Forum eDziecko edziecko Wcześniaki
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(4 wyniki)
    • Dziewczyny!! Jesteście potrzebne!!! Na odległość jak zawsze ale Wasze optymistyczne fluidy potrafiącuda zdziałać. Zwracam się wieć o pomoc do Was. Moja kuzynka urodziła 13.06. przedwcześnie. NIe będę opisywać szczegółów bo może sobie tego nie życzy. Mam mały z nią kontakt (tylko raz od czasu narodzinrozmawiałyśmy przez tel) bo jest w Marsylii. Mały Gabryś urodził się ...w piątym miesiącu. O ile nic nie przekręciłam to w 21 tygodniu i 3 dni. Maleństwo miało przy narodzinach coś ok...
    • Moja kuzynka urodziła o czasie dziecko. Wg mnie mały ma dużą asymetrię. Wciąż patrzy tylko w jedną stronę, główka jest już z jednej strony płaska. Była z małym u lekarza (mała wioska) i tam usłyszała, że dziecko jest przełamane (?) Co to za termin? Jak dla mnie mało medyczny. Musi teraz z małym ćwiczyć. Dotykać rączkami na krzyż nóżek. O innej rehabilitacji nie chce słyszeć. Kuzynka mówi, że przełamania się nie ćwiczy inaczej??? Wiecie coś na ten temat?
    • Kuzynka urodziła dzidzię w 36 tc - 2650g, wszystko ok, piekny dzidziuś. Nawróciła mu żółtaczka i okazało się właśnie ze ma cytomegalię. I maja iść do szpitala. Czy można to odłożyć na ,,po swiętach" i jakie sa konsekwencje cytomegalii??
    • witam w sobote moja kuzynka urodziła synka w 7 mi. ciazy mały ma 33cm i 1,17 wagi juz sam oddycha i ma sie ogolnie dobrze ale.. i tu mam pytanie le moga trzymac igora w szpitaly ? czy jest jakas okreslona waga jaka musi osiagnac ?czy to tylko zalezy od stanu zdrowia? chciała bym pomoc kuzynce i kupic kilka potrzebnych rzeczy ale jakie i na jaki rozmiar. mam dwoje dzieci ale nigdy niemiałam doczynienia z wczesniakiem. pozdrawiam izka gg1077790 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się