Forum Dom Aranżacja wnętrz
ZMIEŃ
      kuchnia

kuchnia

(267 wyników)
    • Kuchnia o wymiarach 3 m. dł. / 2 m. szer., okna na północ. Od 20 lat te same brązowe meble na które nie mogę już patrzyć. Nie stać mnie na nowe więc postanowiłem wszystko przemalować. Tylko nie wiem na jaki zdecydować się kolor (zarówno ścian jak i mebli). Może jakieś fachowe propozycje? Myślałem, że ściany (a w zasadzie tylko jedna ściana bo na trzech pozostałych są odpowiednio: okno, zabudowa meblowa, drzwi) oraz sufit na biało a meble... może jakaś złamana biel + fioletowe akcenty. Tylko...
    • Jakie macie dodatki w kuchni? Zastanawiam się czy lepiej spisuje się drewno czy np. chromowane rzeczy? Jaka jest ich trwałość?
    • Co o tym sądzicie? Spotkaliście się w ogóle z takim rozwiązaniem w kuchni, czy jednak większość wciąż ma w kuchni płytki różnego typu? Czy waszym zdaniem jest w ogóle sens kładzenia parkietu w kuchni? Przyznam, że mnie się taka opcja podoba :)
    • remontuje kuchnie i chciałabym zamówić meble na wymiar u stolarza. nie wiem jednak czy potrzebny jest projekt od architekta. ile może wynieść wykonanie takiego projektu wraz z wykonaniem mebli?
    • Według mnie połączenie kuchni z salonem zależy przede wszystkim od metrażu mieszkania. Małe domy zyskują, gdy kuchnia jest razem. Optycznie to zwiększa przestrzeń. Jednak ma też, niestety minusy, np. wspólne hałasy. Jakie Państwo macie doświadczenia i opinie na ten temat? Meble kuchenne Lublin _ Vena _ Opinie
    • Tutaj wklejamy linki do godnych polecenia stron WWW na temat "KUCHNIA" z ich krótką charakterystyką. Jeśli znajdziecie coś ciekawego, podzielcie się z innymi uczestnikami forum! Proszę nie dopisujcie tu innych komentarzy (wybaczcie - będą kasowane przez administratora :-). Dyskutujemy w osobnych wątkach. m.
    • nad płytą gazową mam kafelki, tak na 50cm nad blatem i płytą, wyżej chcę czarną ścianę - czy wiecie jaką farbą pomalować tam gdzie tłusty osad będzie zostawał i może się chlapnąć jak strzeli wyżej z kotleta?
    • bardzo proszę o rady jak "ożywic" ta kuchnię. wydaje mi się, że jest mdła i bez wyrazu. brakuje jeszcze okapu i lodówki. nie mam pomysłu na pustą ścianę po prawej stronie. nad blat pójdzie szkło. kompletnie nie wiem co dac na okno. proszę o wizualizacje, ponieważ sama juz chyba nic nie wymyslę:(
    • Kochani, jestem na etapie aranżacji aneksu kuchennego. W załączniku wstępny (bardzo wstępny projekt). Co można tu jeszcze wykombinować? Tzn bardzo podobają mi się wyspy kuchenne albo takie ala lady w kuchni ale u mnie to za mało miejsca na takie coś :( Chciałabym jakoś fajnie zaaranżować kuchnię ale jakoś nie mam pomysłu jak? Nie wiem czy ten słupek z piekarnikiem ma być tak jak na projekcie czy lepiej na ścianie po lewej stronie. Lodówka nie będzie jednak w zabudowie. Co do kolorów to...
    • Dzień dobry, obecnie jestem na etapie wykańczania kuchni, czy wie ktoś może gdzie bądź u kogo można kupić panel szklany z grafiką na ściane????
