kuzynka

(18 wyników)
  • Mieszkam obecnie calkiem blisko z moja siostra ( w jednej kamienicy) , ktora wykorzystala juz dla swoich dzieci imiona ktore mi sie podobaja i maja dobre rodzinne znaczenie. Moze dlatego ze codziennie spotykam jej coreczki to imiona jeszcze bardziej wpadaja mi w ucho. Bardzo bardzo je lubię. Jedno z tych imion tez rozwazalam przejściowo dla swojej coreczki ( myslalam o Agnieszce - Jagnie, siostra ma Agnieszke, nie zdrabniają imienia) . Moze byc mocnym typem, jesli bede miala drugą :) ale t...
  • Kuzynka urodzila synka nie zgadniecie jak maly ma na imie ! KUBUŚ !!! Najwazniesze ze zdrowy...
  • Mala Adeljdunia Zosia ma juz 2,5 tygodnia :)
  • Nasz synek przyszedł na świat 7 tygodni temu, od początku ciąży było już postanowione, że jak urodzi się synek będzie miał na imię Mikołaj, dla Nas to imię jest pełne miłych wspomnień (6 grudnia zaręczyliśmy się a po kilku latach właśnie 6 grudnia okazało się że jestem w ciąży). Już podczas ciąży pochwaliłam się wybranym imieniem mojej kuzynce, opowiedziałam jej jak ważne jest dla Nas to imię itp, ona również była wtedy w ciąży. Bardzo się zachwyciła tym imieniem. Urodziła synka miesiąc...
  • Mam wujecznego siostrzeńca Wiktora. Jest jedynym dzieckiem swoich rodziców, z trzeciej ciąży. Imię dostał nieprzypadkowo - jego narodziny były zwycięstwem nad problemami zdrowotnymi jego mamy, kłopotami z zajściem w ciążę, pechem... I tak się zastanawiam, ilu Wiktorów i ile Wiktorii dostało imiona właśnie na taką pamiątkę. Problemy z zajściem w ciążę, donoszeniem, urodzeniem zdrowego dziecka etc. są coraz częstsze. Jak myślicie, czy to się jakoś przekłada na popularność tych imion?
  • Dalsza kuzynka urodziła dzisiaj bliźniaczki... imiona trzymała w tajemnicy, żeby nikt jej nie odradzał. Jest więc: Ola i Julka (Aleksandra i Julia) Julka jest bardzo popularne , Ola już chyba mniej, rzadziej nadawane. Inna znajoma z pracy tez za miesiąc rodzi Julkę, a znajomy ma mieć Zuzię lub Martę... czyli nic nowego... Z kuzynką lezą kobiety, które będa miec lub juz urodziły: Amelię, Kacpra i Wiktorię
  • Wybraliśmy z mężem imię dla naszego synka Franciszek.Dziś dostaliśmy wiadomość,że moja kuzynka dała synkowi nasze wymarzone imię. Poradzcie,czy szukać innego imienia czy zostać przy naszym Franiu??? Kuzynka odwiedza nas reguralnie, więc chłopcy na pewno się będą spotykać. Poradzcie co zrobiłybyście na naszym miejscu i czy może też byłyście w takiej sytuacji jak my?
  • Zadzwoniła do mnie bliska kuzynka (moja mama i jej tata to rodzenstwo) i zapytala mnie czy nie mam nic przeciwko by swoją córkę (rodzi za ok 2 tyg) nazwała Antonia. W pierwszej chwili pomyslałam ze przegina, ale w sumie nie mam z nią kontaktu na codzien, czasem od święta, mimo ze mieszkamy w tym samym mieście, wiec zero sprzeciwu. Zapytałam czy ma jakąś alteratywę i powiedziała że Lila (Liliana). Nie zapyta na forum, ktore lepsze waszym zdaniem (moje zdanie jest jasne, bo mam Antonię), ...
