Forum Nauka i edukacja Savoir vivre
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(6 wyników)
    • W sierpniu wychodzi za mąż moja kuzynka , która mieszka za granicą ,przyjechała na tydzień do Polski na pogrzeb naszego wujka tzn:mój tato i jej mama są rodzeństwem a wujek był ich bratem. W tygodniu przyjechała moja ciotka X z zagranicy (mojego taty i jej mamy siostra )wraz z jej mamą i przekazała zaproszenie na ślub kuzynki . Trochę się wkurzyłam bo młodzi powinni osobiście przyjechać i podać zaproszenie tym bardziej , że jest w Polsce .Zaproszenie dała ciotka -czuję się jak by mnie kuzyn...
    • Mam ogromny dylemat. za niecałe dwa miesiące moja daleka kuzynka wychodzi za mąż. Domyslam się, że będziemy z mężem zaproszeni, ale oficjalnie nie jest to potwierdzone. Ślub odbędzie się w lipcu, akurat pośrodku naszego urlopu (wyjeżdżamy coprawda tylko w góry, więc niby moglibyśmy wrócic na ślub a potem znowu dojechac). Jednak fakt, że kuzynka do tej pory nas nie zaprosiła zdając sobie sprawę, że jej slub odbywa się w sezonie urlopowym bardzo mnie zdenerwował. Nie wiem czy wypada...
    • witajcie 2 tyg temu byłam na weselui nie podobały mi się 3 rzeczy, chciałabym poznać Wasze zdanie: 1. Na pewno będziecie innego zdania ale ja uwazam że wesele robione jest dla gości i uważam że nietaktem było zabronienie przez pana młodego palić (restauracja, 90 % palących) 2. Wizytówki, myślę że większość z Was uważa to za dobry pomysł, ja jednak nie mogę zrozumieć dlaczego mam siedzieć tam gdzie chcą państwo młodzi??? W moim wypadku wyglądało to tak: z naszej rodziny przysz...
    • srednio dwa razy w roku odwiedzam babcie. gdy tam jestem kontaktuje sie ze mna kuzynka z ktora znamy sie z dziecinstwa i zaprasza na kolacje do siebie do domu. czasem jezdze tam sama czasem z mezem, czasem z siostra. moj problem polega na tym, ze gdy odwiedze kuzynke jej maz paraduje po domu w samych spodenkach bez koszulki, rowniez gdy siadamy do stolu do kolacji on z golym brzuchem. jest to dla mnie niesmaczne i odbieram to jako brak szacunku. nie jestesmy ze soba w az tak zazylych st...
    • Prosze szanownych Forumowiczow o instrukcje odnosnie przedstawiania sobie osob. W krotce odbedzie sie pewne spotkanie, na ktorym bedzie moja mama, siostra, moze jej maz i moi znajomi i nie mam pojecia kogo komu w jakiej kolejnosci. Bede bardzo wdzieczna za pomoc! Pozdrawiam!
    • Kuzynka, z ktorą utrzymuję raczej dość rzadkie a mimo wszystko dość ciepłe kontakty "wygadała się" w e-mailu, że bardzo by chciala zwiedzić Śląsk. Ja mieszkam na Śląsku. Zaznaczam, że nie widzę w tym intencji "wproszenia się do mnie' raczej była to taka luźno rzucona uwaga. przyszło mi do głowy zaprosić ją na kilka dni a nawet dłużej (wiem, że planuje siedmiodniowy urlop, a nie ma jeszcze pomysłu jak go spędzić). Ja również w tym czasie będę dysponować wolnym czasem więc mogłaby przyjechać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się