Forum Dom Prawo w nieruchomościach
ZMIEŃ
      kuzynka

kuzynka

(4 wyniki)
    • dzien dobry prosze mi poradzic jak sie nalezy zabezpieczyc w przypadku spadku po dziadkach ,ktory juz jest przyznany na 60 osob . Podobno aby uniknac kosztow i czasu nalezy sie spisac na jedna osobe zeby sprzedac to pole .Moje pytanie czy jest jakas mozliwosc zabezpieczenia w takim zapisie na jedna osobe na wypadek gbyby ta osoba naprzyklad zmarla, abysmy mogli odzyskac spadkowe czesci przyznane na kazda osobe .Czy ktos ma doswiadczenie aby mi pomogl z gory dziekuje za pomoc
    • Obecnie przebywam za granica, a do mojego mieszkania (domu jednorodzinnego) wprowadzila sie moja kuzynka z 2 dzieci. Nie zrobilysmy umowy, po prostu umowilysmy sie, ze ona bedzie tam mieszkac w zamian za oplaty typu prad, woda itd. oraz zajmowac sie domem i ogrodem. Kuzynka jest zameldowana w swoim mieszkaniu w innej czesci miasta. Czy musze zameldowac kuzynke w swoim domu, czy wystarczy, ze wysle jej pisemna zgode na zamieszkanie w domu w zamian za opieke nad nim? Czy musi byc ...
    • Witam. Kuzynka chce kupić mieszkanie. Była niedawno oglądać jedno razem z moim mężem (jako spec od remontów) Mieszkanie pokazywał pośrednik (ogloszenie z internetu). Kuzynka po namyśle zrezygnowała z niego natomiast mieszkanie spodobało się mojemu mezowi. Czy możemy bez obaw je kupić bez pośrednika? Według mnie to żaden problem ale kuzynka się troszkę boi zeby nie miala problemów. Prozę o szybką odpowiedź. pozdrawiam
    • Witam, Wraz z siostrą i dwoma kuzynkami odziedziczyłyśmy plac po dziadku. Mamy podpisaną umowę notarialną przyrzeczenia kupna - sprzedaży z duża firma deweloperską. Deweloper (co dopiero teraz widzę) dość sprytnie postąpił wypłacając nam niezłe zaliczki i zadatki, po czym zaczął się uchylać od ostatecznego kupna ziemi. To znaczy cały czas twierdzi, że on ta ziemie kupić chce, ale na daną chwilę nie ma pieniędzy i prosi o odroczenie terminu. Początkowo, biorąc jego tłumaczenia za dobrą mone...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się