nie wspomnę o uporczywym łamaniu języka polskiego i sakramentalnym "obrać pomidora". Czy to naprawdę takie trudne, poprosić piątkową uczennicę gimnazjum o sczytanie tekstu? "Tylko 5 składników" ma składników 11. Po co ta obłuda? W dodatku napisane na nieczyt...
    • Podobała mi się wypowiedź Pani Pakulnis. Normalna, sympatyczna kobieta! Natomiast rozczarował mnie tym razem kącik Pana Kościuszki - bułki na zdjęciu, wbrew przepisowi, nie były nasączone sosem. Co nasuwa mi podejrzenie, że przepis jest zwyczajnie zły - zresztą nie wyobrżam sobie podgrzewania bułki w sosie w innym celu, niż zagęszczenie tegoż!
    • Czy to jest jeszcze o gotowaniu?
    • Polecam soljankę wszystkim Polakom,bo zasmakuje Wam na pewno! Niestety zupa ugotowana według podanego przepisu z soljanką będzie miała bardzo mało wspólnego. Radzę poszukać innego przepisu.
    • tabbuleh robi sie nie z kuskusu a z burgulu
    • To zwykłe angielskie chamidło. Dzierżymorda i sadysta. Do tego TV, która pokazuje jego żałosne ekscesy zdaje się promować mobbing. Ten facet ma nie po kolei w głowie, nawet klientów wyrzuca z knajpy, kiedy mu coś nie pasuje. To kretyn, prostak, męska szowinistyczna świnia, burak jakich mało. Nieładnie jest pokazywać takie zachowania, bo inni pracodawcy, szefowie, czy jak ich tam zwał, mogą pomyśleć, że to całkiem normalne jest wyzywać ludzi od siebie zależnych i sobie podległych...
    • Warto dodac ze: rambutan jest spokrewniony z bardziej popularnym lichi i podobnie smakuje. Hurma jednak bardziej zana jest jako kaki, persimon albo sharon. "Hurma" jednak czesciej odnosi sie do daklyli. Persimon jest tak samo nieznosnie slodki i stad zaporzyczenie nazwy. Poza tym kaktusy sa roslinami okrytozalazkowymi, wiec nidz dziwnego, ze produkuja owoce. (Wszystkie kaktusy maja owoce, tylko nie wszystkie jadalne). Jak dla mnie pitaja jest mdla i najlepiej smakuje gotowana,...
    • bardzo mnie ciekawi, jak ustosunkują się do tego polscy dietetycy zalecający nabiał w dużych ilościach..w tej kuchni nie widać jogurtów, actimeli, dań itp.
    • ja estem sam gruzinem , a wiec bardzo dobrze wiem ze to jest naprawde bardzo dobre danie , wszystkim bardzo polecam...
    • wie ktoś gdzie mogę kupić "OKUMARE" - wino do sushi z góry dziękuję
    • jakie to wszystko obrzydliwe... :(
    • > Wino ryżowe [...] można zastąpić je wytrawnym cherry. Coś mi się wydaje, że autor nie odróżnia sherry od wiśniówki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się