Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(4 wyniki)
    • Mam problem taki - przeczytałam "Kuzynki" i powiem szczerze, że nie bardzo jestem zachwycono, chciałabym przeczytać coś jeszcze, żeby wyrobić sobie konkretną opinię, ale nie bardzo wiem co. Proszę o jakąś radę - może opowiadania, może szanowyny Autor lepiej się czuje w krótkich formach, może jakaś inna powieść. Bardzo proszę o instrukcję. Z góry dziękuję.
    • Kuzynki(26)

Co sądzicie o powieści Pilipiuka "Kuzynki". Według mnie, to najlepsza jego książka jak dotąd, choć jest w niej sporo drobnych błędów. Czyta się świetnie, akcja jest konsekwentna, mogliby z tego nawet film zrobić.
    • Czytałam na razie "Kuzynki", "Dziedziczki" i "Księżniczka" a i "Wamopira z M3" ciekawa jestem waszej opini na temat w/w jak i "Jakuba Wędrowycza" i tej ( chyba też serii) z jeleniem w tytule. Bardzo proszę też o polecenie czegoś podobnego.
    • Trudno mi pisac o tym autorze, ale prowokacyjne umieszczę go jako trzeciego w mych prezentacjach. Styl Pilipiuka mi nie pasuje. Przemądrzam się, a przecież przeczytałem tylko dwie jego powieści i kilka opowiadń. Tym niemniej wydaje mi się, że "Weźmisz ..." i "Kuzynki" to reprezentatywne jego utwory. Jesli się mylę, to sprostujcie. Styl Pilipiuka nie grzeszy finezją i ogranicza się do błyskawicznej wymiany dialogów, bez otoczki. W tym zakresie, to tempo akcji mogłoby być porówn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się