Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(5 wyników)
    • Od kilkunastu miesięcy codziennie, czasem po dwa-trzy razy dziennie dzwonią do mnie jakieś osoby z firmy jakiejś-tam i zapraszają na promocję/prezentację wyrobów a to szklanych, a to pościeli, a to jakiś parafarmaceutyków. Za każdym razem dziękuję, nie korzystam, nie jestem zainteresowana. Ale telefony nie ustają. Zwykle są to różne numery telefonów. Jak sobie z tym poradzić? Nigdy nie byłam na żadnym takim spotkaniu, mojego numeru od kilku lat w książce telefonicznej nie ma.
    • Jestem zaproszona na ślub i przyjęcie weselne kuzynki.Idę tylko na ślub do kościoła i w związku z tym mam problem : Czy powinnam poza kwiatami dać prezent czy wystarczą tylko kwiaty ? Chciałabym poznać Wasze zdanie , proszę o rady . Z góry dziękuję za porady !
    • Od miesiąca ja i mój pies opiekujemy się mieszkaniem kuzynki która wyjechała zagranicę. Powiem krótko, chciałbym aby to mieszkanie nie zarosło brudem, a ja kompletnie nie radzę sobie ze sprzątaniem. W chwili obecnej żadna pani do sprzatania nie wchodzi w grę. Na razie kupiłem ręczniki papierowe, mocze je w płynie do naczyń i tym wycieram, glazure, terakote, szafki. Bardzo będę wdzieczny jeżeli ktoś dokładnie mnie poinstruuje jak sprzątać mieszkanie. Kuzynka jes pedantką, zostawił...
    • mam pytanie dotyczące savoir-vire'u. ostatnio kuzynka zwróciła uwagę, że zupę powinno się nabierać łyżką od siebie zewnętrzną krawędzią, a nie jak ja robię - do siebie. według niej to sprawa ważna i świadcząca o poziomie człowieka. niby znam się na dobrym wychowaniu, ale czy mam uczyć się jeść od nowa?
    • Mam kupić kuzynce na imieniny suszarko-lokówkę. Czy ktoś słyszał i jakimś dobrym modelu? z jakiej firmy? Na co zwrócić uwagę? Jeśli macie jakieś doświadczenia podzielcie się, proszę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się