  • Dzień dobry! Ostatnio moja kuzynka stwierdziła, że podoba jej się imię Aja. Kiedy powiedziałam jej, że nie ma takiego imienia zaczęła się ze mną 'kłócić'.... Chyba, że się mylę...ale wątpię. Jeśli chodzi o Antosza może to być jakaś forma(?) lub zdrobnienie Antoniego.. z tym, że wydaje mi się, że ktoś chce po prostu dać tak dziecku na imię... Może wiecie czy faktycznie istnieją takie imiona a ja jestem niedoinformowana? Dziękuję! :)
  • jak w temacie .. zupełne zaskoczenie, kuzynka urodziła bliźniaki, nie mieszkamy co prawda blisko siebie ale o jej ciąży dowiedziałam się dopiero po dzisiejszych narodzinach maluszków :) Jeremiasz Eryk ( drugie po tacie) Julianna Maria ( drugie po mamie)
  • Dwa dni temu na przyjęciu rodzinnym, spotkalam się z moją kuzynką jest w ósmym miesiącu ciąży. Dominika( moja kuzynka) oswiadczyla mi ze bedzie miała córkę i chce ją ochrzcic Nigella, poprosila mnie przy tym abym narazie nikomu nie mówila o tym ze wymyslila takie imie,zwlaszcza jej rodzicom,bo by tego nie zaakaceptowali:/ stwierdzila ze oswiadczy im jka mala juz bedzie na swiecie. Znając moją rodzinkę i społeczeństwo w naszym mały miasteczku to imię się zupełnie nie przyjmie:/ i s...
  • wlasnie moja kuzynka urodzila dziweczynke i miala byc Hania / za moja sugestia/ ,ale babcia sie nie zgodzila , wiec rodzice ulegli babci i nazwali ją Zuzia, mimo,ze juz trzy kuzynki ze strony mamy i taty dziecka maja dzieci o tym imieniu??? jak ją przekonac? wiem ,ze moge ,bo bardzo liczy się z moim zdaniem,ale ta jej mama,a moja ciocia to nawet kolor majtek jej wybiera... p.s. nie mam nic przeciwko imieniu Zuzanna oprocz jego szalonej popularnosci!
  • Tak ma na imię mój dwutygodniowy kuzynek:)
  • Jak wam się żyje z waszym imieniem? Dobrze się je nosi? Jak reagują na nie znajomi, rodzina, ludzie, których spotykacie? Jesteście z niego zadowolone? Pytam z polecenia kuzynki, która za dwa miesiące spodziewa się narodzin małej Zosieńki i prosiła mnie by (cytuję) "rozpoznać społeczne nastawienie do tego imienia". Kuzynka jest socjologiem, jeśli ktoś by się zastanawiał - jednak zbyt zajętym socjologiem, by dyskutować na forach, stąd ja pytam w jej zastępstwie. ;) Piszcie, proszę! :)
  • A tak się cieszyłam, że w bliższej i dalszej okolicy żadnej innej Anieli póki co nie ma, ani wśród znajomych, ani wśród rodziny. Dobierając imię kierowałam się imionami dzieci w rodzinie, żeby nie powtarzać. Kiedy myślałam jeszcze nad męskim imieniem, odrzuciłam na wstępie Józefa, który mi sie podoba, tylko dlatego, że moja siostra cioteczna, która termin porodu ma trzy tygodnie przede mną, powiedziała, że wszyscy u niej w domu, szczególnie starsze dzieci, nastawiały się na Józi...
  • Cześć, mam ostatnio wrażenie,że w W-wie(wg Witajcie na świecie)Pola zaczyna "wypierać" Maję,a i Nela staje się coraz popularniejsza(zamiast Leny?) Poza tym-zaobserwowalam,ze Pola-była i jest nadal wyjątkowo popularna wśród sław(Tomasz Lis,Manuela Gretkowska,Anita Lipnicka,Marek Kamiński,Leszek Talko...pewnie jeszcze ktoś-wszyscy mają Pole),a teraz stała się tez imieniem popularnym wśród "zwykłych śmiertelników". W USA taka sama sytuacja była z imionami-Lily i jeszcze bardziej Ava.Są to...
  • Moja kuzynka ma syna Franciszka. Teraz marzy się jej córeczka, jakoże zdecydowałam się już na Józefinę a w przyszłosci może i Antoninę, podsunęłam jej pomysł z Florentyną, żeby imię nie zostało "niezamieszkane" :) Kuzynce sie imię podoba, ale zastanawiamy suę, czy z Franciszkiem nie będzie się zlewac i zle wyglądac - i jedno i drugie na F. Franciszek i Florentyna - co myslicie?
  • Tak miala miec na imie moja kuzynka,gdyby urodzila sie kuzynem.Co Wy na to imie?W archiwum nic nie znalazlam.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.