    • Witam Urządzam moją pierwszą w życiu kuchnie i mam straszny mętlik w głowie. Gdyby na tym forum znalazł się ktoś znający i lubiący aranżować kuchnie w stylu klasycznym - proszę o pomoc na elaola@interia.pl Chciałam tu wkleić projekt mojej kuchni, ale chyba niestety nie ma takiej możliwości, dlatego podalam adres @. Przymierzam sie do mebli jasnych z BRW. Bede bardzo wdzięczna, jeśli znajdzie sie ktoś chetny mi pomoc. Ola
    • bardzo proszę o rady jak "ożywic" ta kuchnię. wydaje mi się, że jest mdła i bez wyrazu. brakuje jeszcze okapu i lodówki. nie mam pomysłu na pustą ścianę po prawej stronie. nad blat pójdzie szkło. kompletnie nie wiem co dac na okno. proszę o wizualizacje, ponieważ sama już chyba nic nie wymyślę:( liczę na pomoc. zdjecia: fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3392136,2,2,IMAG0922.html fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3392137,2,2,IMAG0921.html
    • Witam serdecznie, szukam pomocy w urządzeniu pokoju z kuchnią. Póki co dzieli je ściana, ale chcemy ją zburzyć aby powstała większa dzienna przestrzeń. Musimy zmienić podłogi (są badziewne rozchodzące się panele), zmienić stół i kupić krzesła. Chciałabym zostawić kolor frontów kuchennych. Ogólnie chciałabym, aby to wnętrze było lżejsze. Bardzo proszę o podpowiedzi jak to rozegrać. Pokój ma ok. 6,3m/3,5m. Kuchnia i pokój łączą się ze sporym jak na blokowisko przedpokojem - ok. 2,5/3m.
    • witam! jestem przed remontem mieszkania i chciałabym zmienić kolor ściany w kuchni, kuchnia jest otwarta i łączy się z pokojem. Nic nie przychodzi mi do głowy oprócz takiego koloru jaki jest, a szczerze powiedziawszy już mi się znudził...może jakieś naklejki dodać np. kawa...ale to chyba się będzie gryzło z dekorami... z góry dziękuję za pomoc img837.imageshack.us/img837/1731/sam0001u.jpg img831.imageshack.us/img831/9181/sam0002r.jpg img689.imageshack.us/img689/2304/sam0005mm.jpg ...
    • Mam prośbę- urządzam kuchnię i nie mogę dobrac plytek kuchennych. Kuchnia będzie IKEA STAT (...:) z dębowymi blatami. Na podłogę parkiet kolor naturalny dąb lub jesion. W kuchni będzie ceglana ściana oddzielająca kuchnię od salonu w której bedzie duże okno (takie bez okna- dziura dla wiekszej ilosci światła). Kolor cegły: taka "naturalna" piaskowo- pomarańczowo- żółta z jasną spoiną. Płytki chciałam raczej jasne coś na wzór gresu, takie jakby trochę malowane. Myślałam o Paradyż/ klara, ale wy...
    • Kupiliśmy właśnie dom, w którym jest wybite okienko między kuchnią, a salonem. Osobiście mi się to nie podoba, jednak musi tak zostać. Doszliśmy do wniosku, że jest to praktyczne, a o wybiciu ściany nie ma mowy. Jenak nie chciałabym żeby wyglądało tak "stołówkowo". Myślicie, że można je jakoś ładnie zatuszować lub ozdobić?... nie wiem, nie mam pomysłu. Proszę poradźcie.
    • Witam, zakupiliśmy mieszkanie w stanie developerskim, zastanawiamy się nad aranżacją kuchni. w załączniku umieściłam naszą koncepcję wykończenia (chodzi o rozstaw szafek w pomieszczeniu), chciałabym poznać Wasze zdanie, czy może powinniśmy zmieć ustawienie, żeby korzystanie było bardziej optymalne. Proszę o Wasze wskazówki, opinie, rady, z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam mullderowa
    • witam, bardzo proszę o pomoc. zupełnie nie wiem jak pomalować wnętrze. jednym kolorem cały dół kuchnia salon i hol (zostaje tez kawałek klatki schodowej widocznej z salonu). czy może kuchnie oddzielić innym kolorem od salonu. póki co kupiłam jedwabny popiel dekorala , ale boje się żeby nie zdominował wszystkiego. meble w kuchni będą ciemne z wyspą na srodku. tyle na razie wiem. postaram się wstawić zdjęcia (jeszcze nie wiem jak) i proszę o jakies rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się